Voor het seizoen 2017-2018 is FC Den Bosch een samenwerking gestart met Ortec Sports. Ortec Sports biedt een programma waarmee je als club prestatieanalyses kunt maken op basis van statistieken. FC Den Bosch gaat deze statistieken gebruiken om de sterke en zwakke punten van individuele spelers in het betaald voetbal, teams of specifieke tegenstanders in kaart te brengen ter ondersteuning van wedstrijdanalyses en scouting. We gaan de statistieken ook gebruiken om de prestaties van onze spelers uit te lichten richting het Bossche publiek. Vandaag blikken we terug op de prestaties van verdediger Sam Kersten bij het duel Almere City FC  – FC Den Bosch (1-1).

Afgelopen speelronde eindigde de wedstrijd Almere City FC – FC Den Bosch in een 1-1 gelijkspel. Sam Kersten speelde hierin zijn tweede wedstrijd van het seizoen en maakte wederom de negentig minuten vol. In deze analyse bekijken we aan de hand van Ortec hoe de 19-jarige verdediger het de tweede speelronde er vanaf bracht.

Passes
Van de in totaal 46 passes zijn er 41 aangekomen bij een medespeler. Dit betekent dat maar liefst 89% van de passes is aangekomen. Hierbij koos Sam 29 keer voor de oplossing vooruit, waarvan 11 keer met een lange bal. Zesmaal koos Sam voor een breedtepass en elf keer besloot hij achteruit te spelen.

Verdedigende duels
In totaal moest Sam vijf keer een verdedigend duel aangaan en alle vijf deze duels won hij. Eén keer was hij met zijn 1,91 meter de baas in de lucht. Verder moest hij eenmaal ingrijpen met een sliding, de overige drie duels won hij staand.

Overtredingen
Opvallend is dat de verdediger uit Nijmegen geen overtreding heeft gemaakt tijdens speelronde twee. De vijf verdedigende duels en de zes keer dat hij handelend achterin moest optreden (clearences) deed hij op een correcte manier.

Balverlies en balveroveringen
Sam leed tijdens het duel zesmaal balverlies, vijfmaal was dit door een onzuivere pass en éénmaal door een dribbel. Daarentegen veroverde Kersten ook zesmaal een bal. Vier keer onderschepte hij een pass van Almere City FC en tweemaal wist hij de bal te veroveren tijdens een duel.

Fotografie: Pro Shots