Nabeschouwing

FC Den Bosch nam het in de laatste reguliere competitiewedstrijd op tegen Go Ahead Eagles. In Stadion De Vliert werd er met 2-0 gewonnen van de ploeg uit Deventer. Door deze overwinning stijgt FC Den Bosch naar de vierde plek en ontlopen zij de eerste ronde van de Play-Offs.

 

In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Na vijf minuten spelen was het Go Ahead Eagles met de eerste kans. Een kopbal van Verheydt ging nog maar naast op aangeven van Bakx. Diezelfde minuut nog was de Bossche ploeg aan de beurt. Beltrame schoot hard richting de kruising, maar Verhulst wist te redden.

 

Enige tijd later was het weer Beltrame met de poging. Hij schoot een heerlijke volley die keeper Verhulst volledig deed strekken. Jeroen Veldmate kwam in de 38e minuut in geheel vrije positie om van dichtbij inkoppen. Zijn inzet kwam echter op de paal terecht.

 

Twee minuten voor rust kwam FC Den Bosch op voorsprong! Na een knappe combinatie met Beltrame schoot Khammas raak voor de 1-0!

 

In de tweede helft kwam FC Den Bosch direct onder druk te staan. Dit resulteerde in een strafschop. Danny Holla legde Lelieveld neer in het strafschopgebied en de scheids floot voor een penalty. Verheydt nam een aanloop en…… Van der Steen pakt ‘m! Wouter van de Steen stopte de strafschop en zorgde er voor dat FC Den Bosch op  voorsprong bleef staan.

 

De Bossche ploeg was dus gewaarschuwd en moest aan de bak. In de counter kon Blummel aan de andere kant van het veld op goal schieten, maar zijn inzet ging naast. Vlak daarna was het Velkov met de volgende poging. Hij kon na een hard voorzet goed inkoppen, met de bal werd nog maar net van de lijn gehaald.

 

Go Ahead Eagles zoekt steeds meer de aanval. Ze komen er een paar keer gevaarlijk uit, maar de Bossche defensie staat goed en vangen iedere bal in de 16 op. Mede doordat Wouter van der Steen een slot op de deur bleek te zijn, hielden de Bosschenaren de bezoekers op 1-0.

 

Als het bord van de extra tijd omhoog gaat, gaat Go Ahead Eagles over op alles of niets voetbal. Door deze manier van voetballen krijgt FC Den Bosch veel ruimte in de aanval en deze leidt tot grote kansen. Nadat Beltrame een één op één kans mist, faalt Vermeij niet. Hij schiet de bal op doel en via een verdediger van de bezoekers vliegt de bal langs de keeper, 2-0! Dit is dan ook de eindstand.

 

Dit betekent dat Go Ahead Eagles ook de tegenstander is in de tweede ronde van de Play-Offs. Op 19 mei staat de uitwedstrijd op de planning en op 22 mei zal de thuiswedstrijd plaatsvinden!

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

4,302

Scheidsrechter

Siemen Mulder

Opstelling

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Opstelling Go Ahead Eagles

Wisselspelers

Kaartverkoop

FC Den Bosch neemt het op vrijdag 3 mei 2019 aanstaande in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Beide ploegen verschijnen om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert.

Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang 

FC Den Bosch betrekt de jeugd in de regio graag bij de club en heeft om die reden enkele seizoenen geleden besloten om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang te verlenen tot Stadion De Vliert. Hoe de actie werkt? Simpel! Alle kinderen tot en met 12 jaar worden van harte uitgenodigd om op wedstrijddagen naar De Vliert te komen en krijgen bij het betreden van het stadion een gratis wedstrijdkaart uitgereikt bij de toegangspoort van de desbetreffende tribune. Deze actie voor kinderen heeft betrekking op alle reguliere tribunes (tenzij vakken zijn uitverkocht of niet in de verkoop worden aangeboden) en geldt ook voor de kinderen van de bezoekende club, conform de reglementen en afspraken die bij het duel voor de bezoekende club gelden.

