Nabeschouwing

FC Den Bosch pakt de eerste driepunter in eigen huis door te winnen van Jong AZ. De Bossche ploeg was met 3-1 te sterk voor de club uit Alkmaar.

 

 

 

Het eerste doelpunt viel al bijna na een kleine vijf minuten. Rauno Sappinen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied goed op goal, maar de bal kwam op de lat terecht. Nog geen minuut later wist hij wel het net te vinden. De keeper van Jong AZ schoot de bal tegen zijn medespeler aan en Sappinen wist daarvan te profiteren. 1-0. Het restant van de eerste helft bleef het bij deze stand. Jong AZ kreeg wat meer het overwicht maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt.

 

FC Den Bosch kwam scherper uit de kleedkamer. Na 58e minuten was het Sven Blummel die de voorsprong wist uit te bouwen. Na goed voorbereidend werk van Oulad Omar en een mooie voorzet van Verbeek wist de vleugelaanvaller de bal goed in te schieten. 2-0 door een doelpunt van Blummel. Oulad Omar bracht uiteindelijk de 3-0 op het scorebord. Na een omschakelmoment zag hij de ruimte achter de Alkmaarse doelman en wist deze van verre afstand knap over hem heen te schieten.

Het bleek niet de eindstand van deze wedstrijd. Elf minuten voor tijd was het Ferdy Druijf die vanuit een vrije trap de bal fraai kon binnenschieten. Het stand werd 3-1 en daarbij bleef het ook vanavond in De Vliert. FC Den Bosch speelde de wedstrijd verder netjes uit en wist de eerste drie punten in Den Bosch te houden dit seizoen.

 • 0153045607590
 • (7) Goal

  Rauno Sappinen

 • (41) Gele kaart

  Danny Verbeek

 • (41) Gele kaart

  Mees Hoedemakers

 • (46) Wissel

  Stefan Velkov - Leo Väisänen

 • (46) Wissel

  Albin Gashi - Imrane Oulad Omar

 • (58) Goal

  Sven Blummel

 • (67) Gele kaart

  Henri Weigelt

 • (70) Wissel

  Vince Gino Dekker - Mees Kaandorp

 • (70) Wissel

  Kenzo Goudmein - Jelle Duin

 • (75) Goal

  Imrane Oulad Omar

 • (76) Wissel

  Danny Verbeek - Julián Marchioni

 • (87) Goal

  Ferdy Druijf

Statistieken

Corners

1

7

Balbezit

30%

69%

Overtredingen

16

11

Schoten naast

6

5

Buitenspel

4

2

Schoten op doel

5

6

Toeschouwers

 

2,387

Scheidsrechter

Gerrets

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wouter van der Steen K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Stefan Velkov CV
Nicolás Romat RV
Danny Verbeek CM
Stefano Beltrame CM
Kevin Felida CM
Sven Blummel LA
Rauno Sappinen CA
Albin Gashi LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Mats Deijl RV
Amine Khammas LV
Leo Väisänen CV
Luuk Brouwers CM
Imrane Oulad Omar CM
Julián Marchioni CM
Ruben da Rocha Rodrigues CA
Iker Hernández CA

Opstelling Jong AZ

Jasper Schendelaar K
Mauro Savastano CV
Joris Kramer CV
Owen Wijndal CV
Henri Weigelt CV
Mees Hoedemakers CM
Jamie Jacobs CM
Kenzo Goudmein CM
Tijjani Reijnders CM
Vince Gino Dekker RA
Ferdy Druijf CA

Wisselspelers

Mees Bakker K
Justin Bakker CV
Levi Opdam CV
Des Kunst CM
Ogulcan Sadiroglu CM
Kai Koreniuk CA
Mees Kaandorp RA
Jelle Duin CA

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 28 september aanstaande in eigen huis op tegen Jong AZ. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via ‘Mijn FC Den Bosch‘ of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 28 september (19.45 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E) en de noordtribune (vak I1 en I2). De oostribune is vooralsnog niet toegankelijk vanwege de aanpassingen/verbouwingen. Seizoenkaarthouders met een seizoenkaart voor de oosttribune, krijgen met hun seizoenkaart toegang tot de zuidtribune (vak R1 en R2).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa’s door aanschaf E-ticket Afgelopen seizoen zijn de kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via ‘Mijn FC Den Bosch‘ of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Jong AZ kan zoals gezegd tot en met vrijdag 28 september 19.45 uur.

We kijken er naar uit om jou te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij FC Den Bosch – Jong AZ!

