De eerste tegenstander, die FC Den Bosch in het nieuwe voetbalseizoen in Stadion De Vliert mag ontvangen, is Telstar. De Witte Leeuwen begonnen de competitie afgelopen maandag met een doelpuntloos gelijkspel uit bij Jong AZ.

De club uit Velsen heeft na een tegenvallend seizoen, waarin het 15e werd, flink wat wijzigingen ondergaan en hoopt dit seizoen weer een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Misschien wel de meest opvallende nieuwe naam bij Telstar is die van trainer en technisch directeur Andries Jonker. De Amsterdammer, die bij grote clubs als FC Barcelona, Bayern München, Arsenal en Vfl Wolfsburg actief is geweest, verraste iedereen afgelopen zomer met zijn overstap naar de Noord-Hollandse club. Ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst wacht hem de lastige taak om Mike Snoei te vervangen, die in de afgelopen jaren naam maakte door met Telstar attractief voetbal te spelen en ook nog eens resultaten te boeken. De selectie van Telstar onderging de afgelopen zomerperiode de nodige veranderingen. De club zag veel jongens vertrekken, maar trok ook veel nieuwe spelers aan waarvan ex-FC Den Bosch speler Glynor Plet de meest opvallende is.

Door de beperkte financiële mogelijkheden van de club bestaat de selectie van Telstar uit veel jonge spelers. Met Frank Korpershoek, die ruim 300 wedstrijden in het betaalde voetbal heeft gespeeld, beschikt Jonker echter ook over een zeer ervaren voetballer binnen de lijnen. Samen met spelers als Tuur Houben, Richelor Sprangers en Glynor Plet zal hij het hart van het team moeten gaan vormen.

De ploeg kende alvast een succesvolle voorbereiding waarin het gelijkspeelde tegen Jong Vitesse en het nationale elftal van Suriname, maar alle overige wedstrijden winnend wist af te sluiten. Het resultaat dat het meest in het oog springt, is natuurlijk de 3-0 zege op AZ. En alhoewel het hier slechts om een vriendschappelijk duel ging tegen de reserves van AZ geeft het wel aan dat Telstar over een goede en gevaarlijke ploeg beschikt.

Door: Niels de Baar