Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft zondagmiddag de periodetitel in de wacht gesleept na een overwinning op FC Dordrecht. In het Riwal Hoogwerkers Stadion werd het 2 tegen 6.

De eerste helft begon goed voor de Bossche ploeg. Een corner aan Bossche zijde kon goed worden binnen geknikt door Vaïsanen. Dit was echter niet de ruststand, want vlak voor rust kwam FC Dordrecht op gelijke hoogte door een doelpunt van Smith.

FC Den Bosch was de domper na rust snel te boven, want al in de 49e minuut kwamen de Bosschenaren alweer op voorsprong door een eigen goal van Dordrecht verdediger Breedijk. De Bossche ploeg zette de goede start voort en kwamen direct op 1-3 door een goal van Marchioni.

 

FC Den Bosch stopte niet na de 1-3 voorsprong en breidt deze verder uit. Vaïsanen kwam wederom op het scorebord en tekende voor de 1-4.

Enkele minuten later scoorde aanvoerder Verbeek de 1-5 met een afstandsschot. FC Den Bosch bleef zoeken naar nog meer doelpunten en kwam op 1-6 door wederom een eigen goal aan Dordtse zijde, dit keer verschalkte Stankov zijn eigen keeper. De eindstand werd bepaald door Dordrecht aanvaller Cijntje. Hij zette de 2-6 op het scorebord.

 

Na 90 minuten plus twee floot de scheidsrechter de wedstrijd af en pakte FC Den Bosch de periodetitel!

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

3

8

Balbezit

48%

52%

Overtredingen

18

11

Schoten naast

4

8

Buitenspel

1

3

Schoten op doel

7

6

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Opstelling

Opstelling FC Dordrecht

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

Op zondag 13 januari 2019 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. In het Riwal Hoogwerkers Stadion zal er die middag om 14.30 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch is bij deze wedstrijd een buscombiregeling van kracht. De kaartverkoop start op woensdag 2 januari, 10.00 uur!

Buscombi

Club- en seizoenkaarthouders met 10 loyaliteitspunten of meer kunnen via Mijn FC Den Bosch of via de FC Den Bosch App vanaf woensdag 2 januari10.00 uur, één omwisselbiljet voor de buscombi kopen.

Club- en seizoenkaarthouders met 5 loyaliteitspunt of meer kunnen via Mijn FC Den Bosch of via de FC Den Bosch App vanaf maandag 7 januari, 12.00 uur één omwisselbiljet voor de buscombi kopen (zolang er kaarten voorradig zijn).

Club- en seizoenkaarthouders met 3 loyaliteitspunt of meer kunnen via Mijn FC Den Bosch of via de FC Den Bosch App vanaf woensdag 9 januari, 12.00 uur één omwisselbiljet voor de buscombi kopen (zolang er kaarten voorradig zijn).

Club- en seizoenkaarthouders met 1 loyaliteitspunt of meer kunnen via Mijn FC Den Bosch of via de FC Den Bosch App vanaf vrijdag 11 januari, 12.00 uur één omwisselbiljet voor de buscombi kopen (zolang er kaarten voorradig zijn).

De prijs voor een omwisselbiljet voor de buscombi bedraagt € 27,50. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. Het is ook mogelijk om een omwisselbiljet te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren.

Loyaliteitspunten

Indien je de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht hebt bezocht, ontvang je 1 loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen. Mocht je vragen hebben over het aantal loyaliteitspunten dat je hebt opgebouwd kun je mailen naar supporters@fcdenbosch.nl.

Vertrektijden

Op de wedstrijddag vertrekt de bus vanuit de bussluis bij vak I4 om 12.50 uur, meereizende supporters dienen om 12.30 uur aanwezig te zijn. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

 

Supportersclub

Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Voorbeschouwing

Aanstaande zondag hervat FC Den Bosch de competitie na de winterstop. De koploper van de Keukenkampioen Divisie speelt om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

FC Den Bosch, dinsdagavond teruggekomen van een trainingskamp in Spanje, hervat de competitie tegen de Dordtenaren die momenteel de 19e plek bezetten op de ranglijst.

Eerder dit seizoen speelde FC Den Bosch in De Vliert tegen FC Dordrecht. Toen werd het 1-0 voor de Bosschenaren dankzij een doelpunt van Stefano Beltrame. Afgelopen seizoen wist de ploeg zowel thuis als uit te winnen van de ploeg uit Dordrecht.

 

 

Profiel tegenstander

FC Dordrecht hervat de competitie met een nieuwe hoofdtrainer. Scott Calderwood nam in november tijdelijk de leiding over na het vertrek van voormalig hoofdtrainer Gérard de Nooijer, maar werd op 1 januari opgevolgd door Claudio Braga.

FC Dordrecht kent een moeizaam seizoen. Onder de nieuwe hoofdtrainer zal de ploeg een andere weg willen inslaan. Derhalve zal FC Den Bosch aanstaande zondag erg scherp moeten beginnen om zich niet te laten verrassen.

Aan de kant van FC Dordrecht, dat in de winterstop oefende tegen TOP Oss en daar met 3-0 van wist te winnen, zal een nieuwe speler te bewonderen zijn: Crysencio Summervile. De aanvaller wordt van Feyenoord voor een half seizoen gehuurd.

 

Door Casper Sas

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.