Nabeschouwing

FC Den Bosch heeft de seizoensouverture gewonnen van FC Volendam. In het Kras Stadion was het team van trainer/coach Wil Boessen met 1-2 te sterk voor de thuisploeg. In het basiselftal stonden drie debutanten: Wouter van der Steen, Nicolás Romat en Stefan Velkov. Ook Stefano Beltrame verscheen aan de aftrap.

De eerste helft begon moeizaam voor FC Den Bosch en na 21 minuten kwam het met 1-0 achter toen Joey Veerman een vrije trap voor FC Volendam over de muur heen wist te schieten. Ruim tien minuten later was Velkov dichtbij de gelijkmaker. Hij kopte hard in uit een hoekschop van Beltrame, maar die bal werd van de lijn gehaald. Beide ploegen gingen rusten met een tussenstand van 1-0 in het voordeel van de Volendamse ploeg.

In de tweede helft ging FC Den Bosch fel van start. Dit resulteerde in de gelijkmaker in de 48e minuut. Beltrame gaf een vrije trap voor en Bouyaghlafen kon raak koppen, 1-1. Het spel was daarna redelijk in evenwicht totdat Rauno Sappinen (in de 70e minuut gewisseld voor Van der Sande) in de 79e minuut wist te scoren. Hij kon gerommel in de Volendamse verdediging goed benutten en zette de Bossche ploeg op voorsprong, 1-2. Hiermee bemachtigt FC Den Bosch de eerste drie punten van het seizoen!

FC Den Bosch bedankt de meegereisde supporters voor hun steun en hopen ze aanstaande vrijdag te mogen begroeten in Stadion De Vliert bij FC Den Bosch - RKC Waalwijk.

 • 0153045607590
 • (20) Goal

  Joey Veerman

 • (47) Gele kaart

  Joey Veerman

 • (48) Goal

  Oussama Bouyaghlafen

 • (61) Wissel

  Stefano Beltrame - Ruben da Rocha Rodrigues

 • (70) Wissel

  Jort van der Sande - Rauno Sappinen

 • (76) Gele kaart

  Sven Blummel

 • (76) Gele kaart

  Daan Klinkenberg

 • (79) Goal

  Rauno Sappinen

 • (80) Wissel

  Nick Doodeman - Martijn Kaars

 • (81) Wissel

  Sven Blummel - Mats Deijl

 • (81) Wissel

  Alex Plat - Enzo Stroo

 • (85) Wissel

  Robin Schouten - Gerry Vlak

 • (87) Gele kaart

  Kevin Felida

Statistieken

Corners

13

7

Balbezit

62%

38%

Overtredingen

10

17

Schoten naast

4

8

Buitenspel

0

3

Schoten op doel

7

8

Toeschouwers

 

2,757

Scheidsrechter

Oostrom

Opstelling

Opstelling FC Volendam

Jordi Stappershoef K
Paul Kok CV
Daan Klinkenberg CV
Joey Veerman CV
Alex Plat CV
Marco Tol CV
Robin Schouten CV
Kevin Visser CM
Teije ten Den CA
Rodney Antwi CA
Nick Doodeman CA

Wisselspelers

Mitchel Michaelis K
Mohamed Betti CV
Enzo Stroo CV
Darryl Bäly CV
Ties Evers CM
Gerry Vlak CM
Nick Runderkamp CM
Martijn Kaars CA
Derry John Murkin RA

Opstelling FC Den Bosch

Wouter van der Steen K
Sam Kersten CV
Jordy van der Winden LV
Stefan Velkov CV
Nicolás Romat RV
Danny Verbeek CM
Stefano Beltrame CM
Kevin Felida CM
Jort van der Sande CA
Oussama Bouyaghlafen LA
Sven Blummel LA

Wisselspelers

Nick Leijten K
Konrad Sikking K
Jeremy Fernandes RV
Mats Deijl RV
Imrane Oulad Omar CM
Ruben da Rocha Rodrigues CA
Rauno Sappinen CA
Albin Gashi LA

Kaartverkoop

Update! Op vrijdag 17 augustus 2018 speelt FC Den Bosch haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Volendam. In het Kras Stadion zal er die avond om 20.00 uur worden afgetrapt. Voor deze wedstrijd zijn de autocombikaarten inmiddels uitverkocht en treedt er een buscombiregeling in werking. Met een club- of seizoenkaart van FC Den Bosch kan via Mijn FC Den Bosch tot en met donderdag 16 augustus (12.00 uur) één omwisselbiljet worden gekocht. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar. De prijs voor de buscombi bedraagt € 30,00. Het is ook mogelijk om toegangskaarten te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren, tot en met donderdag 16 augustus (12.00 uur).

De Dijk Supporters van FC Den Bosch hebben de mogelijkheid om voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Volendam het bekende horecagebied 'De Dijk' te bezoeken (vanaf circa 18.00 uur). Het café 't Gat van Nederland zal als verzamelplaats fungeren voor de Bossche supporters.

Supportersclub Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Reserveren kan door een telefoontje te plegen naar Danny via: 06-53315504. Een Whatsapp-bericht is ook mogelijk.

Op de wedstrijddag dient er vanaf 16.30 uur te worden omgewisseld bij Stadion De Vliert. Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst!

Met heel mijn hart!

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.