DEN BOSCH – De FC Den Bosch Jeugdopleiding en Voetbal Support zijn op 1 januari, voor tenminste tweeënhalf jaar, een strategische samenwerking aangegaan op voetbaltechnisch gebied. Voetbal Support wordt hiermee een essentiële partner bij het doorontwikkelen van de jeugdopleiding van de Bossche club.

Stef Wijlaars, hoofd jeugdopleiding FC Den Bosch: “Met de samenwerking halen we expertise en meer mankracht in huis en geven we een kwaliteitsimpuls aan het opleiden van voetbaltalent bij
FC Den Bosch. Binnen de samenwerking richten we ons met name op de onderbouw, de talenten in het achterland van FC Den Bosch en het verder uitbouwen en onderhouden van relaties met  regionale amateurverenigingen. Voetbal Support levert hiervoor onder andere een technisch kader dat de diverse initiatieven in de praktijk kan brengen. Activiteiten die georganiseerd gaan worden zijn bijvoorbeeld clinics, talentendagen, voetbalkampen, toernooien en voetbalcongressen. Wij zijn ongelooflijk blij met de samenwerking die volledig past bij onze visie en strategie om één van de toonaangevende voetbalopleidingen te worden in Zuid-Nederland.”

FC Den Bosch is voor Voetbal Support een podium om zich nadrukkelijk te profileren in voetballand.  “Bij de FC Den Bosch jeugdopleiding draait het om ontwikkeling en dat is precies wat wij met Voetbal Support voor ogen hebben. Door het professioneel trainen van amateurspelers wordt het niveau hoger en kunnen kinderen meer plezier beleven aan hun favoriete sport. Wij hebben waanzinnig veel zin om samen met FC Den Bosch het beste uit voetbaltalent te halen. Dat geldt voor zowel de huidige spelers van de opleiding als voor nieuwe instromers”, aldus Jeroen Lambooij namens Voetbal Support.

Over Voetbal Support

Voetbal Support initieert en begeleidt samenwerkingsverbanden tussen amateurverenigingen, bedrijven en profclubs, met als doel het professioneel en kosteloos opleiden van jeugdige voetballers. Dit gebeurt aan de hand van het unieke, door Voetbal Support ontwikkelde, Ieder Team Een Trainer-programma, waarbij plezier en spelenderwijs leren voorop staan.
Met maatwerk marketing binnen het uitgebreide netwerk van Voetbal Support en via deelnemende voetbalclubs uit het amateur- en profvoetbal, zorgt Voetbal Support voor een grotere  naamsbekendheid van haar partners. Daarnaast biedt Voetbal Support profclubs een basis om een nieuwe groep voetbalsupporters aan zich te binden. Ook geeft het project deze clubs zicht op wie de meest getalenteerde jeugdspelers zijn in de regio. Geïnteresseerde bedrijven en instanties, verwijzen wij graag naar www.voetbalsupport.nl voor alle samenwerkings- mogelijkheden.