Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft het winterkampioenschap gepakt na een overwinning op Roda JC. In een goed gevuld Stadion De Vliert stond er een 2-0 eindstand op het scorebord.

In de eerste 30 minuten had FC Den Bosch het zwaar met de Limburgers. Roda JC had veel balbezit en zocht regelmatig de aanval. Tot een doelpunt kwam het echter niet. De Bossche ploeg wist wel te scoren. Na een goede onderschepping van Deijl op de rechterflank kwam de bal bij Beltrame terecht. De Italiaan nam de bal vervolgens goed mee, één-op-één, richting de doelman, die zijn inzet wist te stoppen. In de kluts wist Blummel de bal op te pikken en ineens het doel in te werken. 1-0! Vlak voor rust was Luuk Brouwers nog twee keer dicht bij een doelpunt. Hij kopte naast en schoot de bal van afstand snoeihard op de paal.

In de tweede helft was het FC Den Bosch dat de overhand had. Er werd goed rondgespeeld en de ruimtes werden goed gevonden. Beltrame werd na ruim tien minuten gevloerd in de zestienmeter. Hij nam ook de verantwoordelijkheid voor de strafschop en schoot deze koel binnen. De Bossche ploeg bepaalde vervolgens het spel. FC Den Bosch kwam nog een aantal keer dichtbij, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Na 90 minuten plus 4 werd er afgefloten. FC Den Bosch pakt de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en is Winterkampioen.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

6

6

Balbezit

50%

50%

Overtredingen

16

19

Schoten naast

13

11

Buitenspel

2

2

Schoten op doel

5

3

Toeschouwers

 

5,206

Scheidsrechter

Martens

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling Roda JC

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op zaterdag 22 december 2018 aanstaande in eigen huis op tegen Roda JC. Beide ploegen verschijnen om 19.45 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

 

Informatie kaartverkoop

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met zaterdag 22 december 2018 (19.45 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Roda JC kan zoals gezegd tot en met zaterdag 22 december 2018 (19.45 uur).

We kijken er naar uit om jou op zaterdag 22 december 2018 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – Roda JC!

    

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

FC Den Bosch neemt het zaterdagavond op tegen Roda JC. De limburgse ploeg is na een matige start van het seizoen inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst en doet weer volop mee. Trainer Wil Boessen kijkt terug op de wedstrijden tegen NEC Nijmegen en Go Ahead Eagles en blikt vooruit naar het duel met Roda JC.

Hoe kijk je terug op de afgelopen wedstrijden?

“Ons spel is de laatste weken wat minder maar we zijn tegelijkertijd nu al twaalf wedstrijden lang ongeslagen. Ons programma van de laatste weken was bovendien loodzwaar en daar zijn wij tot nu toe toch goed doorheen gekomen. Tegen NEC speelden wij een moeizame wedstrijd maar desondanks wisten wij in de slotfase toch een 1-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. Misschien was de winst onverdiend, maar het is wel onze kracht dat wij zo'n wedstrijd op basis van werklust en mentaliteit dan toch nog weten te winnen. Ook uit tegen Go Ahead Eagles hadden wij het in De Adelaarshorst erg lastig, Toch wisten we, mede door een glansrol van Wouter van der Steen, weer een punt uit het vuur te slepen. Ik ben er van overtuigd dat het momenteel onze kracht is dat wij in de wedstrijden, waarin wij het lastig hebben, op basis van onze wedstrijdinstelling het optimale resultaat weten te behalen. Wij hebben dit nu al zo vaak geflikt in de laatste weken dat dit wat mij betreft echt geen toeval meer kan zijn.”

Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen Roda JC?

“Roda JC beschikt over een goede ploeg die na een zeer matige competitiestart inmiddels de goede vorm te pakken heeft en zich al weer in de top van het klassement heeft genesteld. Ze staan bovendien eerste in de periode en zullen dit maar wat al te graag zo willen houden. Omdat FC Den Bosch momenteel echter met één punt minder dan Roda JC de tweede plek inneemt is het voor beide ploegen een cruciaal duel in de strijd om de periodetitel. Het zal voor ons dus een zware wedstrijd worden waarin wij wederom tot het uiterste zullen moeten gaan om een goed resultaat te behalen.”

PROFIEL TEGENSTANDER: RODA JC

Een mooi affiche in de laatste speelronde voor de winterstop. Roda JC zal de kloof met de koplopers zo klein mogelijk willen maken en daarvoor is dan wel een zege in De Vliert noodzakelijk.

Hoe fris zijn de Limburgers nog na het bekerduel van woensdag tegen Ajax? Want het duel tegen FC Den Bosch is voor Roda JC van groot belang. Bij winst kan de ploeg weer wat dichterbij de kop van de Keuken Kampioen Divisie komen, na een eerste seizoenshelft die nogal wisselvallig verliep. Het was blijkbaar erg wennen voor de sterk vernieuwde ploeg na de dramatische degradatie uit de eredivisie. De competitie begon al meteen met twee nederlagen en twee gelijke spelen en dus werd het een inhaalrace. Eind november werd duidelijk dat Roda JC nog niet moet worden afgeschreven als het gaat om mogelijke promotie. Vooral de 0-5 overwinning bij TOP Oss maakte indruk en zal de spelers het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven.

Bij een degradatie is het gebruikelijk dat veel van de betere spelers hun heil maar ergens anders gaan zoeken. Ook in Kerkrade ontbreekt daarom een aantal bekende namen die we in de eredivisie nog wel tegenkwamen. Trainer Robert Molenaar moest het ineens doen zonder spelers als Auassar, Avdijai, Gustafson, Jurjus, Kum, Van Peppen, Schahin en Rosheuvel. Echte opzienbarende aankopen bleven uit en dus moeten dit jaar de spelers het laten zien die vorig seizoen niet altijd in de basis stonden.

Eén speler heeft die kans in ieder geval met twee handen aangegrepen en dat is de Duitse spits Mario Engels. Hij voelt zich in de Keuken Kampioen Divisie kennelijk als een vis in het water. ‘Super Mario’ heeft in 18 duels al 14 keer weten te scoren. Daarmee is hij duidelijk de man waar alles momenteel om draait. Hij wordt in de aanval ondersteund door Gyliano van Velzen met ook de nodige aanvallende impulsen vanaf het middenveld van Mitchel Paulissen. In de selectie van de Limburgers vinden we ook nog een oude bekende terug: oud-FC’er Mohamed El Makrini is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in Kerkrade.

Door Frank Spijkers & Niels de Baar

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.