Nabeschouwing

Het ging allesbehalve simpel, maar FC Den Bosch boekte maandagavond in de uitwedstrijd tegen Jong PSV dan toch de zesde opeenvolgende competitiezege. Door een laat doelpunt van verdediger Stefan Velkov won de ploeg van trainer Wil Boessen in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven met 0-1.

Boessen had de nodige wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal. FC Den Bosch miste de geschorste aanvoerder Danny Verbeek en de geblesseerde Sven Blummel. Op hun plaatsen speelden Julian Marchioni en Amine Khammas. Op de rechtsbackpositie kreeg Mats Deijl de voorkeur boven Nicolas Romat. Omdat Khammas als linksback speelde, schoof Van der Winden naar voor als een soort hangende linksbuiten.

   

Voor rust gebeurde er heel weinig in het Jan Louwers Stadion. De beste kans was nog voor FC Den Bosch na een mooie combinatie tussen Stefano Beltrame en Rauno Sappinen, maar Jong PSV-doelman Mike van de Meulenhof stopte het schot van de Estse spits met een hand.

 

Na rust werd het niet veel beter. Toch kreeg Matthias Verreth een dot van een kans op Jong PSV op 0-1 te schieten, maar hij mikte op de onderkant van de lat. Aan de andere kant was Sappinen dicht bij de 1-0, maar Dirk Abels haalde zijn inzet van de lijn.

 

Negen minuten voor tijd viel de goal dan toch nog. Invaller Luuk Brouwers zette vanaf de rechterkant voor en de hoog opspringende Velkov kopte hard in.

 

Door de winst stijgt FC Den Bosch opnieuw naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, op twee punten achterstand van koploper Sparta.

 

Wij hopen jullie allemaal te zien bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente!

Fotografie: Soccrates images, Henk van Esch

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

3

5

Balbezit

55%

44%

Overtredingen

14

10

Schoten naast

4

11

Buitenspel

0

3

Schoten op doel

3

5

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling Jong PSV

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.