NEC Nijmegen werd aan het begin van het seizoen geplaatst in het rijtje van de kanshebbers op de titel. Logisch, gezien het verleden van de club in de eredivisie. De verwachtingen zijn voorlopig echter nog niet waargemaakt.

De opluchting was vorige week groot in Nijmegen na de overtuigende thuiszege tegen FC Volendam. Met de 5-1 kon er eindelijk weer wat gevierd worden in het Goffert Stadion. Er werd slechts één overwinning behaald in eigen huis, tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Jack de Gier stond behoorlijk onder druk. De grootste tik werd eind oktober uitgedeeld door TOP Oss, dat met een 1-5 zege weer naar huis ging. “De meest pijnlijke nederlaag ooit.”, was de reactie van De Gier achteraf. Bij Jong Ajax liepen de Nijmegenaren ook nog eens tegen een 4-0 nederlaag aan. Logisch dus dat de dikke zege van afgelopen week tegen Volendam uitbundig werd gevierd. En nu hopen ze in Nijmegen uiteraard dat hiermee definitief een streep wordt gezet onder een erg wisselvallige openingsfase van het seizoen.

NEC Nijmegen moet het dit jaar doen zonder een aantal spelers die vorig seizoen van grote waarde waren. De inmiddels international Arnaut Danjuma Groeneveld verkaste naar Club Brugge. Daarnaast kan Jack de Gier ook geen beroep meer doen op spelers als Ferdi Kadioglu, Mohamed Rayhi, Jari Schuurman en Calvin Verdonk. Daarvoor in de plaats kwamen Joey van den Berg en Tom Overtoom als nieuwe sterkmakers op het middenveld. In de aanval beschikt NEC ook over de nodige kwaliteit met Sven Braken, Anass Achahbar en Brahim Darri. Met doelpunten maken hebben de Nijmegenaren niet echt moeite, probleem is dat er ook veel tegengoals worden geïncasseerd.