Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft zondagmiddag de wedstrijd op bezoek bij Sparta verloren. Op Het Kasteel was de ploeg uit Rotterdam met twee doelpunten te sterk. De Bossche ploeg begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Bouyaghlafen. Beltrame verving hem op de linkerflank en op het middenveld stonden Verbeek, Holla en Felida. 

Sparta Rotterdam kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na dertien minuten spelen was het Veldwijk die een voorzet van Drenthe kon binnenschieten. De stand stond hiermee op 1 tegen 0. Enkele minuten later was het helaas weer raak. Rayhi wist op aangeven van Saksela vanaf de rechterkant het tweede doelpunt te maken, 2-0.

Na bijna een halfuur gespeeld te hebben leek de beurt aan FC Den Bosch. Beltrame kwam een-op-een met de Rotterdamse doelman, maar schoot helaas tegen hem aan. Daarna kwam Sparta nog bijna op een 3-0 voorsprong door een treffer van Harroui, maar die werd afgekeurd wegens een overtreding. De ploegen gingen de kleedkamer in met een stand van 2-0.

In de tweede helft probeerde FC Den Bosch de aansluitingstreffer te forceren. Felida werd vervangen door Oulad Omar waarmee het spel wat aanvallender werd. Het mocht echter niet baten. Wouter van der Steen wist nog een aantal keer goed te redden en voorkwam daarmee dat Sparta de voorsprong uitbouwde. De Bossche ploeg kwam nog één keer dicht bij een doelpunt toen wederom Beltrame op goal schoot. Zijn inzet kwam echter op de lat terecht.

FC Den Bosch bedankt alle meegereisde supporters voor hun steun tijdens dit duel! De komende periode speelt FC Den Bosch drie thuiswedstrijden in acht dagen. Op vrijdag 21 september staat het duel met Almere City FC op het programma. Op dinsdag 25 september ontvangen we Heracles Almelo in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker en op vrijdag 28 september spelen we de wedstrijd tegen Jong AZ.

Fotografie: Proshots en Soccrates Images

 • 0153045607590
 • (13) Goal

  Lars Veldwijk

 • (17) Goal

  Mohamed Rayhi

 • (30) Gele kaart

  Danny Verbeek

 • (33) Gele kaart

  Rauno Sappinen

 • (56) Wissel

  Kevin Felida - Imrane Oulad Omar

 • (63) Gele kaart

  Deroy Duarte

 • (65) Gele kaart

  Stefan Velkov

 • (67) Wissel

  Rauno Sappinen - Iker Hernández

 • (67) Wissel

  Gregor Breinburg - Halil Dervisoglu

 • (67) Wissel

  Janne Saksela - Fankaty Dabo

 • (74) Gele kaart

  Nicolás Romat

 • (77) Gele kaart

  Abdou Harroui

 • (88) Wissel

  Abdou Harroui - Bradley Martis

 • (89) Wissel

  Nicolás Romat - Ruben da Rocha Rodrigues

Statistieken

Corners

5

9

Balbezit

37%

63%

Overtredingen

13

12

Schoten naast

4

14

Buitenspel

3

3

Schoten op doel

7

3

Toeschouwers

 

8,634

Scheidsrechter

J. Manschot

Opstelling

Opstelling Sparta Rotterdam

Adil Auassar
Lars Veldwijk
Gregor Breinburg
Dries Wuytens
Mohamed Rayhi
Roy Kortsmit K
Bart Vriends CV
Janne Saksela CV
Royston Drenthe LV
Abdou Harroui CM
Deroy Duarte CM

Wisselspelers

Edouard Duplan
Tim Coremans K
Michael Fabrie K
Suently Alberto CV
Giliano Wijnaldum CV
Fankaty Dabo RV
Bradley Martis CV
Thomas Verhaar CM
Stijn Spierings CM
Ilias Alhaft LA
Halil Dervisoglu RA

Opstelling FC Den Bosch

Wouter van der Steen K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Stefan Velkov CV
Nicolás Romat RV
Danny Verbeek CM
Danny Holla CM
Stefano Beltrame CM
Kevin Felida CM
Sven Blummel LA
Rauno Sappinen CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Mats Deijl RV
Amine Khammas LV
Leo Väisänen CV
Imrane Oulad Omar CM
Julián Marchioni CM
Ruben da Rocha Rodrigues CA
Albin Gashi LA
Iker Hernández CA

Kaartverkoop

Op zondag 16 september 2018 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op 'het Kasteel' zal er die middag om 14.30 uur worden afgetrapt. Voor deze wedstrijd is een buscombiregeling van kracht. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunnen supporters (met één loyaliteitspunt of meer) via Mijn FC Den Bosch tot en met vrijdag 14 september (12.00 uur) één omwisselbiljet kopen. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs voor de autocombi bedraagt € 13,75. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 14 september (12.00 uur).

Naar aanleiding van het bericht dat er een eventuele staking van de Politie zal plaatsvinden komend weekeinde hebben FC Den Bosch en Sparta Rotterdam direct actie ondernomen. Zowel Sparta Rotterdam als FC Den Bosch willen de wedstrijd door laten gaan, mét de aanwezigheid van onze supporters.

Beide clubs zijn momenteel met de lokale driehoek in overleg om de mogelijkheden, om de wedstrijd zonder eventuele politie-inzet door te laten gaan, te bekijken.

Om dit mogelijk te maken zijn er een aantal aanpassingen in de verkoopregeling van toepassing. Zo is de verkoop voor de autocombikaarten per direct gestopt. De supporters die al een autocombikaart hebben gekocht kunnen de wedstrijd bezoeken, maar mogelijk uitsluitend met de bus. De reeds gekochte autocombikaart zal dan worden omgezet in een buscombikaart. Deze supporters die in het bezit zijn van een omwisselbiljet voor de autocombi worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Vanwege de mogelijke Politiestaking is er per heden een buscombiregeling van kracht. De prijs van een buscombikaart bedraagt € 25,-. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kunnen supporters (met één loyaliteitspunt of meer) via ‘Mijn FC Den Bosch’ één omwisselbiljet bestellen. Het is ook mogelijk om een omwisselbiljet te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met vrijdag 14 september (12.00 uur).

Loyaliteitspunten Indien je de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam hebt bezocht, ontvang je één loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden van het afgelopen seizoen krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen.

Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 12.25 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

Voorbeschouwing

FC Den Bosch speelt komende zondag de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Om 14.30 uur is de aftrap op Het Kasteel. Het is voor FC Den Bosch de derde uitwedstrijd van het seizoen 2018-2019. De eerdere twee duels op vreemde bodem werden door de Bossche ploeg gewonnen met 1-2 tegen FC Volendam en 0-2 tegen Helmond Sport. In Rotterdam zal FC Den Bosch er alles aandoen om deze lijn door te zetten.

Sparta Rotterdam kent een aardige competitiestart. In de eerste ronde verloor de ploeg uit Rotterdam nipt van FC Twente, maar wist zowel FC Volendam, RKC Waalwijk als FC Eindhoven te kloppen. Het ziet er naar uit dat het voor het elftal van trainer/coach Wil Boessen een spannende wedstrijd kan gaan worden.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.