Informatie kaartverkoop

Voor Bossche fans is het mogelijk om eenvoudig toegangskaarten te kopen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App tot en met vrijdag 3 mei 2019 (20.00 uur) of tijdens kantooruren via de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

In de voorverkoop en op de wedstrijddag kunnen er op basis van een clubcard, seizoenkaart of eenmalige registratie vier kaarten per persoon worden gekocht voor de zuidtribune (vak R1 tot en met R5), eretribune (vak C tot en met vak E), de noordtribune (vak I1, I2, I3) en de oosttribune (M1 tot en met M7).

De prijs van een toegangskaart bedraagt € 12,50 voor de zuid- en noordtribune (achter het doel). Voor de hoofdtribune (lange zijde) is de prijs van een toegangskaart € 20,00 per stuk. Jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie 67+ betalen aangepaste tarieven. Zij betalen € 10,00 voor een toegangskaart op de noord- en zuidtribune en € 15,00 voor een kaart op de hoofdtribune. Voor jeugd van 13 en 14 jaar én supporters in de leeftijdscategorie van 67+ kost een kaartje op de oosttribune € 12,50 en de volwassenen betalen € 15,00.

Voorkom lange wachttijd bij de kassa's door aanschaf E-ticket

De kassa’s op het voorplein voorzien van laptops en ticketprinters waarmee we gerichter een plaats kunnen toekennen aan onze bezoekers. Via deze laptops zal er per heden ook geregistreerde verkoop plaatsvinden bij het kassagebouw. Aan de hand van een clubcard, seizoenkaart, of legitimatiebewijs zal er een toegangskaart ter plekke op naam worden uitgeprint. Deze registratie kan enige tijd in beslag nemen, we vragen hierbij om het geduld van onze bezoekers. Tevens is het per heden mogelijk om te pinnen in het kassagebouw. FC Den Bosch raadt supporters aan om zijn of haar toegangskaart (als E-ticket) op voorhand te bestellen via 'Mijn FC Den Bosch' of via de FC Den Bosch App, zodat zij niet in de rij hoeven te wachten. Het online bestellen van een toegangskaart voor FC Den Bosch – Go Ahead Eagles kan zoals gezegd tot en met vrijdag 3 mei 2019 (20.00 uur).

We kijken er naar uit om jou op vrijdag 3 mei 2019 aanstaande te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij de wedstrijd FC Den Bosch – Go Ahead Eagles!

 

 

Tribune/Vak  Jeugd (t/m 12 jaar)  Jeugd (13 en 14 jaar) en 67+  Vanaf 14 jaar en volwassenen
 Hoofdtribune (A1 t/m E)  Gratis toegang  € 15,00  € 20,00
 Noordtribune (I1 en I2)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Zuidtribune (R1 t/m R5)  Gratis toegang  € 10,-  € 12,50
 Rolstoelterras (RT)  Gratis toegang  € 12,50  € 12,50
Oosttribune (M1 t/m M7) Gratis toegang € 12,50 € 15,00

Voorbeschouwing

Na de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen wacht voor zowel FC Den Bosch als tegenstander Go Ahead Eagles de play-offs. De Deventenaren mogen de eerste ronde overslaan en ook onze blauw-witten hopen dat op de slotdag van de competitie te bewerkstelligen. We blikken vooruit met middenvelder Luuk Brouwers.

 

Hoewel de resultaten wisselend zijn, kijkt Brouwers positief terug op de afgelopen wedstrijden: “Je ziet echte wilskracht. We werken ontzettend hard om onze vorm weer terug te krijgen, dat is het belangrijkst. De resultaten komen dan vanzelf, zoals je zag tegen Roda JC. De supporters waren fantastisch en wij hebben gestreden tot aan het eind. Met het beslissen van de wedstrijd in de blessuretijd lieten we zien dat we fit zijn en altijd doorgaan.”

