Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de koppositie weten te behouden na een 3-2 overwinning. De Bossche ploeg was in eigen huis te sterk voor NEC Nijmegen.

 

De ploeg uit Nijmegen kwam in de eerste helft op voorsprong. Na ruim 19 minuten was het Okita die de bal van buiten de zestien binnen wist te schieten. FC Den Bosch ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker. Danny Holla kwam als eerste aardig in de buurt. Hij wist de bal goed in te koppen, maar deze kwam helaas op de lat terecht. Na een kleine 40 minuten was het dan toch raak. Na een goede actie van Amine Khammas kwam de bal bij Sven Blummel terecht. De aanvaller wist zich goed vrij te maken en kon de bal in het Nijmegense doel te werken, 1-1.

 

Blummel kwam vlak voor rust nog bijna in scoringspositie, maar werd gestopt door Van den Berg. Dit leverde hem een rode kaart op. De vrije trap van Holla werd echter gestopt.

 

In het begin van de tweede helft had NEC, met 10 man, de overhand. Brahim Darry wist in de 72e minuut dan ook de 1-2 binnen te schieten. Gelukkig kwam FC Den Bosch weer op gelijke hoogte. Danny Verbeek wist tien minuten voor tijd de bal in het net te koppen: 2-2! Daar bleef het gelukkig niet bij. De Bossche ploeg voelde dat er overwinning te halen was. Brouwers kreeg in blessuretijd de bal bij Van der Sande. De centrumspits pakte zijn kans en schoot de bal hard in de kruising, 3-2! Met deze overwinning behoudt FC Den Bosch een punt voorsprong op haar directe concurrenten en daarmee ook de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

Fotografie: Soccrates Images
  • 0153045607590

Statistieken

Corners

4

7

Balbezit

61%

39%

Overtredingen

14

11

Schoten naast

13

11

Buitenspel

3

1

Schoten op doel

10

7

Toeschouwers

 

4,152

Scheidsrechter

Joey Kooij

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling NEC Nijmegen

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 7 december 2018 aanstaande in eigen huis op tegen NEC Nijmegen. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop 

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 7 december 2018 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – NEC Nijmegen kan zoals gezegd tot en met vrijdag 7 december 2018 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 7 december 2018 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – NEC Nijmegen!

     
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

FC Den Bosch speelt vrijdagavond tegen NEC Nijmegen. In Stadion De Vliert wordt er om 20.00 uur aftrapt. Het is voor de Bossche ploeg de voorlaatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. We blikken vooruit op dit duel met verdediger Stefan Velkov.

Hoe kijk je tegen de laatste thuiswedstrijd, die tegen SC Cambuur, aan?

De wedstrijd tegen SC Cambuur was waarschijnlijk één van onze moeilijkste wedstrijden tot nu toe dit seizoen. Ze speelden behoorlijk sterk tegen ons en wisten goed het spel te maken. Het positieve is dat wij als ploeg karakter hebben getoond. We hebben gevochten tot het einde waardoor we er nog een belangrijk gelijkspel uitgesleept hebben.

Wat weet je van de volgende tegenstander in eigen huis, NEC Nijmegen?

Ze staan momenteel op de achtste plek op de ranglijst en het is een club die de laatste jaren wisselend in de ere- en eerste divisie hebben gespeeld. Tot zover hebben ze ups en downs gehad, maar het is een goede tegenstander. Het zal een zware wedstrijd worden en we zullen ons goed moeten voorbereiden.

Profiel tegenstander: NEC Nijmegen

NEC Nijmegen werd aan het begin van het seizoen geplaatst in het rijtje van de kanshebbers op de titel. Logisch, gezien het verleden van de club in de eredivisie. De verwachtingen zijn voorlopig echter nog niet waargemaakt.

 

De opluchting was vorige week groot in Nijmegen na de overtuigende thuiszege tegen FC Volendam. Met de 5-1 kon er eindelijk weer wat gevierd worden in het Goffert Stadion. Er werd slechts één overwinning behaald in eigen huis, tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Jack de Gier stond behoorlijk onder druk. De grootste tik werd eind oktober uitgedeeld door TOP Oss, dat met een 1-5 zege weer naar huis ging. “De meest pijnlijke nederlaag ooit.”, was de reactie van De Gier achteraf. Bij Jong Ajax liepen de Nijmegenaren ook nog eens tegen een 4-0 nederlaag aan. Logisch dus dat de dikke zege van afgelopen week tegen Volendam uitbundig werd gevierd. En nu hopen ze in Nijmegen uiteraard dat hiermee definitief een streep wordt gezet onder een erg wisselvallige openingsfase van het seizoen.

 

NEC Nijmegen moet het dit jaar doen zonder een aantal spelers die vorig seizoen van grote waarde waren. De inmiddels international Arnaut Danjuma Groeneveld verkaste naar Club Brugge. Daarnaast kan Jack de Gier ook geen beroep meer doen op spelers als Ferdi Kadioglu, Mohamed Rayhi, Jari Schuurman en Calvin Verdonk. Daarvoor in de plaats kwamen Joey van den Berg en Tom Overtoom als nieuwe sterkmakers op het middenveld. In de aanval beschikt NEC ook over de nodige kwaliteit met Sven Braken, Anass Achahbar en Brahim Darri. Met doelpunten maken hebben de Nijmegenaren niet echt moeite, probleem is dat er ook veel tegengoals worden geïncasseerd.

Steun jij de Bossche ploeg tegen NEC Nijmegen? Bestel jouw tickets online of via de FC Den Bosch App

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.