Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de tweede uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Bossche ploeg was in het SolarUnie Stadion met 0-2 te sterk voor Helmond Sport. Het elftal van trainer/coach Wil Boessen was op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax (1-1). Wegens interlandverplichtingen zaten Stefan Velkov en Leo Väisänen niet bij de selectie. Amine Khammas speelde als verdediger aan de linker kant waardoor Van der Winden centraal kwam te staan. Op het middenveld maakte Danny Holla zijn debuut voor FC Den Bosch. In de voorhoede was het Ruben Rodrigues die voor het eerst in de basis startte.

FC Den Bosch speelde een sterke eerste helft. Helmond Sport zakte ver terug en liet de Bossche ploeg op zich afkomen. Het duurde echter tot de 41e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Rauno Sappinen legde de bal na een duel met Bart Meijers vanaf de achterlijn terug op de Danny Holla, die vervolgens wist te scoren. Zijn eerste doelpunt voor FC Den Bosch was tevens de openingstreffer van deze wedstrijd.

Na rust kwam Helmond Sport wat beter in het spel. Er kwamen twee grote kansen voor de thuisspelende ploeg, maar beide keren stuitte de aanval af op doelman Van der Steen. Na bijna 80 minuten te hebben gespeeld was het Sven Blummel die op fraaie wijze de 0-2 op het scorebord zette. Na een goede bal van Stefano Beltrame wurmde hij zich tussen drie Helmond-spelers in om de bal vervolgens langs doelman Stijn van Gassel te schuiven. Verbeek kreeg enige tijd later nog een doelpoging via een vrije trap, maar schoot de bal helaas over het doel en bleef de eindstand staan op 0-2 in het voordeel van de Bosschenaren.

 
 • 0153045607590
 • (0) Wissel

  Albian Muzaqi

 • (41) Goal

  Danny Holla

 • (46) Wissel

  Steven Edwards - Dean Koolhof

 • (49) Gele kaart

  Amine Khammas

 • (58) Wissel

  Diego Snepvangers - Jordan van der Gaag

 • (69) Wissel

  Danny Holla - Kevin Felida

 • (72) Wissel

  Ruben da Rocha Rodrigues - Imrane Oulad Omar

 • (79) Goal

  Sven Blummel

 • (80) Wissel

  Sven Blummel - Nicolás Romat

 • (80) Wissel

  Bart Meijers - Albian Muzaqi

Statistieken

Corners

4

11

Balbezit

49%

50%

Overtredingen

10

12

Schoten naast

12

22

Buitenspel

1

1

Schoten op doel

12

22

Toeschouwers

 

1,830

Scheidsrechter

Vermeiren

Opstelling

Opstelling Helmond Sport

Stijn van Gassel K
Kjell Knops CV
Jeroen Verkennis CV
Bart Meijers CV
Joeri Poelmans LV
Steven Edwards CM
Tibeau Swinnen CM
Bodi Brusselers CM
Furhgill Zeldenrust LA
Arne Naudts CA
Diego Snepvangers RA

Wisselspelers

Dean Koolhof
Jamie Watt K
Stefan Tielemans K
Dylan de Braal CV
Ron Janzen CV
Nick de Louw CV
Bram Zwanen CM
Koen Wesdorp CM
Jordan van der Gaag CM
Daan Ibrahim CA
Albian Muzaqi CA

Opstelling FC Den Bosch

Wouter van der Steen K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Mats Deijl RV
Amine Khammas LV
Danny Verbeek CM
Danny Holla CM
Stefano Beltrame CM
Sven Blummel LA
Ruben da Rocha Rodrigues CA
Rauno Sappinen CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Nicolás Romat RV
Kevin Felida CM
Imrane Oulad Omar CM
Julián Marchioni CM
Jort van der Sande CA
Albin Gashi LA
Iker Hernández CA

Kaartverkoop

Op vrijdag 7 september 2018 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. In het SolarUnie Stadion zal er die avond om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor deze wedstrijd is een autocombiregeling van kracht. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunnen supporters (met 1 loyaliteitspunt of meer) via Mijn FC Den Bosch tot en met donderdag 6 september augustus (12.00 uur) één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs voor de autocombi bedraagt € 13,75. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 6 september (12.00 uur). Supporters van FC Den Bosch dienen zo veel als mogelijk samen naar Helmond af te reizen. Er dienen minimaal vier supporters in een auto te zitten. Bij overschrijding van het aantal autocombikaarten zal er voor de supporters die de wedstrijd alsnog willen bezoeken, worden overgestapt op een buscombi. Loyaliteitspunten Indien je de uitwedstrijd tegen Helmond Sport hebt bezocht, ontvang je 1 loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden van het afgelopen seizoen krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen. Mocht je vragen hebben over het aantal loyaliteitspunten dat je hebt opgebouwd kun je mailen naar supporters@fcdenbosch.nl. Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk. Op de wedstrijddag dient er vanaf 18.15 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst! Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.