Na twee nederlagen op rij krijgt FC Den Bosch vrijdagavond in eigen stadion de kans op eerherstel. Dat moet dan gebeuren tegen FC Volendam, dat vorige week in de slotfase Sparta nog van een overwinning wist af te houden.

De Volendammers kenden een desastreuze start van het seizoen. In de eerste 7 duels slaagde de ploeg van trainer Misha Salden er geen enkele keer in te winnen. De club wist op dat moment alleen FC Dordrecht onder zich te houden. Er moest dus worden ingegrepen. Salden vertrok als hoofdtrainer en als zijn vervanger werd Hans de Koning aangesteld. Hij was eerder al van 2012 tot en met 2015 actief in Volendam en behaalde in zijn eerste seizoen meteen de play-offs. De komst van De Koning leverde direct resultaat op. De ploeg bleef negen wedstrijden op rij ongeslagen en maakte daardoor een flinke stap op de ranglijst. Omdat er daarna drie keer achter elkaar werd verloren, van NEC, FC Twente en Roda JC kwam de opmars weer tot stilstand.

De laatste weken laat FC Volendam zien dat de ploeg in ieder geval niet onderschat mag worden. Eind januari werd knap met 1-3 gewonnen bij Jong Ajax. En vorige week wist de ploeg zich tegen Sparta Rotterdam terug te vechten naar een 2-2 gelijkspel. Dit tot grote frustratie van de Rotterdammers die de wedstrijd al in de zak leken te hebben.

FC Volendam is een club die traditiegetrouw veel spelers uit de eigen jeugd een kans geeft, dus ook dit jaar weer veel typische namen uit het vissersdorp in de selectie. Meest opvallende aankoop aan het begin van het seizoen was die van aanvaller Cas Peters. Hij kon met FC Emmen de eredivisie in maar koos toch voor een overstap naar Volendam. Tot nu toe kwam hij tot vier treffers. De gevaarlijkste spelers zijn tot nu toe Nick Doodeman en Boy Deul, met respectievelijk zeven en acht goals. Op het middenveld is Kevin Visser een van de vaste waarden en een van de meest ervaren spelers in de selectie.

Door: Frank Spijkers