Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vrijdagavond de derby tegen TOP Oss winnend afgesloten. De Bossche ploeg wist de wedstrijd overtuigend te winnen met 3-0.

In eigen huis begon FC Den Bosch wat slordig aan de wedstrijd. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam de ploeg beter aan spelen toe. Bouyaghlafen kreeg in de 23e minuut de eerste grote kans met een kopbal, maar kwam niet tot scoren. Van der Steen moest ook nog in actie komen. Hij keerde een zwabberschot van Kaak. Op wat speldenprikjes na bleef het verder rustig in de eerste helft. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft maakte nieuwe aanwinst Vermeij zijn debuut voor de Bossche ploeg. Hij kreeg gelijk de eerste grote kopkans, maar doelman Olij redde knap. Enige tijd later was Vermeij wederom betrokken bij een aanval. Ditmaal met succes, hij gaf de bal in de loop mee aan Beltrame, die de bal vervolgens goed afrondde. Beltrame en Vermeij wisten elkaar makkelijk te vinden en in de 66e minuut deden zij hetzelfde. Vermeij gaf de bal af aan Beltrame en hij kon de bal wederom binnenschuiven.

In de 75e minuut schoot Blummel de wedstrijd definitief in het slot. Na de 3-0 wist FC Den Bosch, op wat slordigheden na, de wedstrijd goed uit te spelen. De supporters vieren groot feest en de spelers mengen zich in het feestgedruis. FC Den Bosch behoudt de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en de ongeslagen reeks duurt voort!

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

3

4

Balbezit

49%

51%

Overtredingen

7

10

Schoten naast

8

10

Buitenspel

2

2

Schoten op doel

7

5

Toeschouwers

 

5,565

Scheidsrechter

Dennis Higler

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling TOP Oss

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 18 januari 2019 aanstaande in eigen huis op tegen TOP Oss. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang 

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 18 januari 2019 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie twee kaarten per persoon worden gekocht.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – TOP Oss kan zoals gezegd tot en met vrijdag 18 januari 2019 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 18 januari 2019 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de derby FC Den Bosch – TOP Oss!

 

    

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

De ongekende reeks van inmiddels al 14 competitiewedstrijden zonder nederlaag hoopt FC Den Bosch vrijdagavond nog maar eens een vervolg te gaan geven. De kersverse periodekampioen ontvangt dan, met TOP Oss, de gedeelde nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie. We vroegen Sam Kersten naar zijn kijk op het successeizoen en een vooruitblik op de derby.

 

Vlak na het behalen van de periodetitel staat de centrale verdediger uit de eigen jeugdopleiding de verslaggever te woord. “Altijd leuk om een prijs te winnen”, jubelt hij. “Het is de eerste uit mijn carrière. Zeker ook voor de supporters is het geweldig, dat verdienen ze. Het feestje wat erbij kwam kijken was prachtig, maar zoiets mag ook gevierd worden. Het was de eerste keer sinds een jaar of acht, dus dan mag dat wel even.” De jongen van de club is blij met de prijs en de bijbehorende definitieve deelname aan de nacompetitie. Maar tegelijkertijd kijkt hij ook alweer verder: “Uiteindelijk hoop ik dat we zó hoog op de ranglijst eindigen dat we in ieder geval niet al in de eerste ronde van de play-offs instromen.”

 

Kersten geniet volop van wat er allemaal gebeurt bij en met FC Den Bosch. “Alle ontwikkelingen zijn natuurlijk geweldig. De club leeft in de hele stad. Dat merk je als je in het centrum van Den Bosch loopt, maar ook op social media. In het stadion was de sfeer de afgelopen twee thuiswedstrijden, tegen NEC en Roda JC echt top. Zo heb ik het nog niet meegemaakt. Er wordt de hele wedstrijd gezongen en mensen komen niet alleen voor het voetbal, maar ook voor de sfeer naar het stadion. Daar hou ik van.”

 

Hoewel de Ravensteiner pas 20 jaar oud is, is hij een zekerheidje in de Bossche defensie. “Ik heb alles nog gespeeld en wil dat graag volhouden. Je ontwikkelt jezelf het beste in topwedstrijden, potjes die ergens om gaan. Voor mijn eigen ontwikkeling is het dus goed dat we bovenin meedraaien.” Naar vrijdag kijkt Kersten zeker uit. “Veel mensen komen dan kijken, dus extra lekker als we die weten te winnen. Ik ken een speler en een aantal supporters van TOP. En met een van hun grootste sponsors ben ik heel goed. De meesten vinden het niet zo leuk dat het zo goed gaat met ons. Die kunnen dus wel een appje verwachten na elke overwinning van ons.”

Profiel tegenstander: TOP Oss

De eerste thuiswedstrijd van 2019 van FC Den Bosch is er meteen een met een speciaal tintje. De streekderby tegen TOP Oss staat deze week op het programma. De Ossenaren zullen op scherp staan na de tegenvallende competitiehervatting van afgelopen weekend.

De naamsverandering van FC Oss terug naar TOP Oss heeft blijkbaar heel wat losgemaakt. De club was een van de grote verrassingen van de eerste seizoenshelft die met een prima vijfde plaats werd afgesloten. En dat was meer dan waar vooraf rekening mee was gehouden. Zeker gezien het vertrek van belangrijke spelers als Richard van der Venne en Istvan Bakx. TOP Oss is een club met bescheiden middelen en in die optiek presteren de Ossenaren dus uitstekend.

TOP Oss baarde opzien met een overtuigende 1-5 overwinning bij NEC en won ook met 0-1 bij Go Ahead Eagles. Kort daarna ging de ploeg echter met 0-5 onderuit tegen Roda JC en dat was het begin van een mindere periode in aanloop naar de winterstop. Die lijn werd vorig weekend doorgetrokken bij de hervatting van de competitie. Toen verloor TOP Oss in eigen huis met 1-2 van RKC Waalwijk en zakte de ploeg een plaatsje op de ranglijst. Werk aan de winkel dus voor trainer Klaas Wels en zijn mannen. De wedstrijd tegen FC Den Bosch is de uitgelezen mogelijkheid om iedereen weer scherp te krijgen. Zeker omdat de Bosschenaren eerder dit seizoen het uitduel in Oss met 0-1 wisten te winnen.

Bij TOP Oss draait het dit seizoen vooral om twee spelers. Als Bryan Smeets en Huseyin Dogan het op hun heupen hebben, dan heeft de tegenstander een probleem. Als het wat minder draait met deze tandem dan is de ploeg ineens een stuk minder gevaarlijk. Maar in dat geval heeft TOP Oss nog een tweede troef: een verdediging die niet makkelijk te kloppen is. Met 19 tegentreffers hebben de Ossenaren de minste tegengoals in de Keuken Kampioen Divisie. In de Osse selectie vinden we nog een oude bekende terug: oud FC’er Koen van der Biezen die het voorlopig vooral moet hebben van invalbeurten en één treffer op zijn naam heeft.

Door: Mark van der Donk en Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.