FC Den Bosch krijgt vrijdagavond in De Vliert de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie op bezoek. Een garantie op succes is dat nog niet, want in de heenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht wisten de Bosschenaren met veel moeite een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Drie punten zijn vanavond van levensbelang voor FC Den Bosch met het oog op een goede uitgangspositie voor de naderende play-offs. Van de 34 gespeelde wedstrijden werden er slechts drie gewonnen en 25 keer bleef de ploeg uit Utrecht puntloos. Het aantal tegendoelpunten is ook veelzeggend: 85 keer moest de bal uit het net worden gehaald.

De laatste jaren springen er een paar spelers uit die daadwerkelijk een goede stap hebben kunnen zetten. Vleugelaanvaller Gyrano Kerk is inmiddels een belangrijke speler in de hoofdmacht van Dick Advocaat. En Sylla Sow viel dusdanig op bij Jong FC Utrecht dat hij in de winterstop een overstap kon maken naar RKC Waalwijk.

De speler die dit seizoen weer de meeste indruk maakt is spits Nick Venema, ook wel ‘Fenomenema’ genoemd. Hij is al regelmatig onderdeel van de A-selectie en kan daarom niet alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie meedoen. Als hij speelt dan is het ook vaak raak. In zijn 21 duels voor Jong FC Utrecht scoorde hij maar liefst 15 keer, en dat is een erg fraai gemiddelde. Mocht Venema niet spelen dan is het grootste gevaar meteen weg uit de aanval. De nummer twee op de Utrechtse topscorerslijst is Jonas Arweiler, die overkwam van Borussia Dortmund. Hij wist tot nu toe vier keer te scoren.