Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Tegenstander RKC Waalwijk ging met de drie punten terug naar huis na een 2-3 nederlaag voor de Bossche ploeg.

De eerste helft kwam langzaam op gang. Het spel ging op en neer en er werden geen echte kansen gecreëerd. Na 24 minuten kwam de openingstreffer. Stefano Beltrame kreeg na een slimme loopactie diep gespeeld door Sam Kersten en kon de bal goed binnenschieten. 1-0.

Na het eerste doelpunt zocht RKC Waalwijk wat vaker de aanval en wist al snel op gelijke hoogte te komen. Na een weggewerkte corner kwam de bal goed te liggen voor Lammers en wist het Bossche doelnet te vinden. 1-1.

De Bossche ploeg zette na de gelijkmaker weer wat aan. Bouyaghlafen kwam oog-in-oog te staan met doelman Vaessen, maar wist niet te scoren. Snel daarna was het Beltrame die de bal net naast het doel plaatste. Even voor rust was het Romat die nog een in scoringspositie kwam, maar de Waalwijkse doelman wist nog net op tijd te redden.

In de tweede helft was het binnen vijf minuten raak. Rauno Sappinen wist Vaessen te verrassen met een snelle actie en kon de bal in de korte kwijt en zette hiermee de stand op 2-1. Na 60 minuten was het oude bekende Mario Bilate die de stand weer gelijk trok. Na een corner wist hij met een volley de bal hard in te schieten. Tussenstand 2-2. In de 68e minuut leek het alsof FC Den Bosch weer op voorsprong kwam, maar Romat bleek buitenspel te staan waardoor zijn kopbal werd afgekeurd.

Zeven minuten voor tijd was het wederom Bilate die een doelpunt scoorde voor RKC Waalwijk. Uit een verre inworp wist hij de bal achter Van der Steen te schieten. Na 90 minuten plus blessuretijd stond de eindstand op 2-3. Hiermee sluiten we een spannende voetbalavond af met een teleurstellend resultaat.

FC Den Bosch bedankt de bezoekers voor hun komst naar De Vliert en hoopt iedereen wederom te mogen begroeten bij de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax op vrijdag 31 augustus aanstaande (aftrap 20.00 uur).

Lange wachtrijen aan de kassa FC Den Bosch is zich bewust van het feit dat er op deze avond een flinke rij stond aan het kassagebouw, waardoor supporters enige tijd hebben moeten wachten op hun toegangskaart. We adviseren alle bezoekers om hun toegangskaarten te bestellen via mijn.fcdenbosch.nl of via de App. Hier kun je heel eenvoudig online je tickets bestellen en voorkom je een lange wachttijd.

Bestel HIER jouw kaarten voor FC Den Bosch - Jong Ajax.

Fotografie: Soccrates Images, Pro Shots, Henk van Esch fotografie.

 • 0153045607590
 • (24) Goal

  Stefano Beltrame

 • (28) Goal

  Jan Lammers

 • (46) Wissel

  Dylan Seys - Anas Tahiri

 • (49) Goal

  Rauno Sappinen

 • (57) Gele kaart

  Emil Hansson

 • (60) Goal

  Mario Bilate

 • (61) Gele kaart

  Juriën Gaari

 • (64) Wissel

  Nikki Baggerman - Kevin Vermeulen

 • (64) Wissel

  Stefano Beltrame - Ruben da Rocha Rodrigues

 • (67) Gele kaart

  Hans Mulder

 • (69) Gele kaart

  Sven Blummel

 • (74) Wissel

  Sven Blummel - Albin Gashi

 • (83) Goal

  Mario Bilate

 • (84) Wissel

  Julián Marchioni - Jort van der Sande

 • (88) Gele kaart

  Danny Verbeek

 • (88) Wissel

  Darren Maatsen - Ezra Walian

 • (92) Gele kaart

  Ruben da Rocha Rodrigues

Statistieken

Corners

5

3

Balbezit

48%

51%

Overtredingen

15

9

Schoten naast

5

3

Buitenspel

1

3

Schoten op doel

4

5

Toeschouwers

 

3,126

Scheidsrechter

Sander van der Eijk

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wouter van der Steen K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Stefan Velkov CV
Nicolás Romat RV
Danny Verbeek CM
Stefano Beltrame CM
Julián Marchioni CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Rauno Sappinen CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Mats Deijl RV
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Ruben da Rocha Rodrigues CA
Albin Gashi LA

Opstelling RKC Waalwijk

Kevin Vermeulen
Etienne Vaessen K
Henrico Drost CV
Jan Lammers CV
Juriën Gaari CV
Paul Quasten LM
Hans Mulder CM
Emil Hansson CM
Mario Bilate CA
Darren Maatsen RA
Anas Tahiri CA

Wisselspelers

Jordy Zielschot K
Ingo van Weert CV
Gigli Ndefe RV
Nikki Baggerman CM
Jari Koenraat CM
Ezra Walian LA
Dylan Seys CA
Said Bakari CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 24 augustus aanstaande in eigen huis op tegen 'buurman' RKC Waalwijk. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert. Het is voor FC Den Bosch de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 24 augustus (19.45 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2). De oostribune is vooralsnog niet toegankelijk vanwege de aanpassingen/verbouwingen. Seizoenkaarthouders met een seizoenkaart voor de oosttribune, krijgen met hun seizoenkaart toegang tot de zuidtribune (vak R1 en R2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket Afgelopen seizoen zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – RKC Waalwijk kan zoals gezegd tot en met vrijdag 24 augustus 19.45 uur.