Stadionplattegrond

 

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (C t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50

Voorbeschouwing

Jong AZ is deze week de derde tegenstander die FC Den Bosch treft in Stadion De Vliert. Jordy van der Winden gaat in onze voorbeschouwing voor een overtuigende overwinning.

 

Het seizoen verloopt tot nu toe goed, vindt Van der Winden. “We spelen prima, maar zijn helaas wat ongelukkig in de thuiswedstrijden. We hebben in eigen huis al twee keer rood gekregen. Eén keer aan het einde van de eerste helft en de tweede keer, afgelopen vrijdag, al na zeven minuten. Dan wordt het je toch lastig gemaakt.” Tevreden over het aantal punten is de linkspoot nog allerminst. “Nee, zeker niet. Er is ook heel wat veranderd ten opzichte van vorig seizoen. We hebben natuurlijk veel nieuwe, buitenlandse jongens en er wordt veel in het Engels gecommuniceerd. De lat is dit jaar een stuk hoger gelegd. Dat moet ook als je wilt groeien als speler, maar ook als club.”

 

 

Zelf heeft Van der Winden al linksback, linksbuiten en centraal achterin gestaan. Hij lacht schamper als we hem dat voorleggen. “Dat ik op meerdere posities uit de voeten kan, is voor de trainer en ook voor mezelf fijn. Maar dat het op andere plekken goed gaat, neemt natuurlijk niet weg dat ik eigenlijk toch wel liever linksback wil staan. Dat blijft mijn favoriete positie.”

 

 

De 24-jarige verdediger spreekt duidelijke taal als de wedstrijd tegen Jong AZ ter sprake komt. “We gaan winnen met 3-0”, is zijn voorspelling. “Jong AZ beschikt over een jonge ploeg die wil voetballen en probeert op te bouwen. Het zijn talentvolle spelers, maar wij zijn beter en hebben ook meer ervaring in het elftal.” Toch weet Van der Winden dat het oppassen geblazen blijft: “Jong AZ is vorig jaar niet al te hoog geëindigd, maar je moet nooit een tegenstander onderschatten. Toch gaan we de drie punten pakken, met goed voetbal, strijd en plezier. We moeten vrijdag winnen om weer aansluiting te krijgen. Daar moeten we hard voor werken, maar het komt goed dit seizoen. Wat ik met goed bedoel? Minimaal deelname aan de play-offs.”

Door: Mark van der Donk

 

PROFIEL TEGENSTANDER: JONG AZ

 

In de derde thuiswedstrijd binnen een week treft FC Den Bosch vrijdagavond Jong AZ als tegenstander. De talenten uit Alkmaar hebben het de laatste competitiewedstrijden prima gedaan en hopen die goede lijn vanavond uiteraard door te trekken.

 

De geschiedenis van Jong AZ in het betaald voetbal is heel kort samen te vatten. De ploeg maakte vorig seizoen namelijk de overstap van de tweede naar de eerste divisie. Net als bij de andere ‘jong’-ploegen in het verleden bleek het ook voor AZ een behoorlijke stap. Het was wennen aan het hogere niveau en het draaide vooral om het leerproces. Het leverde uiteindelijk een zestiende plaats op in de eindklassering. Ook dit seizoen is het opleiden van talentvolle spelers weer het belangrijkste doel. En als er een mooie eindklassering uit voortkomt, is dat mooi meegenomen.

 

Jong AZ begon erg moeizaam aan de competitie met één punt uit de eerste vier duels. Daarna liet de ploeg zien dat ze zeker niet onderschat moet worden. Op 14 september werd de toenmalige koploper Go Ahead Eagles in Alkmaar met 3-2 verslagen en vorige week waren de Alkmaarders in Waalwijk hard op weg naar een nieuwe zege. RKC wist vier minuten in blessuretijd echter nog langszij te komen, het duel eindigde in 2-2.

 

De grote man aan Alkmaarse kant tot nu toe is zonder twijfel aanvalsleider Ferdy Druijf. De spits scoorde in de eerste zes duels al zes keer. Daarmee heeft hij zijn totale productie van het afgelopen seizoen (7) nu al bijna geëvenaard. In de selectie vinden we vooral spelers die uit de eigen opleiding afkomstig zijn. Opvallendste versterking van buitenaf is linksbuiten Vince Gino Dekker, die transfervrij werd overgenomen van Ajax. Hij kwam in Amsterdam twee jaar uit voor Jong Ajax en stond te boek als groot talent. Een zware knieblessure zorgde er echter voor dat hij ruim een jaar uit de roulatie was. Bij Jong AZ heeft hij de kans om zich opnieuw te bewijzen en uiteindelijk zal hij dan de overstap moeten maken naar de hoofdmacht.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.