Op vrijdag 23 augustus stond alweer de derde speelronde voor FC Den Bosch op het programma. In de streekderby tegen de verrassende medekoploper FC Eindhoven leek FC Den Bosch de eerste drie punten van het seizoen te gaan binnenslepen. Een late penalty gooide echter roet in het eten (1-1).

FC Den Bosch begon sterk aan het duel. Na een vloeiende combinatie aan de rechterkant werd in de elfde minuut Mats Deijl naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Dieperink besloot een strafschop te geven. Aanvoerder Verbeek nam zijn verantwoordelijkheid en leek zijn ploeg op voorsprong te schieten. Echter was het doelman Swinkels die de inzet van Verbeek uit de hoek wist te ranselen. Na die sterke beginfase kakte het spel van beide kanten wat in. Eindhoven kreeg nog wel een mogelijkheid via Bourard, maar Van der Steen stond goed zijn mannetje.

Direct na de thee liet de ingevallen Ringo Meerveld zien dat hij er zin in had. Hij zette met een lange solo drie Eindhovenaren te kijken, echter vergat de Bosschenaren zijn actie te bekronen met een doelpunt. Enkele minuten later waren het de gasten uit Eindhoven die op voorsprong hadden moeten komen. Joey Sleegers kreeg de bal voor een leeg doel voor de voeten, maar tot ieders verbazing eindigde de bal naast het doel van Wouter van der Steen.

Vlak voor tijd kreeg FC Den Bosch-aanvaller Ryan Trotman een uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Oog-in-oog met keeper Swinkels zag hij de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan. Waar FC Den Bosch vorige week in de laatste minuut met lege handen kwam te staan, speelde zich nu wederom een discutabel moment af. Eindhoven versierde een strafschop na een overtreding van Dkidak. De penalty van Branco van den Boomen werd door Wouter van der Steen gestopt, maar scheidsrechter Dieperink liet de penalty overnemen wegens het te ver inlopen van Van der Steen. In tweede instantie miste Van den Boomen niet en sleepte hiermee alsnog een punt binnen voor zijn ploeg.