Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de topper tegen FC Twente winnend afgesloten. In een volle Vliert stond er na 90 minuten 2-1 op het scorebord.

 

Na een feestelijke opening van de oosttribune kon de wedstrijd beginnen! De wedstrijd begon fel aan beide kanten. Het eerste gevaar kwam van FC Den Bosch. Na een mooie actie van Jordy van der Winden schoot hij rakelings over.

Na een mooie steekbal van FC Den Bosch kwam Mats Deijl in een kansrijke positie, maar zijn inzet ging ruim over. In de 11e minuut was het wederom Van der Winden met een doelpoging, maar de bal werd via de lat weggetikt. Op de daarop volgende corner kwam een gevaarlijk schot van Beltrame, maar deze werd wederom gekeerd door keeper Joël Drommel. FC Den Bosch had duidelijk de overhand het eerste kwartier.  

In de 18e minuut was het Beltrame die de score opende. Met een prachtige hakbal wist hij te scoren! 1-0! FC Den Bosch bleef vervolgens druk zetten. FC Twente leek het spoor even helemaal bijster. In de 24e minuut kopt Stefan Velkov, voor de tweede keer deze week, een doelpunt en zet de tussenstand na 25 minuten op 2-0! FC Twente moest aanvallen en zij kwamen dan ook tot scoren, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Na een ongelukkige bal achterin kon Tom Boere de bal van dichtbij inschieten. Na het doelpunt volgde een aantal grote kansen voor de ploeg uit Enschede. Na een mooie aanval van Twentse zijde, kwam Tom Boere tot een schot. Deze ging ver naast. Daarna kwam FC Twente wederom tot een schot, deze keer was de bal voor doelman Wouter van der Steen. FC Twente nam het stokje over aan het einde van de eerste helft. Met een paar goede schoten maakte zij het FC Den Bosch nog even lastig, maar zij kunnen niet langszij komen. De ruststand is 2-1.

 

FC Den Bosch kwam scherp uit de kleedkamer. In de 47e minuut kon aanvoerder Danny Verbeek vrij inschieten, maar Joël Drommel keerde goed. In de 52e minuut schoot Beltrame op goal. De bal ging rakelings langs het doel van Joël Drommel. In de 57e minuut nam Stefano Beltrame een vrije trap van 20 meter, deze ging wederom net langs het doel. De wedstrijd ging op en neer in de tweede helft. Na een mooie onderschepping kreeg Rauno Sappinen een grote kans, maar hij verzuimde te scoren. Na een rode kaart voor Stefan Velkov en het uitvallen van Bouyaghlafen, mocht FC Den Bosch zich klaarmaken voor een lastige slotfase. FC Den Bosch had het lastig tegen een druk-zettend FC Twente, maar hield zich goed staande en sleepte de overwinning binnen!

 

Wij bedanken de supporters voor de geweldige steun vandaag! We hopen jullie allemaal te zien bij de uitwedstrijd tegen Telstar

Fotografie: Henk van Esch, Pro Shots
  • 0153045607590

Statistieken

Corners

4

4

Balbezit

45%

54%

Overtredingen

14

14

Schoten naast

11

5

Buitenspel

1

2

Schoten op doel

9

6

Toeschouwers

 

5,086

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling FC Twente

Wisselspelers

Voorbeschouwing

Doelman Wouter van der Steen kijkt terug op de wedstrijd tegen FC Eindhoven en blikt vooruit naar het duel met FC Twente.

Hoe kijk jij terug op de wedstrijd tegen FC Eindhoven? “Wij begonnen sterk aan het duel en kwamen al vrij snel op voorsprong via een schitterende goal van Romat. In het vervolg van de eerste helft werd Eindhoven echter steeds sterker en kregen zij best wel veel kansen. Gelukkig kon ik met enkele reddingen mijn waarde voor het team bewijzen maar desondanks gingen wij met 1-1 rusten. Na de pauze hadden wij het duel beter onder controle en konden we uitlopen naar een uiteindelijk verdiende 3-1 zege.”