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 24 augustus aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de derby FC Den Bosch - RKC Waalwijk!

Stadionplattegrond    Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen RKC Waalwijk. Vorig seizoen eindigde die derby twee keer in een gelijkspel. Beide teams gaan nu de tweede speelronde in met een overwinning op zak. We trappen af met aanvoerder Danny Verbeek.

Merk je dit seizoen, als kind van de club, al een verschil ten opzichte van vorig jaar? Bijvoorbeeld in beleving op de club of in de stad? “Ja, ik merk in mijn omgeving toch wel wat. De mensen zijn er meer mee bezig. Er wordt weer meer naar gevraagd en het leeft toch al meer bij de mensen. Een goed teken voor de club natuurlijk. Vorig jaar was het regelmatig: ‘Tegen wie spelen jullie aankomende wedstrijd?’ Nu merk je echt dat ze er meer mee bezig zijn.”

Sinds kort speel je op een andere positie, hoe kijk je daar tegen aan? “Dat is natuurlijk even wennen. Ik speelde altijd gewoon aan de buitenkant en stond vorige week, tegen FC Volendam, voor de verdediging. Ik merkte dat ik een beetje zoekende was in het eerste kwartier, maar uiteindelijk gaat dat goed komen als ik daar vaker kom te spelen. Het is nog een beetje uit nood, omdat Jens van Son - die vorig seizoen alles speelde - nog geblesseerd is. Ook Luuk Brouwers is nog geblesseerd. Maar ik denk dat mijn rol dit jaar misschien wel op het middenveld kan zijn.”

Wat is de doelstelling voor dit seizoen? “Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Als spelersgroep hebben we het idee dat we de play-offs moeten halen. Wat mogelijk is moet de toekomst uitwijzen.

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen RKC? “Ze hebben dit jaar wat nieuwe jongens, met wat snelheid, in de voorhoede. En RKC heeft de openingswedstrijd gewonnen van Telstar, waar wij in de voorbereiding ook tegen hebben gespeeld. Daar hadden we het toen heel erg moeilijk mee. Ik denk dus dat het een lastige en stevige wedstrijd wordt. Dat zijn de wedstrijden tegen RKC vaak, omdat het toch een derby is. Ik verwacht een open en mooi duel. Het zal pittig worden, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Heb jij je kaarten voor FC Den Bosch - RKC Waalwijk al besteld? Dit kan tot en met vrijdag 24 augustus 19.45 uur via de App of via mijn.fcdenbosch.nl.

Profiel RKC Waalwijk Meteen een streekderby in de eerste thuiswedstrijd van FC Den Bosch in het nieuwe seizoen. RKC Waalwijk won vorige week ook zijn openingswedstrijd van SC Telstar (1-0) en dus zal de ploeg met het nodige vertrouwen zijn afgereisd naar De Vliert.

In Waalwijk doen ze er alles aan om het afgelopen seizoen zo snel mogelijk te vergeten. De club eindigde op een 18e plaats. Onder leiding van de nieuwe trainer Fred Grim hoopt RKC Waalwijk weer een groei door te maken. Die naam kwam vrij verrassend uit de hoge hoed, nadat de club lang wachtte met het aanstellen van een nieuwe oefenmeester. RKC wilde een trainer die ‘geschikt is voor het allerhoogste niveau van de Keuken Kampioen Divisie’, zo liet algemeen directeur Frank van Mosselveld in juli weten aan VI. RKC Waalwijk heeft zich afgelopen zomer vooral versterkt in de voorhoede en op het middenveld. Mario Bilate, die we in De Vliert ook nog wel kennen, kwam over van FC Emmen. Darren Maatsen is terug in Nederland na een Grieks avontuur en Ezra Walian wordt gehuurd van Almere City FC. Anas Tahiri van Lierse SK is een versterking op het middenveld en dat geldt ook voor de van Feyenoord gehuurde Emil Hansson. Hij was vorige week meteen de matchwinner met zijn goal in de thuiswedstrijd tegen SC Telstar. Met Kevin Vermeulen en Hans Mulder erbij lijkt het middenveld van RKC dit seizoen over de nodige stootkracht te beschikken. Een speler die ook in de gaten gehouden moet worden is Dylan Seys. De Belgische aanvaller was vorig seizoen met acht goals de clubtopscorer en zal dat aantal dit seizoen ongetwijfeld willen verbeteren.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.