Sam Kersten vervolgt zijn carrière bij PEC in Zwolle. De centrale verdediger stond al langer in de belangstelling van de Zwollenaren, maar FC Den Bosch en PEC kwamen pas dinsdagmiddag tot een akkoord.

De geboren Nijmegenaar kwam in 2011 vanuit de jeugdopleiding van N.E.C. naar FC Den Bosch. Kersten was toen veertien jaar. Bij FC Den Bosch doorliep hij de opleiding vanaf O15. Op 2 december 2016 debuteerde Kersten in het eerste van FC Den Bosch. Sindsdien speelde hij 74 competitiewedstrijden voor de Bosschenaren. Kersten had nog een doorlopend contract tot 2022 bij FC Den Bosch. Woensdagochtend werd Kersten in Zwolle medisch goedgekeurd, waardoor de transfer gefinaliseerd kon worden. Over de hoogte van de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Bert Ruijsch, manager Voetbalzaken: “Dit is een geweldige stap voor Sam en ik twijfel er niet aan dat hij het heel goed gaat doen bij PEC. Het liefste wil je spelers van het kaliber Sam zo lang mogelijk bij de club houden, maar we weten ook dat dit de logische weg is. Wij leiden, zoals vrijwel elke Nederlandse club, spelers op. In de eerste plaats voor onze eigen A-selectie en als ze zich door ontwikkelen voor een volgende stap. Wij wensen Sam veel succes bij PEC Zwolle en in zijn verder carrière.”