Voor de wedstrijd FC Den Bosch – FC Twente wordt de Oosttribune, dankzij positieve inspanningen van de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Bossche Investering Maatschappij, FC Den Bosch, sponsoren en supporters, na ruim een jaar opnieuw in gebruik genomen. Hier zijn wij erg blij mee en de heropening wordt dan ook feestelijk ingeluid!

Ter verbetering van de veiligheid en service, zijn dus behoorlijk wat aanpassingen verricht.
Hiervan brengen we je alvast op de hoogte, zodat je vrijdag precies weet waar je moet zijn.

Aan de buitenzijde van de Oosttribune is een nieuwe afscheiding gemaakt tussen de openbare weg en het stadion. Daarin zijn ook twee nieuwe ingangen met tourniquets geïntegreerd:

 • voor de sector M1 t/m M4 (nabij de tunnelingang naar de tribune)
 • voor de sector M5 t/m M7 (direct naast het kantoorgebouw aan de zuidzijde)

In het stadion is aan de Oosttribune het volgende gewijzigd:

 • Er is een fysieke afscheiding tussen sector M1/4 en M5/7.
 • Er is een lage afscheiding tussen tribune en speelveld.
 • In elke sector zijn uiterst links- en uiterst rechts onderaan de tribune nieuwe cateringpoints geplaatst.
 • Het vertrouwde cateringpoint, midden bovenin, is heropend voor beide sectoren. Hier worden alleen alcoholvrije dranken verkocht.
 • Voor beide sectoren is vlakbij de ingang een nieuwe toiletgroep geplaatst.

Ter verduidelijking brengen wij ook graag enkele huisregels onder de aandacht:

 • Jouw entreebewijs/seizoenkaart is enkel geldig voor een zitplaats op de tribune voor de sector waar deze voor is gekocht.
 • De doorgang voor de tribune moet vanwege veiligheidsoverwegingen vrij blijven. Blijf dus s.v.p. niet staan of hangen bij het lage hek tussen tribune en speelveld.
 • Trapopgangen zijn uitsluitend bestemd om van- en naar de zitplaats te gaan.
 • Voorwerpen, welke dan ook, horen niet op het veld. Op het gooien ervan staan sancties. Denk ook aan jouw medesupporters, want als er voorwerpen gegooid worden zijn wij genoodzaakt de horecapunten direct te sluiten. Er is dan geen verkoop van drank- en etenswaar meer.
 • Op het meenemen, afsteken en gooien van vuurwerk, rookpotten, noodsignalen, fakkels en dergelijke staan forse straffen. Laat de sfeeracties over aan de supporters(groepen) die dit in afstemming met de club verzorgen.
 • Het betreden van het speelveld heeft tot gevolg dat je langdurig wordt uitgesloten van het bezoeken van wedstrijden van jouw club en een forse geldboete krijgt opgelegd. Geniet dus alstublieft vanaf je eigen stoel van de wedstrijd en laat je, ongeacht het verloop van de wedstrijd, niet verleiden tot het betreden van het veld.

Wij kijken enorm uit naar de heropening van de prachtige, sfeervolle Oosttribune!
Iedere supporter heeft recht op z’n eigen wedstrijdbeleving en om emoties te willen delen. Emoties horen bij voetbal. Spelers en staf doen niets liever dan de supporters inspireren met hun spel en passie. Dat lukt tot nu toe aardig. Laten we daarom met z’n allen gericht blijven op de stijgende lijn in de sportieve prestaties van het eerste elftal en de ontwikkeling van de club in het algemeen. Laten we de wederzijdse betrokkenheid en begrip tot stand blijven brengen, in stand houden en vergroten. FC Den Bosch is in beweging en is een club in opbouw. Laten we het goede gevoel van de eerste twaalf wedstrijden meenemen in de komende weken richting de winterstop. Veel plezier morgenavond!