Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vrijdagavond met niet weten te winnen van Almere City FC. De Bossche ploeg speelde ruim tachtig minuten met tien man en verloor in eigen huis met 1-4. 

 

In de 9e minuut van de wedstrijd kwam FC Den Bosch al met een man minder te staan. Sam Kersten trok Edoardo Soleri naar de grond in het zestienmetergebied. Het gevolg was een rode kaart voor Kersten én een penalty voor Almere City FC. Niek Vossebelt wist binnen te schieten. 0-1.

 

FC Den Bosch vocht zich knap terug in de wedstrijd. Dit resulteerde in de gelijkmaker na 18 minuten. Rauno Sappinen schoot de 1-1 goed binnen na een mooie steekbal van Danny Verbeek. De ploegen waren de rest van de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar tot een doelpunt kwam het niet meer.

 

 

Na de rust had Almere City FC het betere van het spel. De Bossche ploeg moest steeds meer achteruit voetballen en in de 65e minuut was het wederom Vossebelt die een doelpunt voor de bezoekers wist binnen te koppen. Nog geen kwartier later was het Soleri die middels een kopbal een doelpunt wist te maken. Vlak voor het eindsignaal was het ingekomen Ricardo Kip die via Van der Steen de eindstand op het scorebord bracht, 1-4.

 

 

Komende dinsdag speelt FC Den Bosch in de TOTO KNVB Beker tegen Heracles Almelo. In Stadion De Vliert verschijnen beide ploegen om 19.45 uur aan de aftrap.

 • 0153045607590
 • (9) Rode kaart

  Sam Kersten

 • (10) Goal

  Niek Vossebelt

 • (18) Goal

  Rauno Sappinen

 • (28) Gele kaart

  Moustapha Seck

 • (45) Gele kaart

  Stefan Velkov

 • (61) Wissel

  Stefano Beltrame - Leo Väisänen

 • (61) Wissel

  Andreias-Christian Calcan - Ricardo Kip

 • (61) Gele kaart

  James Efmorfidis

 • (65) Goal

  Niek Vossebelt

 • (70) Wissel

  Rauno Sappinen - Iker Hernández

 • (75) Wissel

  Moustapha Seck - Delvechio Blackson

 • (79) Goal

  Edoardo Soleri

 • (79) Wissel

  Sven Blummel - Ruben da Rocha Rodrigues

 • (82) Wissel

  Niek Vossebelt - Sam Krant

 • (90) Goal

  Ricardo Kip

Statistieken

Corners

2

4

Balbezit

44%

55%

Overtredingen

10

13

Schoten naast

4

10

Buitenspel

2

1

Schoten op doel

4

12

Toeschouwers

 

2,451

Scheidsrechter

M. Nagtegaal

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wouter van der Steen K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Stefan Velkov CV
Nicolás Romat RV
Amine Khammas LV
Danny Verbeek CM
Danny Holla CM
Stefano Beltrame CM
Sven Blummel LA
Rauno Sappinen CA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Mats Deijl RV
Leo Väisänen CV
Kevin Felida CM
Imrane Oulad Omar CM
Julián Marchioni CM
Ruben da Rocha Rodrigues CA
Albin Gashi LA
Iker Hernández CA

Opstelling Almere City FC

Timo Plattel
Bram van Vlerken CV
Damon Mirani CV
Faris Hammouti CV
Moustapha Seck CV
Niek Vossebelt CM
Tim Receveur CM
Youri Loen CM
Andreias-Christian Calcan CA
Edoardo Soleri CA
James Efmorfidis CA

Wisselspelers

Chiel Kramer K
Mike Grim K
Delvechio Blackson CV
Edward Francis CV
Samuel Brobbey CV
Ricardo Kip CM
Anass Ahannach CM
Sam Krant CM
Anwar Bensabouh CM
Kevin Luckassen CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 21 september aanstaande in eigen huis op tegen Almere City FC. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via ‘Mijn FC Den Bosch‘ of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 21 september (19.45 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2). De oostribune is vooralsnog niet toegankelijk vanwege de aanpassingen/verbouwingen. Seizoenkaarthouders met een seizoenkaart voor de oosttribune, krijgen met hun seizoenkaart toegang tot de zuidtribune (vak R1 en R2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa’s door aanschaf E-ticket Afgelopen seizoen zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via ‘Mijn FC Den Bosch‘ of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Almere City FC kan zoals gezegd tot en met vrijdag 21 september 19.45 uur.

We kijken er naar uit om jou te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij FC Den Bosch – Almere City FC!