 

 

TOP Oss, NEC en Cambuur azen op de slotdag van de competitie op de zesde plaats die FC Den Bosch momenteel inneemt. Die huidige klassering wordt op de laatste speeldag echter niet meer uit handen gegeven, zo verzekert de (bijna) 21-jarige middenvelder. “Als je kijkt naar onze ploeg zie je veel hongerige jongens. We hebben de afgelopen wedstrijden gestreden en beseffen dat wij de supporters en deze club moeten helpen door in de top-6 te eindigen. Dat gaat ons zeker weten lukken, het vertrouwen zit in de ploeg en dat gaan we de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles waarmaken.”

 

De nummer 3 van de ranglijst is een stugge ploeg, vindt Brouwers: “Ze hebben grote, sterke jongens in het team. Uit hebben we veertig minuten met een man minder gestaan en uiteindelijk een 0-0 binnengesleept. Maar ik zie genoeg mogelijkheden om de Eagles in eigen huis te verslaan. Als je naar ze kijkt, kijk je misschien een beetje naar FC Den Bosch. Go Ahead heeft ook een moeizame tweede seizoenshelft en zit nu zeker niet in hun vorm. Het is een mooi moment om ze vrijdag, op mijn verjaardag, in De Vliert te verslaan en top-6 veilig te stellen.”

 

Slaagt FC Den Bosch daarin, dan mag het de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. Welke club daarna wacht, dat vindt Brouwers niet belangrijk: “Het maakt voor ons weinig uit welk team we tegenkomen. We hebben genoeg vertrouwen en kwaliteiten in ons team om elke club te verslaan. Onze doelstelling is een fantastische play-offs neer te zetten. Als dat lukt, is mijn seizoen helemaal geslaagd.”

PROFIEL TEGENSTANDER De laatste wedstrijd van de competitie en voor FC Den Bosch staat er nog veel op het spel. Een goed resultaat tegen Go Ahead Eagles is waarschijnlijk nodig om bij de eerste zes te eindigen en zodoende de eerste ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs over te slaan.

Voor Go Ahead Eagles is die spanning er wel vanaf. De ploeg van trainer John Stegeman kan ook bij verlies niet lager eindigen dan de zesde plaats en kan zich dus rustig warm spelen voor de nacompetitie. Toch zal de ploeg in ieder geval beter voor de dag willen komen dan vorige week in eigen stadion. De Eagles gingen toen namelijk met 1-4 onderuit tegen RKC Waalwijk. In dezelfde week werd ook al met 1-0 verloren bij TOP Oss. Stegeman zal zijn spelers daarom ongetwijfeld op scherp hebben gezet om een nieuwe uitglijder te voorkomen.

Hoe de play-offs ook gaan aflopen voor de ploeg uit Deventer, het is dit seizoen in ieder geval stukken positiever dan de vorige jaargang. Na de degradatie uit de Eredivisie liep het een klasse lager ook absoluut niet en werd de competitie afgesloten op de 17e plaats. Dat is beneden het niveau van de club en dat is dit seizoen in ieder geval rechtgezet. Go Ahead Eagles leek lange tijd zelfs een kandidaat voor de titel, maar net als Sparta en FC Den Bosch moest ook die club uiteindelijk afhaken bij FC Twente.

Go Ahead Eagles heeft dit seizoen een aantal spelers in de selectie die eerder ook in De Vliert te bewonderen waren. Paco van Moorsel en Istvan Bakx spelen dit seizoen een belangrijke rol op het middenveld van de Deventenaren. Bakx werd samen met Richard van der Venne overgenomen van TOP Oss en laatstgenoemde groeide meteen uit tot publiekslieveling die ook makkelijk weet te scoren. Een speler die letterlijk en figuurlijk niet over het hoofd kan worden gezien is spits Thomas Verheydt. Hij is met 13 goals momenteel ook de topscorer van de club.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.