FC Den Bosch en Fremad Amager zijn overeengekomen dat Sven Blummel per direct de overstap maakt naar de voetbalclub uit Kopenhagen. De aanvaller uit Schijndel heeft een contract getekend voor drie jaar bij Fremad Amager, dat uitkomt in de op één na hoogste voetbaldivisie van Denemarken.

“Dit was een kans die ik niet kon laten lopen”, vertelt Blummel vanuit de Deense hoofdstad. “Het is aantrekkelijk op alle fronten. Sportief heeft Fremad Amager ambitie om naar de Superliga te promoveren. Ze hebben me een heel mooi aanbod gedaan. Bovendien heb ik veel zin in een buitenlands avontuur.  Van andere Nederlanders in Denemarken weet ik dat alle voorwaarden uitstekend zijn. En dat heb ik tijdens de contractonderhandelingen van de afgelopen dagen hier zelf ervaren.”

Twee jaar geleden maakte de nu 22-jarige Blummel de overstap van Jong PSV naar FC Den Bosch. Daarvoor speelde hij bij de club waar hij ook begon, RKSV Schijndel, en in de jeugd van PSV. “Ik wil alle supporters van FC Den Bosch bedanken. Net als de spelers, staf, personeel en andere mensen van de club. Ik heb een hele mooie tijd gehad en zal FC Den Bosch op de voet blijven volgen. In Denemarken is een langere winterstop en dan kom ik zeker afscheid nemen in Stadion De Vliert.”

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “We willen Sven bedanken voor zijn inzet voor FC Den Bosch en heel veel succes wensen met dit nieuwe avontuur!”

Over de hoogte van de transfersom doen beide clubs zoals gebruikelijk geen mededelingen.