Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de reeks van overwinning helaas niet kunnen voortzetten. In eigen huis werd het vrijdagavond een 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur. Hiermee wordt het clubrecord van acht competitiezeges niet doorbroken. De Bossche ploeg blijft wel negen wedstrijden op rij ongeslagen.

De ploeg van Wil Boessen had het in de eerste helft lastig tegen de ploeg uit Leeuwarden.  Er waren weinig kansen aan beide kanten. Beltrame wist een hoekschop bijna ineens in te draaien en een goed schot van Kersten werd nog maar net gestopt door de doelman van SC Cambuur.  Voor de Friezen zelf wisten Kippersluis en Kallon een aantal keer dicht bij een treffer te komen. Het was dankzij Wouter van der Steen dat het bij de rust nog gelijk stond: 0-0.

Na rust werd het al snel 0-1 in het voordeel van SC Cambuur. Al na vier minuten wisten ze het Bossche doel te vinden. Na een voorzet van Kallon kon Robertha de bal eenvoudig in het doel werken. Een paar minuten voor tijd kwam FC Den Bosch gelukkig nog op gelijke hoogte. Danny Verbeek wist een vrije trap rond de zestien fraai binnen te schieten. De Bossche ploeg zette nog aan om de overwinning in de wacht te slepen, maar tevergeefs. Na 90 + 3 minuten floot de arbiter voor de laatste keer en stond er 1-1 op het scorebord.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

5

7

Balbezit

54%

45%

Overtredingen

12

12

Schoten naast

9

6

Buitenspel

1

0

Schoten op doel

6

9

Toeschouwers

 

3,569

Scheidsrechter

Christiaan Bax

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling SC Cambuur

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 23 november 2018 aanstaande in eigen huis op tegen SC Cambuur. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 23 november 2018 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – SC Cambuur kan zoals gezegd tot en met vrijdag 23 november 2018 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 23 november 2018 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de derby FC Den Bosch – SC Cambuur!

 

Prijsschema

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

FC Den Bosch speelt aanstaande vrijdag, 23 november, tegen SC Cambuur. Kevin Felida kijkt vandaag terug op de wedstrijden tegen FC Twente en Telstar en blikt vooruit naar het duel met SC Cambuur.

 

Hoe kijk jij terug op de de laatste twee wedstrijden?

“Tegen FC Twente was het volgens mij voor zowel de spelers als voor het publiek een heerlijke wedstrijd. De sfeer in het stadion was geweldig en daar bovenop was het ook nog eens een boeiend duel waarin wij toch de bovenliggende partij waren. Alleen in de slotfase, toen we met tien man op het veld stonden, hadden wij het lastig. Misschien was het voetbaltechnisch gezien geen echte topwedstrijd, maar de strijd, de beleving en de spanning compenseerden dat. We hebben in deze wedstrijd bovendien laten zien dat we ons inmiddels ook kunnen meten met de topteams uit de Keuken Kampioen Divisie. Ook uit tegen SC Telstar speelden we weer een degelijke wedstrijd waarin we duidelijk de bovenliggende partij waren. We kwamen al snel op voorsprong maar door een tegentreffer gingen wij toch met 1-1 de rust in. Na de pauze werd het al snel weer 1-2 en nadat een SC Telstar speler met rood van het veld moest, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Uiteindelijk liepen wij nog uit naar 1-4 en boekten wij onze achtste zege op rij!”

 

Ben je tevreden over je rol in het team?

“We beschikken over een brede selectie en er zijn maar weinig spelers die echt zeker zijn van een basisplaats. Voor mijn gevoel zit ik er wel dicht tegenaan want ik ben dit seizoen al meerdere keren in de basis gestart en heb ook nog eens mijn invalbeurten gekregen. Ik heb me het afgelopen jaar goed ontwikkeld en ik verbeter mezelf gelukkig nog steeds als speler. Natuurlijk leer ik het meest van het spelen van wedstrijden maar ook tijdens de trainingen steek ik veel op van mijn medespelers en de trainer.”

 

Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen SC Cambuur?

“Ik verwacht wederom een boeiende pot voetbal omdat het een treffen gaat worden tussen twee goed voetballende ploegen die volgens mij echt aan elkaar gewaagd zijn. Cambuur is de laatste weken dan misschien een beetje weggezakt uit de kop van het klassement, maar het is zeker een ploeg die bovenin zal eindigen. Ik verwacht dat Cambuur zal proberen om ook hier hun eigen spel te spelen en ons hun wil op te leggen. Het is echter aan ons om, gesteund door onze supporters, de wedstrijd naar onze hand te zetten zodat we ook nu weer het veld mogen verlaten met een overwinning op zak.”

 

Profiel tegenstander: SC Cambuur

 

Het kan vanavond een historische wedstrijd worden in De Vliert. Als FC Den Bosch wint van SC Cambuur dan betekent dat de negende zege op rij, en dat zou een absoluut clubrecord zijn. De Friezen zullen echter niet van plan zijn om aan dat feestje mee te werken.

 

SC Cambuur kent tot nu toe een nogal wisselvallig seizoen. De ploeg staat daardoor momenteel in de middenmoot, op aanzienlijke afstand van de koplopers. Dat valt wat tegen omdat ze in Leeuwarden gewend zijn om in de (sub)top mee te draaien. Er is dus nog werk aan de winkel voor trainer René Hake en zijn mannen. SC Cambuur heeft het vooralsnog lastig tegen de echte topploegen dit seizoen. Zo werd er al verloren van Go Ahead Eagles, Almere City FC en Sparta Rotterdam. Een overwinning in Den Bosch zou wat dat betreft een trendbreuk zijn, maar het zou net de impuls kunnen zijn die de Friezen nodig hebben om de weg naar boven weer in te slaan.

 

SC Cambuur nam afgelopen zomer afscheid van een flink aantal spelers die in het verleden van grote waarde waren voor de club. Spits Martijn Barto speelt nu bij de amateurs in Sneek en ook Martijn van der Laan, Ricardo Kip, Furdjel Narsingh en Xander Houtkoop vinden we niet meer terug op het wedstrijdformulier. Eerder nam de club ook al afscheid van Bryan Smeets. De middenvelder redde het niet in Leeuwarden maar speelt nu ieder weekend een glansrol bij TOP Oss. De grote man op het middenveld is nu Kevin van Kippersluis, ondersteund door de nieuwe aanwinst  Andrejs Ciganiks, die overkwam van Schalke 04. De twee gevaarlijkste aanvallers in dienst van SC Cambuur zijn tot dusver Justin Mathieu en de Zwitser Karim Rossi, die beiden vijf keer scoorden.

Door: Frank Spijkers en Niels de Baar

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.