Nabeschouwing

De Bossche ploeg heeft een teleurstellende avond gehad in Nijmegen. In Stadion de Goffert verloor FC Den Bosch met 5 tegen 0.

FC Den Bosch kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Felida verloor de bal in de opbouw rond de eigen zestien meter. Okita kon hier van profiteren en schoot de bal in twee pogingen achter Van der Steen, 1-0. Twee minuten later viel het volgende doelpunt. Deze keer verslikte Romat zich in de snelheid van Ndayishimie die de bal bij de tweede paal kon binnen schieten, 2 tegen 0. In de 23e minuut werd het ook nog eens 3-0. Een voorzet van Randy Wolters vanaf de linkerkant wordt klaargelegd voor Druijf, die de bal in kan koppen.

NEC was in de eerste helft nog een aantal keer gevaarlijk met een schot van Wolters en van Bruijn. Beide pogingen werden gestopt door Van der Steen. De Bossche ploeg kwam nog een keer dichtbij met een kopbal van Brouwers, maar hij zag de bal over de achterlijn gaan. De ploegen zochten de kleedkamer op met een 3-0 tussenstand.

In de tweede helft begonnen beide ploegen op een wat lager tempo. Het spel ging gedurende de eerste 10 minuten op en neer. Tijdens een aanval aan Bossche zijde verloor Blummel de bal in de aanvalslinie. NEC nam het spel snel over was binnen mum van tijd aan de overkant om de 0-4 binnen te schieten via Jonathan Okita.

20 minuten voor tijd en de Bossche ploeg had het nog altijd lastig, maar probeerde toch de aanval te zoeken. Dit resulteerde in een combinatie tussen Beltrame en Verbeek, maar de inzet eindigde uiteindelijk naast het doel. Even later was het bijna raak aan de andere kant. Een pegel van Okita spatte uiteen tegen de lat waardoor de stand op 4-0 bleef. Helaas werd het nog 5-0. Okita bekroonde zijn toch al succesvolle avond met nog een doelpunt. De aanvaller wordt diep gestuurd en stift de bal over de uitgekomen Van der Steen. Een teleurstellende avond voor de Bosschenaren.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

0

Scheidsrechter

Kevin Blom

Opstelling

Opstelling NEC Nijmegen

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

Op vrijdag 15 maart 2019 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen. In de Goffert zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch is bij deze wedstrijd een buscombiregeling van kracht. De kaartverkoop start per heden!

 

Buscombi

Club- en seizoenkaarthouders met 10 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen.

 

Club- en seizoenkaarthouders met 5 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen per 11 maart 12.00 uur.

 

Club- en seizoenkaarthouders met 3 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen per 13 maart 15.00 uur.

 

De prijs voor een omwisselbiljet voor de buscombi bedraagt € 27,50. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. Het is ook mogelijk om een omwisselbiljet te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren.

 

Loyaliteitspunten

Indien je de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen hebt bezocht, ontvang je 1 loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen. Mocht je vragen hebben over het aantal loyaliteitspunten dat je hebt opgebouwd kun je mailen naar supporters@fcdenbosch.nl.

 

Vertrektijden & omwisselen

Op de wedstrijddag vertrekt de bus vanuit de bussluis bij vak I4 om 18.30 uur, meereizende supporters dienen om 18.15 uur aanwezig te zijn.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

Supportersclub

Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Alleen leden kunnen zich aanmelden door een telefoontje of appje te sturen  naar Danny via: 06-53315504. Vergeet niet je lidnummer te vermelden.

Voorbeschouwing

Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch tegen NEC Nijmegen. In de Goffert zal worden afgetrapt om 20.00 uur. NEC staat momenteel elfde op de ranglijst.

Met 28 gespeelde wedstrijden heeft de ploeg uit Nijmegen 39 punten weten te behalen. Tijdens de afgelopen speelronde wist NEC met 1-0 te winnen van Roda JC. In de laatste vijf wedstrijden speelde NEC drie keer gelijk en won het twee keer.  FC Den Bosch wist afgelopen vrijdag met 3-0 in eigen huis te winnen van Helmond Sport. in de afgelopen vijf duels won de Bossche ploeg één keer, verloor één keer en speelde drie keer gelijk.

Eerder dit seizoen speelde beide ploegen al tegen elkaar in De Vliert. In een spannend duel werd het 3-2 in het voordeel van de Bosschenaren. Het eerste doelpunt kwam van Blummel. Danny Verbeek scoorde in de 80e minuut de belangrijke gelijkmaker. Jort van der Sande trok uiteindelijk de overwinning over de streep met zijn doelpunt in de slotseconden van de wedstrijd.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.