Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vrijdag gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Na 90 minuten gingen beide ploegen met een punt het veld af.

 

De ploeg uit Volendam zette hoog druk in de eerste 5 minuten. FC Den Bosch probeerde er combinerend doorheen te komen, maar zonder succes. Na tien minuten spelen was het Sappinen die de eerste Bossche kans miste. De spits werd na goed combineren van Beltrame en Blummel vrij voor keeper Van Stappershoef gezet, maar wist niet te scoren. Tien minuten later moest doelman Wouter van der Steen reddend optreden. Aanvaller Van der Moot kon vrij inschieten, maar zijn inzet kon gestopt worden door de Bossche keeper. Enkele minuten later was het helaas wel raak. Boy Deul kon uithalen vanaf een meter of 20 en schoot de bal goed binnen, 0-1. Vlak voor rust moest Luuk Brouwers het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Danny Holla. De ploegen gingen de rust in met een 0-1 tussenstand.

 

 

Na rust werd Brahim Darri vervangen door Vincent Vermeij. FC Den Bosch zette goed druk aan het begin van de tweede helft, en daar kwam gelijk een prachtig doelpunt uit. Sven Blummel kon een voorzet van Amine Khammas met een omhaal geweldig binnen schieten. Hiermee bracht hij FC Den Bosch weer op gelijke hoogte.

 

 

Na de gelijkmaker kwam FC Den Bosch nog een aantal keer dichtbij om de voorsprong te pakken. Vermeij kwam met een inzet van dichtbij, maar de bal werd door een Volendammer van de lijn gehaald. Even later kwam Sappinen net te kort om een voorzet van Khammas binnen te koppen. Holla wist de bal te verlengen met de hak, maar hij zag zijn poging in het zijnet eindigen. Hiermee blijft de stand steken op 1 tegen 1 en houden beide ploegen een punt over aan het duel in De Vliert.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

4

3

Balbezit

50%

50%

Overtredingen

8

12

Schoten naast

10

8

Buitenspel

6

1

Schoten op doel

3

4

Toeschouwers

 

4,086

Scheidsrechter

Van de Graaf

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling FC Volendam

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 8 februari 2019 aanstaande in eigen huis op tegen FC Volendam. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang 

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop 

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 8 februari 2019 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – FC Volendam kan zoals gezegd tot en met vrijdag 8 februari 2019 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 8 februari 2019 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – FC Volendam!

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

Rauno Sappinen, de Bossche spits uit Estland, kijkt vandaag terug op de wedstrijden tegen Top Oss, FC Eindhoven en RKC en blikt vooruit naar het duel van vrijdag.

 

Hoe kijk jij terug op de laatste wedstrijden?

“Tegen TOP Oss speelden wij een goede wedstrijd. De sfeer in het stadion was geweldig en vanaf het begin gingen wij op zoek naar een treffer. Na de pauze domineerden wij het duel dat we uiteindelijk dik verdiend met 3-0 wonnen. Uit tegen FC Eindhoven speelden wij geen beste wedstrijd omdat het echte vuur bij ons leek te ontbreken. Uit tegen RKC Waalwijk werden wij in de eerste helft overklast door een zeer goed spelend RKC en gingen we met een 2-0 achterstand de kleedkamers in. Na de pauze waren wij weliswaar de betere ploeg en creëerden wij ook kansen maar die broodnodige aansluitingstreffer wilde maar niet vallen. Nadat Beltrame de 2-1 had gemaakt namen wij in de slotfase nog een keer alle risico’s om minimaal één punt aan het duel over te houden maar helaas voor ons leverde dat slotoffensief  niks meer op.”

 

Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen FC Volendam?

“Na die twee onverwachte nederlagen moet er nu echt gewonnen worden. Wij weten dat we tegen elke tegenstander de volle 100% moeten geven om een goed resultaat te kunnen behalen. Gesteund door onze supporters moeten we als een hechte eenheid opereren. We kunnen het ons ook niet veroorloven om alweer puntverlies te leiden en moeten dus vanaf het begin FC Volendam onze wil opleggen zodat we aan het einde van de wedstrijd weer met een overwinning het veld mogen verlaten.”

 

Profiel tegenstander: FC Volendam

Na twee nederlagen op rij krijgt FC Den Bosch vrijdagavond in eigen stadion de kans op eerherstel. Dat moet dan gebeuren tegen FC Volendam, dat vorige week in de slotfase Sparta nog van een overwinning wist af te houden.

De Volendammers kenden een desastreuze start van het seizoen. In de eerste 7 duels slaagde de ploeg van trainer Misha Salden er geen enkele keer in te winnen. De club wist op dat moment alleen FC Dordrecht onder zich te houden. Er moest dus worden ingegrepen. Salden vertrok als hoofdtrainer en als zijn vervanger werd Hans de Koning aangesteld. Hij was eerder al van 2012 tot en met 2015 actief in Volendam en behaalde in zijn eerste seizoen meteen de play-offs. De komst van De Koning leverde direct resultaat op. De ploeg bleef negen wedstrijden op rij ongeslagen en maakte daardoor een flinke stap op de ranglijst. Omdat er daarna drie keer achter elkaar werd verloren, van NEC, FC Twente en Roda JC kwam de opmars weer tot stilstand.

De laatste weken laat FC Volendam zien dat de ploeg in ieder geval niet onderschat mag worden. Eind januari werd knap met 1-3 gewonnen bij Jong Ajax. En vorige week wist de ploeg zich tegen Sparta Rotterdam terug te vechten naar een 2-2 gelijkspel. Dit tot grote frustratie van de Rotterdammers die de wedstrijd al in de zak leken te hebben.

FC Volendam is een club die traditiegetrouw veel spelers uit de eigen jeugd een kans geeft, dus ook dit jaar weer veel typische namen uit het vissersdorp in de selectie. Meest opvallende aankoop aan het begin van het seizoen was die van aanvaller Cas Peters. Hij kon met FC Emmen de eredivisie in maar koos toch voor een overstap naar Volendam. Tot nu toe kwam hij tot vier treffers. De gevaarlijkste spelers zijn tot nu toe Nick Doodeman en Boy Deul, met respectievelijk zeven en acht goals. Op het middenveld is Kevin Visser een van de vaste waarden en een van de meest ervaren spelers in de selectie.

Door Niels de Baar en Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.