Stadionplattegrond

 

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

De derde thuiswedstrijd van het seizoen speelt FC Den Bosch tegen Almere City FC. We blikken vooruit met Sven Blummel, die hoopt dat aanstaande vrijdag de eerste drie punten in eigen huis worden gehouden.

Ondanks de bekende invasie van het leger aan nieuwe spelers heeft Blummel zijn basisplaats weten te behouden. De 22-jarige flankspeler is blij met de komst van de versterkingen, zo vertelt hij: “Daar hadden we ook behoefte aan, vanwege de kleine groep waarmee we het aan het begin van het seizoen nog moesten doen. Er is meer concurrentie en daardoor houd je elkaar scherp. De communicatie verloopt in het Engels en dat gaat gelukkig prima.”

 

FC Den Bosch staat met 7 punten uit de eerste 5 competitieduels op de tiende plek. “We hebben een goed voetballende ploeg”, zegt Blummel. “De afgelopen wedstrijden hebben we volgens mij laten zien dat we dat aardig onder controle hebben. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar dat kost tijd omdat we een team aan het bouwen zijn. Het gaat elke wedstrijd beter.” Persoonlijk hoopt hij op een seizoen zoals afgelopen jaargang. “Ik wil belangrijk zijn met doelpunten en assists. En ik zou natuurlijk graag hogerop willen met FC Den Bosch.”

De doelstelling van de club is het bereiken van de play-offs en het liefst eindigen in de top-7. Dat moet volgens de Schijndelnaar gaan lukken: “Vorig seizoen kwamen we net 3 punten tekort. Hopelijk lukt het ons dit jaar wél. Een mooie doelstelling, maar ik denk dat dat zeker mogelijk is met deze groep.”

Om de aansluiting met de kopgroep te behouden, is een overwinning op Almere City FC meer dan welkom. De nieuwe club van voormalig FC Den Bosch-aanvoerder en -topscorer van vorig seizoen Niek Vossebelt won 3 van de eerste 5 wedstrijden en staat op de vijfde plaats. “Almere heeft een goed voetballende ploeg”, weet Blummel. “Ze plaatsen zich de laatste jaren niet voor niets steeds voor de play-offs. Ik verwacht een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen. Omdat we thuis spelen en de supporters achter ons staan, denk ik dat we de 3 punten in Den Bosch houden.”

 

Profiel tegenstander: Almere City FC

FC Den Bosch treft vanavond in De Vliert een tegenstander die prima aan de competitie is begonnen. Almere City FC pakte in de eerste vijf wedstrijden tien punten en doet daarmee lekker mee in de subtop.

‘De beste seizoenstart ooit’, dat was de conclusie in Almere nadat vorige week met 3-1 werd gewonnen van Jong FC Utrecht. De ploeg trok daarmee de goede lijn van de laatste drie seizoenen eigenlijk gewoon door. De club uit Almere eindigde drie keer keurig in het linkerrijtje en dit voorjaar was zelfs de eredivisie even heel dichtbij. Nadat in de play-offs eerst was afgerekend met Roda JC, dat daardoor degradeerde, kwam Almere in de finale net tekort tegen De Graafschap. Maar voor het zelfvertrouwen binnen de club was het natuurlijk een enorme opsteker.

Mede-verantwoordelijk voor het succes van Almere City FC was trainer Jack de Gier. De oud-spits van FC Den Bosch vertrok echter in de zomer naar NEC Nijmegen en de club had wat moeite met het aantrekken van een nieuwe coach. De eerste gegadigde was Jurgen Streppel maar beide partijen kwamen er uiteindelijk niet uit. De nieuwe trainer werd daarna gevonden in Italië. Michele Santoni was assistent-trainer bij Cagliari en mag nu in Almere voor het eerst op eigen benen staan.

Santoni moest aan de slag met een flink vernieuwde selectie. Spelers als Sylvester van der Water, Kees van Buuren, Sherjill MacDonald en topscorer Arsenio Valpoort gingen hun geluk elders beproeven. Belangrijke versterking op het middenveld is Niek Vossebelt, vorig seizoen nog uitblinker in Bossche dienst. Prettig voor Almere is ook de terugkeer van Ricardo Kip en verder kwam ook Tim Receveur over van De Graafschap. Opmerkelijk is ook dat de club twee huurlingen binnenhaalde van AS Roma: Moustapha Seck en Eduardo Soleri. Als nieuwe spits werd de Roemeen Andreias Calcan binnengehaald, afkomstig van FC Dordrecht. Hij trof in de eerste vijf wedstrijden drie keer doel en is daarmee de topscorer van de club.

Door Mark van der Donk en Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.