Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft aan de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax een punt overgehouden. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord.

FC Den Bosch begon sterk aan de wedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen en kreeg al vroeg een goede kans. Beltrame wist de bal op te pikken na een steekpass en kon zowel de Amsterdamse defensie en keeper omspelen om vervolgens de bal in het doel te werken. FC Den Bosch bleef zoeken naar de ruimtes achterin en kwam zo enkele keren in scoringspositie. Een ingreep van de keeper en een buitenspelval voorkwamen de doelpunten.

Na ruim een halfuur spelen kreeg Beltrame nogmaals een grote kans. Verbeek speelde een prachtige bal de diepte in en Beltrame kwam oog-in-oog met de keeper van Jong Ajax te staan. Helaas schoot de Italiaanse middenvelder over het doel.

 

Tegen het einde van de eerste helft kreeg de wedstrijd een wending. Bouyaghlafen kreeg na een schermutseling met zijn directe tegenstander aan de zijlijn zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Mulder en moest het veld verlaten. FC Den Bosch kwam hierdoor met 10 man te staan. De rechtsback van Jong Ajax, die ook al een gele kaart had opgelopen, mocht blijven staan.

 

Na rust kreeg FC Den Bosch het lastiger. Jong Ajax had veel de bal, maar kwam niet tot grote kansen. Pas na 70 minuten voetballen was het Van der Steen die in actie moest komen. De Bossche doelman wist een afstandsschot goed te redden. Een paar minuten later was het jammer genoeg wel raak. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam bij Ekkelenkamp terecht en wist dit om te zetten in een doelpunt.

 

In de slotfase ging Jong Ajax op zoek naar de winnende treffer en ontstonden er een aantal kansen. Een doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd, Van der Steen maakte een redding in een een-op-een-situatie en in de slotfase kwam een schot terecht in het zijnet. FC Den Bosch hield daarmee punt over aan het duel met Jong Ajax.

Fotografie: Henk van Esch, Pro Shots

 • 0153045607590
 • (6) Goal

  Stefano Beltrame

 • (7) Wissel

  Noa Lang - Saku Ylätupa

 • (29) Gele kaart

  Mats Deijl

 • (31) Gele kaart

  Oussama Bouyaghlafen

 • (44) Gele kaart

  Wouter van der Steen

 • (45) Rode kaart

  Oussama Bouyaghlafen

 • (45) Gele kaart

  Sven Botman

 • (46) Gele kaart

  Navajo Bakboord

 • (46) Wissel

  Stefano Beltrame - Julián Marchioni

 • (49) Gele kaart

  Rauno Sappinen

 • (60) Wissel

  Nicolas Kühn - Danilo Pereira

 • (63) Wissel

  Sven Blummel - Albin Gashi

 • (64) Gele kaart

  Danny Verbeek

 • (66) Gele kaart

  Ryan Gravenberch

 • (70) Wissel

  Sven Botman - Teun Bijleveld

 • (72) Wissel

  Danny Verbeek - Ruben da Rocha Rodrigues

 • (73) Gele kaart

  Victor Jensen

 • (75) Goal

  Jurgen Ekkelenkamp

Statistieken

Corners

2

8

Balbezit

29%

71%

Overtredingen

20

13

Schoten naast

3

9

Buitenspel

3

3

Schoten op doel

2

5

Toeschouwers

 

2,837

Scheidsrechter

C. Mulder

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wouter van der Steen K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Stefan Velkov CV
Danny Verbeek CM
Stefano Beltrame CM
Kevin Felida CM
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA
Rauno Sappinen CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Amine Khammas LV
Imrane Oulad Omar CM
Julián Marchioni CM
Jort van der Sande CA
Ruben da Rocha Rodrigues CA
Albin Gashi LA

Opstelling Jong Ajax

Stan van Bladeren K
Perr Schuurs CV
Mitchel Bakker CV
Navajo Bakboord CV
Sven Botman CV
Jurgen Ekkelenkamp CM
Ryan Gravenberch CM
Noa Lang CA
Kaj Sierhuis CA
Nicolas Kühn CA
Victor Jensen CA

Wisselspelers

Issam El Maach K
Dean Solomons CV
Boy Kemper CV
Teun Bijleveld CM
Sebastian Pasquali CM
Ché Nunnely CA
Dennis Johnsen LA
Saku Ylätupa CA
Danilo Pereira RA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 31 augustus aanstaande in eigen huis op tegen Jong Ajax. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via ‘Mijn FC Den Bosch‘ of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 31 augustus (19.45 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2). De oostribune is vooralsnog niet toegankelijk vanwege de aanpassingen/verbouwingen. Seizoenkaarthouders met een seizoenkaart voor de oosttribune, krijgen met hun seizoenkaart toegang tot de zuidtribune (vak R1 en R2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa’s door aanschaf E-ticket Afgelopen seizoen zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via ‘Mijn FC Den Bosch‘ of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Jong Ajax kan zoals gezegd tot en met vrijdag 31 augustus 19.45 uur.

