Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft vrijdagavond niet weten te winnen in Almere. In het Yanmar Stadion werd het 3-1.

In de eerste helft lag het tempo hoog. Beide ploegen gingen fanatiek op zoek naar een doelpunt. Buiten pogingen van Oulad Omar en Beltrame om kwam FC Den Bosch in de eerste 30 minuten niet echt in scoringspositie. Romat ontving al vroeg in de wedstrijd een gele kaart, het spel was aardig in evenwicht.

Na ruim een half uur spelen verscheen het eerste doelpunt. Het was Van Vlerken die de bal voorgaf op Efmorfidis, die de kans volledig vrij kon binnenschieten en de Bossche ploeg op achterstand zette, 1-0.

Niet veel later kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. Een wat rommelige bal aan de linkerflank kon uiteindelijk Stijn Meijer de bal vrij binnenschieten. Het bleef op deze stand steken bij rust. 

FC Den Bosch begon met dezelfde opstelling aan de tweede helft. Binnen tien minuten maakte de  Bossche ploeg de aansluitingstreffer. Sven Blummel kon via de handen van Etemadi de bal in de lange hoek binnenschieten, 2-1!

De Bosschenaren gingen opzoek naar de gelijkmaker en zocht veelvuldig de aanval. In de 80e minuut waren ze dichtbij. Vanaf dertig meter schoot de ingevallen Danny Holla richting het doel. De gigantisch harde knal spatte dit schot uiteen op de lat!

Daar waar de 2-2 in de lucht hing, werd het uiteindelijk 3 tegen 1 voor Almere City FC. Bensabouh weet de bal hard in de bovenhoek te schieten.

Vijf minuten voor tijd ontving Romat ook nog eens zijn tweede gele kaart en FC Den Bosch moest de wedstrijd uitspelen met tien man.

Het bleef steken op een 3-1 eindstand en de Bossche ploeg moest zonder punten terug naar huis.  

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

2,762

Scheidsrechter

Edwin van der Graaf

Opstelling

Opstelling Almere City FC

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

Op vrijdag 12 april 2019 speelt FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Almere City FC. In het Yanmar Stadion zal er om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch is bij deze wedstrijd een autocombiregeling van kracht. De kaartverkoop start per heden! De kaartverkoop loopt tot en met 11 april 17.00 uur. 

Autocombi

Club- en seizoenkaarthouders met 10 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de autocombi kopen.

Club- en seizoenkaarthouders met 3 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de autocombi kopen per 26 maart 10.00 uur.

Club- en seizoenkaarthouders met 0 loyaliteitspunten of meer kunnen via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de autocombi kopen per 2 april 11.00 uur.

De prijs voor een omwisselbiljet voor de autocombi bedraagt € 14,50. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar.

Het is ook mogelijk om een omwisselbiljet te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren.

Loyaliteitspunten

Indien je de uitwedstrijd tegen Almere City FC hebt bezocht, ontvang je 1 loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen. Mocht je vragen hebben over het aantal loyaliteitspunten dat je hebt opgebouwd kun je mailen naar supporters@fcdenbosch.nl.

Vertrektijden & omwisselen

Op de wedstrijddag vindt het omwisselen plaats vanaf 18.00 uur bij Loket Kaartverkoop op het voorplein van Stadion De Vliert.

Supportersclub

Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Alleen leden kunnen zich aanmelden door een telefoontje of appje te sturen  naar Danny via: 06-53315504. Vergeet niet je lidnummer te vermelden.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

Voorbeschouwing

Vrijdag 12 april speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Om 20.00 uur trappen we af in het Yanmar Stadion. Met aanvoerder Danny Verbeek blikken we vooruit op dit duel. Eerder dit seizoen werd het 1-4 in Stadion De Vliert in het voordeel van Almere. 

In de laatste fase van de competitie zijn een aantal dingen belangrijk: Zorgen dat je de eerste rondes van de play-offs vrij bent, maar daarnaast fysiek en mentaal klaar zijn voor de play-offs. "Het is duidelijk dat we even in een mindere periode zaten. Als je kijkt naar de laatste weken, met op papier lastige tegenstanders, dan denk ik dat we die periode goed zijn doorgekomen. Er zat misschien wel meer in maar het spel was nu in ieder geval beter en dat geeft wel een goed gevoel."

 

Is dan het toverwoord: ‘vertrouwen’ ? "Dat is altijd zo. Iedereen speelt beter als hij zichzelf goed voelt en vertrouwen heeft. En het is heel simpel, vertrouwen krijg je alleen door resultaten te behalen."

 

Als je dan kijkt naar het mentale aspect, richting de play-offs, draagt het er aan bij dat de tegenstanders die je treft allemaal play-off tegenstanders zijn? "Jazeker, je weet in ieder geval wat je kan verwachten in de play-offs. Het is wel lekker wanneer je in ieder geval in een flow zit naar de play-offs toe. Met Almere City FC staat er deze vrijdag ook al zo'n tegenstander op het programma. Het is een goede ploeg en vooral de laatste tijd doen ze het erg goed. Ze hebben veel diepgang en loopvermogen in het elftal zitten. Dus het wordt een mooie uitdaging voor ons maar ik heb er wel zin in. Almere City FC heeft wat jongens die wat langer meelopen in de Eerste Divisie. Zij weten dus wel wat er gevraagd wordt. Altijd fris en aanvallend. Het is voor ons een test is om te kijken hoe we er echt voor staan en om hen het eerste puntverlies te bezorgen in die goede reeks. Wat ik zeg, het wordt een mooie pot."

 

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.