Paul Beekmans staat maandag 25 januari weer op het trainingsveld als hoofdverantwoordelijke van de O21 selectie. De oud-speler en trainer was enige weken afwezig.
Manager Voetbalzaken Jan Gösgens en Paul Beekmans benadrukken dat de gesprekken die in het kader van het bovenstaande hebben plaatsgevonden, een interne kwestie betreft tussen club en trainer. Desondanks, en omdat er in de media en op de sociale (supporters) kanalen over wordt gesproken, willen beiden openheid van zaken geven.

Gösgens: “Er is de afgelopen weken veel te doen geweest rondom de technische staf van ons eerste elftal. In een voetbalseizoen zijn december en januari de maanden waarin je met trainers over aflopende contracten gaat praten. Van het drietal Erik van der Ven, Paul Beekmans en John Vos, had alleen John een doorlopend contract. Vorige week zaterdag hebben Erik en de club, zoals bekend, besloten de samenwerking per direct te beëindigen. Rondom het vertrek van Erik is gesuggereerd dat het niet boterde binnen de technische staf. Dat er sprake was van tegenstrijdige karakters, kunnen we niet ontkennen. Dat heeft in de intermenselijke sfeer soms geleid tot discussies. De selectie is hiervan gevrijwaard gebleven, omdat de betrokkenen zich altijd professioneel hebben opgesteld richting het team. Dat de omgeving desondanks iets mee heeft gekregen van de onderhuidse spanning, zou kunnen maar dat is niet primair van invloed geweest op het niet verlengen van de contracten van Erik als hoofdtrainer en Paul als assistent-trainer. Deze keuzes van de club staan los van de onderlinge verhoudingen die inderdaad niet optimaal waren. Wel is aan Paul door mij medio december aangegeven dat zijn contract niet zou worden verlengd. William van Overbeek is later als assistent aan de technische staf toegevoegd. Inmiddels, door de ontstane situatie, is William doorgeschoven naar de positie van interim-hoofdtrainer, met Paul Verhaegh en John Vos naast zich. Dit totdat er een gediplomeerde trainer is gevonden voor de rest van het seizoen. Het vertrek van Erik is voor de clubleiding geen aanleiding geweest om Paul terug te halen naar het eerste elftal. Wij zien hem graag als opleidingstrainer en hebben hem gevraagd die rol weer op zich te nemen. Daar heeft Paul mee ingestemd.”

Paul Beekmans: “ De afgelopen periode zijn voor mij persoonlijk lastige weken geweest. Dit vanwege meerdere interne spanningen binnen de technische afdeling van de club. Naar aanleiding hiervan heeft de clubleiding mij voorgesteld dat ik, in het belang van de technische staf, een stap terug zou doen  binnen het eerste elftal. Ik had heel graag het seizoen binnen de A- selectie  afgemaakt. Zeker omdat de club weet dat mijn passie en ambities onder andere bij het eerste elftal liggen.  De keuze van de clubleiding kwam voor mij ook eigenlijk onverwacht en ik vind het jammer dat ze deze beslissing hebben genomen. Mijn hart ligt bij deze club en ik wil de FC graag blijven steunen. Ik kijk er dan ook naar uit om het hoogste jeugdelftal binnen FC Den Bosch, O21, weer te gaan trainen en het seizoen met deze talenten af te maken.”

“Los van alle gebeurtenissen en om onduidelijkheid te voorkomen, berust ik in het feit dat mijn contract niet wordt verlengd. Dit kan gebeuren als je een aflopend contract hebt.  Ongeacht de moverende redenen en ongeacht wie het betreft. Zo werkt het nou eenmaal. Ondanks deze  turbulente periode, kijk ik sowieso nu al  terug op een mooie tijd binnen FC Den Bosch. Ik heb veel mogen leren, kansen gekregen en heb mezelf kunnen ontwikkelen. Daarnaast heb ik veel mensen leren kennen en  heb ik een fijn en waardevol netwerk opgebouwd. Ook wil ik de sponsors en supporters bedanken voor al het vertrouwen dat ik heb ervaren de afgelopen jaren. In het bijzonder wil ik de spelers en de staf van het eerste elftal veel succes wensen in het restant van de competitie. De komende periode ga ik nadenken wat de toekomst mij kan gaan brengen.”