Lokale overheid, supporters en voetbalclub willen samen zorgen voor een positief beeld rond FC Den Bosch. Burgemeester Jack Mikkers en algemeen directeur Paul van der Kraan spraken daarover met supporters van de club. Reden van het gesprek is de opening van de Oosttribune op 9 november.

FC Den Bosch heeft een belangrijke functie voor veel inwoners van onze gemeente. De partijen zijn het er over eens dat de sfeer en veiligheid rond voetbalwedstrijden een taak is van gemeente, politie, FC Den Bosch en supporters samen: “We willen allemaal dat er een mooie beleving is rond FC Den Bosch en bij alle bezoekers van Stadion De Vliert.”

Twaalfde man
FC Den Bosch staat voor een belangrijke periode in haar bestaan. ‘De twaalfde man’ is belangrijker dan ooit en de partijen vinden een goed contact met de supportersgroepen van groot belang. Met als taak te zorgen dat iedereen zich welkom, comfortabel én veilig voelt bij FC Den Bosch.

Daar investeren lokale overheid en de voetbalclub in. Dat gebeurt door gesprekken met elkaar te hebben. Waarbij de spelregels voor alle partijen duidelijk zijn: “Iedereen beleeft voetbal op een eigen manier. Dat mag, maar onrust en wangedrag wordt niet getolereerd.”

Het gesprek werd afgesloten met de afspraak om vooral met elkaar in gesprek te blijven. En er samen voor te zorgen dat een voetbalwedstrijd van FC Den Bosch sportief spektakel én plezier biedt voor de hele stad.

Vervolg op eerder gesprek
Het gesprek was ook een vervolg op dat van 23 maart jl. Toen spraken de burgemeester en de directie van FC Den Bosch met vertegenwoordigers van de vier supportersgroepen van de club. Toen is afgesproken dat de gemeente en FC Den Bosch de gesprekken gericht op een duurzame toekomst zullen voortzetten.