Ben je tevreden over je eigen vorm? “In het begin van het seizoen was ik, net als het team, nog wat zoekende. Maar de laatste weken gaat het zowel met mijn prestaties als die van het elftal steeds beter. Ik ben momenteel best wel tevreden over mijn vorm maar ik weet dat het beter! Ik heb de afgelopen twee seizoenen bij Heerenveen misschien niet veel gespeeld maar doordat het niveau daar zo veel hoger was dan ik tot dan toe gewend was, heb ik daar wel ontzettend veel geleerd en waren het dus zeker geen verloren jaren voor mij. Toch was het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. Bij FC Den Bosch kom ik weer meer aan spelen toe en kan ik in de praktijk toepassen wat ik allemaal heb geleerd in de laatste jaren. Natuurlijk is het voor elke doelman heerlijk om de nul te kunnen houden maar het teamresultaat staat natuurlijk altijd voorop! Ik streef er elke week naar om geen tegendoelpunten te incasseren maar winnen is uiteindelijk veel belangrijker. Door als team de nul te houden ben je echter al goed op weg naar een overwinning.”

Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen FC Twente? “Ik verwacht een geweldige sfeer in het stadion omdat er zowel veel Bosschenaren als FC Twente aanhangers aanwezig zullen zijn. Het zal een duel worden met veel strijd tussen twee ploegen die voor de volle winst willen gaan. Voor ons zal het tevens een mooi moment zijn om te kijken hoe ver wij inmiddels als team zijn nu wij ons kunnen gaan meten met een ploeg die voor de titel gaat. Natuurlijk zullen we de tegenstander analyseren om te kijken waar voor ons de mogelijkheden liggen, maar wij zijn sterk genoeg om van onze eigen krachten uit te kunnen gaan. Wij gaan ook nu hopelijk de nul houden en met.”

 

Profiel tegenstander: FC Twente FC Den Bosch treft vanavond in Stadion De Vliert een van de grootste kanshebbers op de titel dit seizoen. FC Twente laat vooral de laatste weken zien dat die hooggespannen verwachtingen op zijn plaats zijn.

 

Het was een enorm drama afgelopen voorjaar in Enschede. FC Twente, in 2010 nog de trotse landskampioen, degradeerde naar de eerste divisie. En dat kwam ontzettend hard aan in en rond de Grolsch Veste. Het was de apotheose van een lange periode van financiële problemen en bestuurlijke ellende en daarmee ook het einde van een tijdperk. De gifbeker was nu helemaal leeg en nu moest er dan maar eens met een schone lei begonnen worden. Maar zoals wel vaker is gebleken, is het niet eenvoudig om na een degradatie meteen weer terug te keren naar het hoogste niveau.

 

De Twentenaren deden het wat dat betreft vanaf de start van het seizoen niet slecht. Het was even schrikken toen in de tweede wedstrijd thuis werd verloren van TOP Oss maar daarna waren er toch vooral overwinningen voor het team van trainer Marino Pusic. De club draait daardoor comfortabel mee in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Best een aardige prestatie van de coach, die afgelopen zomer de selectie behoorlijk zag veranderen. Een flink aantal vaste krachten ging het geluk ergens anders proberen en dus moest er een nieuw basiselftal worden samengesteld.

Die nieuwe selectie heeft op het oog nogal wat weg van een vreemdelingenlegioen. Spelers van 12 verschillende nationaliteiten staan dit seizoen op de loonlijst in Enschede. Niet echt een hoog ‘Tukker-gehalte’ dus, maar wel spelers uit Brazilië, Spanje, Uruguay, Wales, Duitsland en Portugal, om maar wat landen te noemen. Een belangrijke rol is weggelegd voor een spits die wel gewoon uit Nederland komt, Tom Boere. De vroegere topscorer van de eerste divisie had het vorig seizoen in de eredivisie erg lastig. Nu moet hij zijn oude vorm weer zien terug te vinden en zorgen voor de broodnodige treffers. En achterin moet het blok met Ricardinho, Gonzalez en Ramos de tegenpartij juist van scoren zien af te houden.   Door: Niels de Baar en Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.