Nabeschouwing

In het Jan Louwers Stadion heeft FC Den Bosch vrijdagavond niet weten te winnen van FC Eindhoven. De Eindhovenaren waren met 2-0 te sterk.

 

De eerste 20minuten begon de Bossche ploeg sterk, maar wist dit niet de gehele eerste helft door te zetten. FC Den Bosch zocht de aanval en kwam al snel met twee voorzetten. Khammas gaf voor op Vermeij, maar de spits kwam net te kort om de bal binnen te tikken. Enkele minuten later was het Brouwers met de voorzet richting Vermeij. Ditmaal was het de Eindhovense defensie die dwarsboomde. Beltrame kwam in de 21e minuut nog dichtbij met een schot vanaf de zestienmeter, maar deze zeilde langs de paal. Vlak voor rust was het FC Eindhoven met de grootste kans. Marcelo Lopes schiet de bal na een voorzet in het zijnet. Bij rust was de stand 0 tegen 0.

     

De tweede helft begonnen beide ploegen zonder wijzigingen. Na drie minuten was FC Den Bosch dichtbij een doelpunt. Sven Blummel schoot de bal tegen de lat, maar stond ook in buitenspelpositie. FC Eindhoven kreeg steeds meer de overhand en de Bossche ploeg werd teruggedrongen. Na een rustige tweede helft, waarin het spel op en neer ging, leek het alsof FC Den Bosch een penalty kreeg. Beltrame ging neer in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter ging niet over tot actie.

 

In de 88e minuut viel het eerste doelpunt. Collin Seedorf wist een slecht uitverdedigde bal goed te benutten en kon de bal goed binnen schieten, 1-0. Enkele minuten later, diep in blessure tijd, was het Elisha Sam die de wedstrijd in het slot gooide. De spits was Romat te snel af en verschalkte Van der Steen met een stift, 1-0. Met deze nederlaag komt een einde aan de ongeslagen reeks van FC Den Bosch. Volgende week is er kans op revanche bij de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

10

6

Balbezit

47%

53%

Overtredingen

14

10

Schoten naast

10

3

Buitenspel

2

1

Schoten op doel

4

2

Toeschouwers

 

2,520

Scheidsrechter

Clay Ruperti

Opstelling

Opstelling FC Eindhoven

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

Op vrijdag 25 januari 2019 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch is bij deze wedstrijd een bus/auto combiregeling van kracht. De kaartverkoop start per heden! Club en seizoenkaarthouders kunnen per heden hun kaart kopen.

Buscombi

Club- en seizoenkaarthouders met 0 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen.

De prijs voor een omwisselbiljet voor de buscombi bedraagt € 25,00. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar.

Autocombi

Club- en seizoenkaarthouders met 5 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de autocombi kopen.

Club- en seizoenkaarthouders met 3 loyaliteitspunten of meer kunnen vanaf 21 januari, 10.00 uur, via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de autocombi kopen (zolang er kaarten voorradig zijn).

De prijs voor een omwisselbiljet voor de autocombi bedraagt € 13,00. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar.

Het is ook mogelijk om een omwisselbiljet te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren.

Loyaliteitspunten

Indien je de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven hebt bezocht, ontvang je 1 loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen. Mocht je vragen hebben over het aantal loyaliteitspunten dat je hebt opgebouwd kun je mailen naar supporters@fcdenbosch.nl.

Vertrektijden & omwisselen

Op de wedstrijddag vertrekt de bus vanuit de bussluis bij vak I4 om 18.30 uur, meereizende supporters dienen om 18.15 uur aanwezig te zijn.

Het omwisselen van de autocombi is vanaf 18.45 uur bij Stadion De Vliert.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

Supportersclub

Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Alleen leden kunnen zich aanmelden door een telefoontje of appje te sturen  naar Danny via: 06-53315504. Vergeet niet je lidnummer te vermelden.

Voorbeschouwing

Aanstaande vrijdag 25 januari speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Na de overwinning tegen TOP Oss treedt koploper FC Den Bosch in Eindhoven aan tegen FC Eindhoven. De voormalig werkgever van onder andere Jens van Son bezet momenteel de elfde positie op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Een overwinning op de provinciegenoten zorgt ervoor dat de opgebouwde voorsprong van twee punten op de achtervolgers wordt behouden en uitgebouwd indien de concurrentie punten verspeelt.

Jens van Son, speler van FC Den Bosch, kwam verdeeld over twee periodes in totaal acht seizoenen uit voor de tegenstander van aanstaande vrijdag.

Jens van Son blikte in FC Den Bosch TV al vooruit op het duel van morgen   >

Profiel tegenstander

FC Eindhoven kent een wisselvallig seizoen. Goede resultaten worden soms opgevolgd door mindere prestaties. Desalniettemin een zeer gevaarlijke tegenstander voor FC Den Bosch. De club uit Eindhoven staat momenteel elfde en wist dit kalenderjaar tot nu toe alle gespeelde wedstrijden winnend af te sluiten.

De club heeft net zoveel tegendoelpunten als dat het zelf gemaakt heeft. Met 27 treffers voor én tegen biedt de club garantie voor een doelpuntrijke wedstrijd.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven en kent een aanvangstijd van 20.00 uur. De Bossche ploeg zal gesteund worden door een goed gevuld uitvak met 480 Bossche supporters.

Door Casper Sas

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.