Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft haar eerste oefenduel van het seizoen winnend afgesloten. De Bossche ploeg was in Geffen met zes doelpunten te sterk voor Nooit Gedacht. 

Vanaf de aftrap was FC Den Bosch sterk en binnen tien minuten was het raak. Een schot van Jort van de Sande resulteerde in het eerste doelpunt. Er werd veel over de flanken gespeeld door FC Den Bosch. Van der Winden en Deijl kwamen veel op en zorgden voor de benodigde voorzetten. In de twintigste minuut was het Mats Deijl die voorgaf op Kaars, die de bal vervolgens in het doel wist te werken. Op slag van rust werd het nog 0-3. Blummel kon van dichtbij rustig binnen tikken en zorgde hiermee voor de ruststand.

Na rust werd er aan Bossche zijde gewisseld. Nick Leijten, Oussama Bouyaghlafen en Rodrigues vervingen Konrad Sikking, Dennis Kaars en Jort van der Sande. Ruim tien minuten in de tweede helft was het de ingevallen Rodrigues die de score verder wist uit te breiden. 0-4. In de 71 minuut kreeg FC Den Bosch een penalty na een overtreding van Nooit Gedacht binnen de zestienmeter. Mats Deijl was de aangewezen persoon om deze te benutten en dat deed hij. Rustig en zelfverzekerd wist hij de bal vanaf elf meter binnen te schieten. Bouyaghlafen zorgde voor de eindstand. Vijf minuten voor tijd kon hij de bal na een opgezette aanval nog intikken. Eindstand: 0-6.

Opstelling FC Den Bosch: Sikking (46. Leijten); Deijl, Kersten, Fernandes, Van der Winden; Azizov (60. Kaars/76. Van der Sande), Felida, Verbeek (60. Van der Heijden), Blummel (60. Hoffman); Kaars (46. Bouyaghlafen), Van der Sande (46. Rodrigues)

FC Den Bosch bedankt Nooit Gedacht voor het ontvangst en bedanken alle bezoekers voor hun komst. Aanstaande woensdag staat de eerstvolgende oefenwedstrijd op het programma. MVV Maastricht is dan de tegenstander in De Vliert. 

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling Nooit Gedacht

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Voorbeschouwing

FC Den Bosch speelt ook dit jaar in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen een oefenwedstrijd tegen Nooit Gedacht. Op zaterdag 14 juli verschijnen beide ploegen om 15.00 uur aan de aftrap op Sportpark de Biescamp in Geffen. Voor FC Den Bosch is dit het eerste duel van de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Het oefenduel tussen beide teams is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Na het overlijden van de toen 28-jarige Judith Strik uit Geffen in 2008 (oud-werkneemster van FC Den Bosch en actief lid van Nooit Gedacht) spraken beide teams af jaarlijks het voetbalseizoen tegen elkaar te openen.

Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 14 juli aanstaande naar deze wedstrijd te komen kijken. De entree bedraagt € 5,00 en kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang. Wedstrijdkaarten worden bij de entree op het sportpark verkocht.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.