Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. Op sportpark De Toekomst stond er, na 90 minuten plus vijf, 2-2 op het scorebord. 

De Bossche ploeg begon de wedstrijd tegen Jong Ajax met dezelfde elf als in het duel met MVV Maastricht. Om 20.00 uur startte de wedstrijd en al snel moest Van der Steen reddend optreden. Niet veel later was het FC Den Bosch met de aanval. Een kort genomen corner kwam terecht bij Vaisanen, die de bal maar net over het doel knikte. Het spel ging op en neer en de volgende inzet kwam van Oulad Omar. Hij mocht de bal schieten vanaf rand zestien maar trof helaas geen doel. Na een kleine twintig minuten spelen kwam Jong Ajax weer dichtbij met een inzet van Cerny op de paal.

 

In de 17e minuut werd Sappinen neergelegd in de zestienmeter, scheidsrechter Gerrets wees naar de penaltystip. Beltrame nam de aanloop en wist de strafschop te benutten.

 

Een minuut later was het Sappinen die de 0-2 op zijn schoen had liggen. Hij komt net te kort om een voorzet van Deijl binnen te schieten. Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. Noa Lang, de nummer 10 van Jong Ajax mocht draaien en schieten en werkte de bal het net in, 1 tegen 1.

 

Vlak voor rust kwam FC Den Bosch nog op achterstand. Het was helaas wederom Noa Lang die de bal op knappe wijze de bal over Van der Steen heen kon lobben. 2-1 was tevens de ruststand.

 

 

De tweede helft had de Bossche ploeg het gelijk lastig. Kühn schoot direct op de lat en Dest schoot van dichtbij via de vingertoppen van Van der Steen tegen het zijnet. Toch was het FC Den Bosch dat de gelijkmaker wist binnen te schieten. Beltrame strafte de aanvalsdrang van Jong Ajax af door genadeloos toe te slaan uit een spaarzame counter, 2 tegen 2.

 

In de 63e minuut kwam dé kans op 2-3 voor Stefano Beltrame. De Italiaan schoot oog-in-oog met Kotarski tegen de benen van de keeper. De Bossche ploeg kreeg steeds het betere van het spel en zocht geregeld de aanval. Met nog een kwartier te spelen was Beltrame wederom dichtbij een doelpunt, maar zijn schot kwam op de lat terecht. Oulad Omar brak even later door over de rechterkant. De buitenspeler schoot uiteindelijk in het zijnet.

 

Met nog vijf minuten op de klok moest FC Den Bosch met 10 man verder. Mats Deijl moest geblesseerd het veld verlaten na een spijkerhard duel met een Jong Ajacied. Verder dan een gelijkspel kwam FC Den Bosch niet.. Na 90 minuten was de stand 2 tegen 2. De Bossche ploeg gaat naar huis met een punt.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

2

5

Balbezit

67%

33%

Overtredingen

5

4

Schoten naast

2

2

Buitenspel

0

3

Schoten op doel

2

2

Toeschouwers

 

1,193

Scheidsrechter

Laurens Gerrets

Opstelling

Opstelling Jong Ajax

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

Op carnavalsvrijdag 1 maart 2019 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Op Sportpark de Toekomst zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch is bij deze wedstrijd een buscombiregeling van kracht. De kaartverkoop start per heden.

Er zijn in totaal 150 kaarten beschikbaar en de verkoop van de kaarten en de verzorging van de busreis zal eenmalig in zijn geheel verzorgd worden door de Supportersclub.

Leden van de Supportersclub met 10 of meer loyaliteitspunten kunnen zich op de gebruikelijke manier opgeven middels een appje naar Danny (06 – 5331 5504) onder vermelding van naam en lidnummer. De prijs van een omwisselbiljet is voor leden € 20,00

Niet-leden met 10 of meer loyaliteitspunten kunnen zich opgeven door middel van een mail te sturen naar info@scfcdb.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en seizoen- of clubcardnummer. De prijs van een omwisselbiljet is voor niet-leden € 25,00

Club- en seizoenkaarthouders met 5 loyaliteitspunten of meer kunnen zich vanaf maandag 25 februari, 12.00 uur opgeven voor de buscombi (zolang er kaarten voorradig zijn).

 

Loyaliteitspunten

Indien je de uitwedstrijd tegen Jong Ajax hebt bezocht, ontvang je 1 loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen. Mocht je vragen hebben over het aantal loyaliteitspunten dat je hebt opgebouwd kun je mailen naar supporters@fcdenbosch.nl.

Vertrektijden & omwisselen

Op de wedstrijddag vertrekt de bus om 18.00 uur vanuit de bussluis. Iedereen wordt om 17.45 uur verwacht bij ingang EFG van Stadion De Vliert.

Voorbeschouwing

Aanstaande vrijdagavond treedt FC Den Bosch aan tegen Jong Ajax. De wedstrijd zal op De Toekomst in Amsterdam om 20.00 aanvangen.

Op vrijdag treedt FC Den Bosch aan tegen het beloftenelftal van Ajax. In de vijfde speelronde van dit competitiejaar stonden beide ploegen in Den Bosch tegenover elkaar en was de eindstand 1-1.

Profiel tegenstander

Jong Ajax, een team dat doorgaans in thuiswedstrijden sterker is dan in uitwedstrijden, verloor sinds de winterstop pas één thuiswedstrijd. De Amsterdammers bezetten momenteel de negende plaats op de ranglijst en hebben zeven punten minder dan FC Den Bosch. Sterspeler aan de kant van de ploeg van trainer Michael Reiziger is Danilo Peireira Da Silva. De Braziliaanse aanvaller was in 23 wedstrijden goed voor maar liefst twaalf doelpunten.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.