Nabeschouwing

De Bossche ploeg heeft vrijdagavond weten te winnen van Helmond Sport. In Stadion De Vliert werd het 3-0 in het voordeel van de Bosschenaren.

 

FC Den Bosch begon scherp aan de aftrap. Er stonden nog maar twee minuten op de klok en was het Luuk Brouwers met een pegel. Zijn inzet vanaf randje de zestien kwam snoeihard op de lat terecht. Daarna ging Helmond Sport in de aanval. Snepvangers schoot de bal direct in de handen van Van der Steen en even later was het Marchioni die ternauwernood een schot van Naudts kan blokkeren.

 

In de 24e minuut was de lat van FC Den Bosch de pineut met een schot van Respen. Vervolgens kreeg FC Den Bosch een grote kans. Beltrame had de 1-0 op de voet, ware het niet dat er een Helmond de bal van de lijn haalde.   Een kleine vijf minuten later was het wederom Beltrame met de kans. Hij wipte de bal mooi over Van Gassel heen, maar zonder succes. 10 minuten voor rust kwam de Bossche ploeg nog goed weg. De bal werd de vijfmeter in gebracht, Naudts wist te verlengen maar ziet zijn inzet naast gaan. De ruststand was 0 tegen 0.

 

De tweede helft ging FC Den Bosch weer goed van start. In de 48e minuut was het raak! Sven Blummel gaf een voorzet en Van Gassel schatte deze verkeerd in. Hij tikte de bal vervolgens over zijn eigen doellijn. De stand werd 1-0!

 

De Bossche ploeg bleef de aanval zoeken. Een handig versierde vrije trap op het randje van de zestien was de volgende kans. Verbeek nam de aanloop en kon de bal goed binnenschieten in de lange hoek, 2-0!

FC Den Bosch had de smaak te pakken en had het betere van het spel. In de volgende aanval omspeelde Vincent Vermeij Van Gassel, schoot en zag de bal door de benen van een Helmond binnen gaan, 3-0. Hij maakt hiermee zijn eerste goal in het blauw-wit!

 

Na de 3-0 ging het spel wat meer op en neer, waarbij FC Den Bosch toch wel de overhand had. Beltrame kwam in de 78e minuut dicht bij nog een treffer. Een goede steekpass van Verbeek waarna Beltrame op de doelman kon aflopen. Van Gassel redde ditmaal echter goed op het schot van de Italiaan. Verder dan dat kwam het niet. De Bossche ploeg wint met 3-0 in eigen huis van Helmond Sport!

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

3

5

Balbezit

66%

34%

Overtredingen

8

12

Schoten naast

15

12

Buitenspel

4

1

Schoten op doel

8

2

Toeschouwers

 

3,185

Scheidsrechter

Christiaan Bax

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling Helmond Sport

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 8 maart 2019 aanstaande in eigen huis op tegen Helmond Sport. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang 

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 8 maart 2019 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Helmond Sport kan zoals gezegd tot en met vrijdag 8 maart 2019 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 8 maart 2019 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch –Helmond Sport!

 

 
Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

FC Den Bosch heet u van harte welkom bij de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Trainer Wil Boessen kijkt terug op de wedstrijden tegen MVV en Jong Ajax en blikt vooruit naar het duel met de ploeg uit Helmond.

Hoe kijk je terug op de afgelopen wedstrijden?

“Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de resultaten. Als het vertoonde spel goed is dan is een minder resultaat niet dramatisch. Een voorwaarde is wel dat een serie van mindere resultaten dan ook niet te lang mag aanhouden. Tegen MVV speelden wij voetballend een redelijke wedstrijd maar maakten we het onszelf onnodig moeilijk door vrijwel direct een goal weg te geven. Vanaf dat moment gingen we op jacht naar de gelijkmaker maar wisten voor de rust nauwelijks tot kansen te komen.”

“Na de pauze was dat compleet anders en werden er veel kansen gecreërd. Na de gelijkmaker leek het dan ook een kwestie van tijd totdat de voorsprong zouden komen. Door een snelle counter kwamen wij plotseling weer op achterstand. Vanaf dat moment werd ons spel weer minder en ondanks een slotoffensief wisten wij niet meer te scoren en werd de wedstrijd verloren, die we echt hadden moeten winnen.”

“Tegen Jong Ajax speelden wij eigenlijk best wel een goede wedstrijd. Helaas voor ons speelde Jong Ajax gewoon erg goed. Door hun beweeglijkheid en snelheid dwongen zij ons om onze speelwijze wat aan te passen. Het was voor het publiek een heerlijke wedstrijd tussen twee ploegen die allebei de aanval zochten. Er waren fases dat Ajax het spel bepaalde maar die werden weer afgewisseld met periodes waarin wij het initiatief hadden.”

Wat voor wedstrijd kunnen wij verwachten tegen Helmond Sport?

“Helmond Sport heeft een lastig seizoen en lijkt op papier dus een makkelijke tegenstander. De Helmonders beschikken echter over een betere ploeg dan je zou verwachten op basis van de huidige ranglijst. Helmond Sport zal het ons dus ook zeker niet makkelijk gaan maken en wij zullen zelf scherper aan de wedstrijd moeten beginnen dan de tegenstander.”

“Tegelijkertijd moeten wij op onze hoede blijven voor de Helmondse counters. Gezien het door ons vertoonde spel van de laatste weken ben ik er van overtuigd dat we een goede wedstrijd gaan spelen. Hopelijk is daarmee voor ons dan ook het hek van de dam en kunnen beginnen we weer aan een nieuwe goede serie.”

 

Profiel tegenstander

 

Als je afgaat op de ranglijst heeft FC Den Bosch een prima kans aankomende vrijdag. Tegenstander Helmond Sport staat namelijk gedeeld onderaan in de Keuken Kampioen Divisie.

 

Dat de ploeg uit Helmond momenteel in zwaar weer zit, is misschien nog een understatement. Na de winterstop werd de tweede seizoenshelft nog begonnen met een puntje tegen Telstar. Maar daarna volgde een reeks van maar liefst zeven nederlagen op rij. Iets dat deze eeuw nog niet eerder voorkwam.

 

Trainer Rob Alflen heeft een zware taak om iets van het seizoen te gaan maken in Helmond. In 2013 eindigde Helmond Sport nog keurig op de vierde plaats in de competitie. Sinds die tijd was een 13e plaats de hoogste positie die de club wist te bereiken en vorig seizoen werd het dieptepunt bereikt met een 19e plaats.

 

Twee overwinningen wist Helmond Sport tot dusver te behalen. En een van die overwinningen was verrassenderwijs een overtuigende 3-0 tegen Sparta Rotterdam. Als we de statistieken er bij halen dan wordt een van de redenen voor de schaarse zeges ook meteen duidelijk. De ploeg scoort namelijk erg moeilijk, tot nu toe 24 keer in 27 duels. De Belgische spits Arne Naudts trof vier keer doel, net als zijn landgenoot Joeri Poelmans. Helmond Sportis blijkbaar populair bij onze zuiderburen want op het middenveld is een belangrijke rol weggelegd voor Tibeau Swinnen, die overkwam van FC Eindhoven.

 

In een eerdere ontmoeting tussen FC Den Bosch en Helmond Sport werd het 0-2 in het voordeel van de Bosschenaren. Danny Holla en Sven Blummel verzorgden de Bossche doelpunten.

 

Door Niels de Baar & Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.