Nabeschouwing

FC Den Bosch kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Na drie minuten was het MVV Maastricht dat de bal na een voorzet via Van den Hurk binnen eenvoudig kon binnentikken. Enkele minuten later kwam de Bossche ploeg al weer bijna op gelijke hoogte. Oulad Omar kon een voorzet van Blummel koppen, maar zijn inzet kwam op de lat terecht.

 

Na ruim 30 minuten spelen was het Wouter van der Steen die reddend moest optreden na een kans van Kostons. Even later was het de doelman van MVV dat in actie moest komen. Hij wist een knappe volley van Beltrame te stoppen. Vlak voor rust kreeg FC Den Bosch nog bijna een strafschop. Sappinen ging neer in het zestienmeter gebied. Hij werd niet beloond met een penalty maar kreeg een gele kaart voor een schwalbe. De ploegen gingen de kleedkamers in met 0-1 op het scorebord.

 

 

FC Den Bosch begon zonder wisselingen aan de tweede helft. Na tien minuten spelen kwam FC Den Bosch op 1-1 te staan. Beltrame gaf een voorzet die vervolgens door een MVV'er van richting werd veranderd en zo achter doelman Koopmans terecht kwam. Nog geen vijf minuten later was het bijna weer raak voor FC Den Bosch. Oulad Omar kon een voorzet van Beltrame goed inschieten, maar de bal kwam op de paal terecht.

 

Er werd gewisseld aan de kant van FC Den Bosch.

Met 73 minuten op de klok had FC Den Bosch het betere spel. Het was dan ook tegen de verhouding in dat MVV Maastricht weer de voorsprong nam. Het was nagenoeg een identieke goal als de eerste. Van den Hurk kon wederom vanuit een voorzet over de linkerflank de bal binnenschieten. Vijf minuten voor tijd was Sven Blummel nog een keer heel dichtbij. Hij mist op een haar na een voorzet aangegeven door Beltrame. De gelijkmaker moest vallen in de blessuretijd. De scheidsrechter telde er vijf minuten bij op. De ingekomen Van der Sande had de allerlaatste kans, maar zijn pegel werd gestopt door de Limburgse doelman. Hierdoor kwam FC Den Bosch niet verder dan een 1-2.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

7

5

Balbezit

62%

38%

Overtredingen

12

15

Schoten naast

12

10

Buitenspel

0

1

Schoten op doel

3

5

Toeschouwers

 

3,855

Scheidsrechter

Van der Eijk

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling MVV Maastricht

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 22 februari 2019 aanstaande in eigen huis op tegen MVV Maastricht. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang 

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 22 februari 2019 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – MVV Maastricht kan zoals gezegd tot en met vrijdag 22 februari 2019 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 22 februari 2019 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – MVV Maastricht!

 

 

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

Aanstaande vrijdag treedt FC Den Bosch aan tegen MVV Maastricht. Het is de dertiende thuiswedstrijd in competitieverband voor FC Den Bosch dit seizoen.

MVV Maastricht staat momenteel op de zevende plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Na 25 wedstrijden heeft de ploeg uit Limburg 39 punten bij elkaar gespeeld. Eerder dit seizoen werd het in een onderling duel 0-3 in het voordeel van de Bossche ploeg. Stefano Beltrame, Sven Blummel en Rauno Sappinen waren destijds de doelpuntenmakers in De Geusselt.

De statistieken zijn aardig in balans.  FC Den Bosch wist 16 keer in een onderling duel te winnen, waar de ploeg uit Maastricht dat 13 keer deed in competitieverband. Er werd 6 keer gelijkgespeeld en in alle wedstrijden werd er 116 maal het net gevonden. 51 keer in het voordeel van MVV en 65 keer in het voordeel van FC Den Bosch.

 

Profiel tegenstander - MVV Maastricht

FC Den Bosch treft vrijdagavond in De Vliert een tegenstander die in uitstekende vorm verkeert. MVV Maastricht won namelijk haar laatste vier duels op rij en is dus bezig met een aardige opmars in de Keuken Kampioen Divisie.

Het gaat na de winterstop een stuk beter met de Maastrichtenaren. De resultaten waren in de eerste maanden van het seizoen erg wisselvallig. Zo wist FC Den Bosch in De Geusselt al met 0-3 te winnen. Daar staat dan bijvoorbeeld weer een 0-1 zege bij FC Twente tegenover. Het grote verschil is dat MVV na de winterpauze veel makkelijker het net weet te vinden. In de eerste twintig wedstrijden werd er twintig keer gescoord door de Sterrendragers, in de laatste vijf duels werden 14 treffers genoteerd. Het vizier staat momenteel dus op scherp bij de Maastrichtse aanvallers. Topscorer bij de ploeg van trainer Ron Elsen is Joeri Schroijen die tien keer wist te scoren. Anthony van den Hurk, die ooit zijn profcarrière begon bij FC Den Bosch, staat ook alweer op acht goals.

De Maastrichtse selectie kreeg de afgelopen weken nog een welkome versterking in de persoon van middenvelder Jordy Croux. Hij wordt gehuurd van Willem II en keert daarmee terug op het oude nest. Vorige week speelde hij meteen een belangrijke rol in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht die met 4-2 werd gewonnen. De 25-jarige Belg maakte een prachtige goal en gaf ook nog twee assists. Trainer Ron Elsen is dan ook erg blij met de komst van Croux, zo vertelt hij op de website van MVV: “Hij is een echte plus voor ons team. Hij brengt diepte, actie en doelpunten. Een speler die wil werken voor het elftal.”

De overwinning op Jong FC Utrecht was dus de vierde zege op rij en het was sinds het voorjaar van 2015 niet meer voorgekomen dat MVV meer dan drie wedstrijden achter elkaar wist te winnen. De Maastrichtenaren staan er daardoor erg goed voor in de periodestand en zullen daarom ook in De Vliert belangrijke punten willen pakken.

Door Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.