FC Den Bosch heeft Steven van der Heijden tot 2024 vastgelegd. De middenvelder, die in augustus 2019 debuteerde in de Bossche hoofdmacht, speelt dit seizoen op amateurbasis bij de Bosschenaren. Hij speelde tot nu toe twintig officiële wedstrijden in het eerste elftal. Onlangs scoorde Van der Heijden in de zevenklapper tegen Roda JC zijn eerste competitiedoelpunt. Van der Heijden speelt sinds 2009 bij FC Den Bosch. De in Schaijk geboren en woonachtige Van der Heijden begon in Jo11 en doorliep alle jeugdelftallen tot en met de A-selectie.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens is blij dat hij de middenvelder namens FC Den Bosch een contract aan kan bieden: “Steven is voor mij de ultieme clubvoetballer én de ideale prof. Hij is iemand die er alles voor over heeft gehad om een contract af te dwingen. Keihard werken, nooit klagen, niet over je heen laten lopen en uiteindelijk bewijzen dat je goed genoeg bent. Steven geeft elke dag wat hij te geven heeft en haalt zo steeds het maximale uit de trainingen en uit de wedstrijden. De typering ‘ultieme clubvoetballer’ betekent ook niet dat FC Den Bosch zijn plafond is. Ik denk dat Steven nog veel mensen, in positieve zin, gaat verbazen. We zijn enorm trots dat weer een speler uit onze opleiding de profstatus heeft bereikt. Steven is een voorbeeld voor de jeugdspelers binnen FC Den Bosch.”

Steven van der Heijden: “Als spelertje van DAW Schaijk kwam ik op negenjarige leeftijd stage lopen bij FC Den Bosch. Dat beviel me meteen erg goed en ook de club was enthousiast. Zo kwam ik, inmiddels tien jaar oud, in onder elf waar Ton van der Leeden toen trainer was. Na ruim tien jaar kan ik wel zeggen dat FC Den Bosch een tweede thuis is. Ik heb altijd voor ogen gehad dat ik hier mijn debuut wilde maken en dat ik bij FC mijn eerste profcontract wilde tekenen. Dat dit laatste nu ook gelukt is, voelt fantastisch. Ik ben heel blij met het vertrouwen van de club en de kans die ik krijg om me als profvoetballer verder te ontwikkelen.”