Vrijdag 23 augustus staat de eerste Brabantse derby van het seizoen op het programma in Stadion De Vliert: FC Den Bosch – FC Eindhoven.

Met een eindpositie als 14e is het afgelopen seizoen teleurstellend verlopen voor FC Eindhoven. Om te voorkomen dat de club wederom een kleurloos seizoen zou draaien, is er afgelopen zomer hard gewerkt om de selectie een nieuwe kwaliteitsimpuls te geven. Opvallend genoeg verliet trainer David Nascimento juist tijdens deze periode de club vanwege een verschil in inzicht over het te voeren beleid en werd assistent-trainer Ernie Brandts de nieuwe hoofdtrainer van de Eindhovenaren.

FC Eindhoven heeft dit seizoen een flink Bosch tintje. Niet alleen keeperstrainer Maikel Aerts heeft een verleden bij FC Den Bosch, datzelfde geldt natuurlijk ook voor spelers Bart Biemans en Jort van der Sande. Andere bekende namen in de selectie zijn doelman Ruud Swinkels, Joey Sleegers, Collin Seedorf en Branco van den Boomen. De ploeg beschikt over meer voetballend vermogen dan het team dat afgelopen jaar zo teleurstelde en zal dit seizoen zeker een rol van betekenis gaan spelen.

FC Eindhoven kende een stroeve voorbereiding, waarin er vijf keer werd verloren. De ploeg speelde één keer gelijk en won drie keer. Dat resultaten van vriendschappelijke wedstrijden niet al te veel hoeven te betekenen, blijkt wel uit de eerste twee wedstrijden van het seizoen die overtuigend door FC Eindhoven werden gewonnen. Eerst verraste de club door verdiend te winnen (1-2) bij titelkandidaat NEC door twee treffers van Branco van den Boomen. In het tweede duel werd FC Dordrecht met maar liefst 5-1 verslagen. De snelle aanvaller Marcelo Lopes was afgelopen vrijdag de gevierde man bij de Eindhovenaren met drie goals. Beide duels werden gewonnen door organisatorisch goed te staan en de ruimtes klein te houden, maar ook door – wanneer dat mogelijk was – aanvallend voetbal te spelen. Met deze manier van voetballen wil Brandts dit seizoen zijn tegenstanders bestrijden. Zijn uitspraken: ‘Ook als je slecht speelt, moet je de nul kunnen houden’ en ‘We moeten een pain in the ass zijn voor iedere tegenstander’ zijn alvast een waarschuwing voor FC Den Bosch.