We kijken er naar uit om jou te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij FC Den Bosch – Jong Ajax!

Stadionplattegrond    Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. De kampioen van het afgelopen seizoen is net als FC Den Bosch met wisselend succes aan het nieuwe seizoen begonnen met zowel een zege als een nederlaag. Trainer/coach Wil Boessen kijkt vandaag terug op de wedstrijd tegen RKC en blikt vooruit naar het duel van vandaag.

Ben je ondanks de nederlaag tegen RKC toch tevreden over het door FC Den Bosch vertoonde spel? “Gezien de vele nieuwe spelers die zich in de laatste paar weken bij onze selectie hebben gevoegd mag je van dit team nog niet verwachten dat ze nu al op elkaar ingespeeld zijn. Desondanks ben ik echt wel tevreden over het spel dat wij tegen RKC hebben laten zien. Natuurlijk baal ik er van dat wij verloren hebben, zeker omdat wij toch de bovenliggende partij waren, maar ik heb nu al genoeg positieve dingen gezien die mij veel vertrouwen geven voor de toekomst.” Vrees je geen ontevreden spelers nu er sommigen minder aan spelen zullen toekomen? “Wij zitten dit seizoen in de luxe omstandigheid dat wij over een ruime selectie beschikken. Omdat ik wekelijks het beste team wil laten spelen is niemand verzekerd van een plek en moet iedereen gewoon knokken voor een basisplek. Wanneer jongens mij op de training overtuigen dan zullen zij van mij zeker een kans krijgen. Er zal ook gewoon gerouleerd gaan worden dus ik verwacht zeker geen problemen in dat opzicht. Natuurlijk zullen sommige jongens balen dat ze minder minuten maken dan ze zouden willen maar het zijn allemaal profs die weten dat het teambelang voorop moet staan.” Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen Jong Ajax? “Ik kan niet inschatten met wat voor een selectie Jong Ajax op de proppen zal komen want dat is altijd maar weer even afwachten. Wat ik wel weet is dat Ajax altijd en overal attractief en aanvallend voetbal wil spelen. Omdat ook wij willen winnen verwacht ik een open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. Ik durf dan ook te voorspellen dat het publiek een leuke pot voetbal kan verwachten!” Profiel tegenstander FC Den Bosch krijgt vrijdagavond de kampioen van vorig seizoen op bezoek. Een unicum, want normaal gesproken promoveert de nummer 1 van de eerste divisie natuurlijk naar het hoogste niveau. Maar het is bekend, in het geval van Jong Ajax staan de regels een promotie niet toe.

Het was een echte primeur afgelopen voorjaar. Voor het eerst werd een belofteteam kampioen in de eerste divisie. Die eer viel te beurt aan Jong Ajax, dat ook toen onder leiding stond van trainer Michael Reiziger. Het Amsterdamse belofteteam klopte al enkele jaren nadrukkelijk aan de deur. Vorig seizoen viel voor het eerst alles op zijn plaats. Talent was er altijd wel maar de wisselvalligheid gooide vaak op beslissende momenten roet in het eten. Nu was de ploeg constant genoeg om de titel voor zich op te eisen.

Titel of niet, dit seizoen is het dus gewoon weer voetballen op hetzelfde niveau en proberen de prestaties van vorig seizoen te evenaren. Of dat lukt is geen uitgemaakte zaak. Binnen de selectie zijn er weer de nodige wijzigingen geweest. En daarnaast lijkt de concurrentie dit jaar groter dan ooit door de degradatie van drie ploegen uit de eredivisie. Die zijn namelijk automatisch ook weer titelkandidaat. Voor trainer Reiziger een zware klus om met een nieuw team weer net zulke hoge ogen te gooien. Al blijft het hoofddoel gewoon het verder ontwikkelen van de talenten en is een eventuele titel alleen maar mooi meegenomen.

Jong Ajax begon de competitie tegen Roda JC, één van de gedegradeerde teams, en verloor met 2-1. Vorige week lieten de Amsterdammers zien daar niet door van slag te zijn geraakt. FC Dordrecht werd eenvoudig aan de kant gezet met 5-2. Ondanks alle wijzigingen heeft Reiziger ook dit seizoen weer prima materiaal tot zijn beschikking. Met opnieuw een aantal spelers die op en neer pendelen tussen het eerste team en Jong Ajax. Zoals aanvaller Kaj Sierhuis en de van Fortuna Sittard overgenomen verdediger Per Schuurs. Gezien de grote concurrentie bij het eerste team zal hij voorlopig vooral bij Jong Ajax in actie moeten komen. Andere spelers waar veel van wordt verwacht dit seizoen zijn Dani de Wit, Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp en Dennis Johnsen.

Toegangskaarten Heb jij je tickets voor FC Den Bosch - Jong Ajax al besteld? Dat kan heel eenvoudig via onderstaande button of via de FC Den Bosch App!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.