Rik Mulders (19) en Declan Lambert (21) hebben vandaag hun eerste profcontract ondertekend. De twee talentvolle spelers sluiten vanaf seizoen 2020-2021 officieel aan bij de selectie van het eerste elftal.

Bosschenaar Rik Mulders, geboren in Hintham, voegde zich op elfjarige leeftijd bij de jeugdopleiding. Op 23 augustus 2019 debuteerde de middenvelder voor de hoofdmacht in de thuiswedstrijd met FC Eindhoven (1-1). Inmiddels heeft Mulders al zes officiële duels in het betaald voetbal op zijn naam staan. Vanmorgen tekende hij een contract voor twee seizoenen met nog een optie voor een extra jaar.

Declan Lambert sloot zich in 2018 aan bij het beloftenelftal van FC Den Bosch. De in Kuala Lumpur (Maleisië) geboren verdediger, die in het bezit is van een Brits en Australisch paspoort, vertrok op zijn negentiende samen met zijn broer Ryan naar Europa. Na een korte periode bij Achilles ’29 maakten de twee gebroeders uiteindelijk de overstap naar de hoofdstad van Noord-Brabant. Afgelopen seizoen werd zijn stap richting Europa beloond met zijn debuut in het betaald voetbal. Als linksback stond Lambert aan de start in het thuisduel tegen Roda JC (0-0). De verdediger viel in de daaropvolgende wedstrijden regelmatig in waardoor de teller al op twaalf duels in Bossche dienst staat. Ook Declan zette deze morgen zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis.

Volgende stap
Jan Gösgens, technisch manager, vindt dat beide spelers deze kans verdienen: “Rik is een kind van de club die al op jonge leeftijd in onze jeugdopleiding kwam. Declan heeft enkele jaren geleden zijn thuisland achtergelaten om samen met zijn broer te knokken voor een toekomst in het profvoetbal. Zowel Rik als Declan werken hard aan hun ontwikkeling en krijgen vanaf komend seizoen de kans zich te laten zien in de hoofdmacht.”