Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vrijdagavond niet weten te winnen van SC Telstar. In Stadion De Vliert stond er na 90 minuten 3-4 op het scorebord. 

 

De Bossche ploeg ging goed van start. Binnen zeven minuten kwam FC Den Bosch op voorsprong. Een schitterende aanval  via Marchioni en Oulad Omar met onze spits als eindstation. Vermeij schoot simpel de 1-0 binnen achter Zonneveld. Een kleine 10 minuten later was het bijna weer raak voor Vermeij, ware het niet dat de spits van dichtbij over kopte.

 

In de 19e minuut was het wel raak. Een heerlijke goal van Oulad Omar die vanaf links naar binnen kwam en de bal met een krul bij de tweede paal binnenschoot! 2-0 in het voordeel van FC Den Bosch.

 

 

Met 25 minuten op de klok was Beltrame dichtbij het volgende doelpunt, maar keeper Zonneveld redde knap op het schot van de Italiaan. Twee minuten voor rust schoot wederom Oulad Omar in een rebound op het schot van Beltrame snoeihard de 3-0 achter Zonneveld!

 

FC Den Bosch kreeg aan het begin van de tweede helft gelijk een strafschop tegen. Scheidsrechter Van Herk legde de bal op de stip en Terrel Ondaan schoot hem binnen, 3-1. SC Telstar knokte zich terug in de wedstrijd. Springer verzorgde de 3-2 en niet veel later was het Moreira die vanuit een vrije trap de gelijkmaker binnen krulde.

En daar bleef het niet bij. In de 70e minuut werd Ondaan vrijgespeeld met een steekpass en kwam een-op-een met Van der Steen. Hij schoot de bal vervolgens langs de Bossche doelman en zette SC Telstar op voorsprong, 3 tegen 4.

De Bossche ploeg moest aan de bak, maar kwam er telkens niet goed uit. Een slotoffensief mocht niet baten. De stand bleef steken op 3-4.

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

7

6

Balbezit

55%

45%

Overtredingen

12

12

Schoten naast

14

12

Buitenspel

2

1

Schoten op doel

7

6

Toeschouwers

 

3,244

Scheidsrechter

Freek van Herk

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling SC Telstar

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 22 maart 2019 aanstaande in eigen huis op tegen SC Telstar. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang 

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 22 maart 2019 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon.

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – SC Telstar kan zoals gezegd tot en met vrijdag 22 maart 2019 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 22 maart 2019 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – SC Telstar!

 

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

Vrijdagavond (20.00 uur) ontvangt FC Den Bosch in Stadion De Vliert de nummer 16 van de ranglijst, SC Telstar. We blikken vooruit met aanvoerder Danny Verbeek.

 

Afgelopen vrijdag verloor FC Den Bosch met 5-0 van NEC Nijmegen. Toch zag hij een lichtpuntje: “De ‘men of the match’ waren onze supporters. Complimenten dat die gasten er heel de wedstrijd achter bleven staan.”

 

Vijftien duels op rij werd er niet verloren, maar daarna volgde een serie van zes wedstrijden zonder overwinning. De laatste resultaten zijn een 3-0 thuiszege op Helmond Sport en dus de 5-0 nederlaag in Nijmegen. “We maken een moeizame periode door”, weet ook Verbeek. “Af en toe is er goed spel, maar we zijn niet constant genoeg. Ploegen gaan natuurlijk ook anders tegen ons spelen en daar hebben we wat meer moeite mee.”

 

Toch is er nog altijd weinig aan de hand, getuige de ranglijst. FC Den Bosch staat - als we Jong PSV, aangezien zij geen aanspraak maken op deelname aan de play-offs, niet meetellen - nog altijd negen punten voor op de nummer 6. “Ik heb er vertrouwen in dat we in de top-5 eindigen en de eerste ronde van de play-offs mogen overslaan.”, rekent Verbeek.

 

Met onder meer FC Twente, Jong PSV en Sparta komen er hooggeplaatste tegenstanders aan. “We hebben inderdaad een stevig programma, maar als je wil promoveren dan moet je genoeg punten kunnen halen.” Om te beginnen het liefst tegen Telstar dus, dat uit nog met 1-4 werd verslagen. “Ze hebben een aanvallende ploeg, die bijna over heel het veld 1 op 1 speelt”, weet Verbeek. “Of dat positief of negatief voor ons is? Eerder dit seizoen pakte het in Velsen goed uit. Maar Volendam deed dat laatst ook en daar hadden we wel moeite tegen. We gaan het vrijdag zien.”

 

Profiel tegenstander

FC Den Bosch heeft vrijdag de kans om de nare nasmaak van het verlies van vorige week tegen NEC weg te spoelen. Dat moet dan gebeuren ten koste van SC Telstar. De ploeg staat laag op de ranglijst maar wist wel de laatste drie duels op rij te winnen.

 

De Witte Leeuwen vinden we momenteel terug op de 16e plaats van de ranglijst. Vorig seizoen leverde de ploeg van Mike Snoei een ongekende prestatie door beslag te leggen op de zesde plaats in de eindklassering. Dit was voor een groot deel te danken aan het overtuigende optreden van spits Andrija Novakovich die maar liefst 19 treffers produceerde. Hij verkaste daarna naar de eredivisie, in dienst van Fortuna Sittard, en zijn inbreng wordt dit seizoen node gemist. Telstar scoorde in 29 duels slechts 28 keer.

Telstar scoort dus moeizaam maar is momenteel toch bezig aan een goede reeks. Drie overwinningen in de laatste drie wedstrijden klinkt natuurlijk niet verkeerd. Eerder dit jaar werden NEC Nijmegen en Sparta Rotterdam op een gelijkspel gehouden door de Velzenaren, dus dat geeft wel aan dat het een lastig te kloppen ploeg kan zijn.

De gevaarlijkste aanvaller van SC Telstar is dit seizoen Terell Ondaan, die zeven keer wist te scoren. De middenvelders Anass Najah en Senne Lynen volgen op gepaste afstand met ieder drie treffers. En een eervolle vermelding is er nog even voor verdediger Frank Korpershoek. De man die in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (1-4) nog scoorde met een fraaie omhaal. Korpershoek is bezig met zijn dertiende seizoen in dienst van de Witte Leeuwen en heeft inmiddels ook getekend voor een veertiende seizoen.

 

Door: Mark van der Donk & Frank Spijkers

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.