Nabeschouwing

Om 12.15 uur werd er afgetrapt in De Adelaarshorst. De sfeer zat er goed in en de Bossche ploeg kreeg de steun van een goed gevuld bezoekersvak. Ruim 400 supporters waren aanwezig in Deventer.

 

Na acht minuten spelen kwam het eerste wapenfeitje van FC Den Bosch. Holla kreeg de bal op zijn hak en de bal vloog in een grote boog richting het doel, maar deze ging over. Nog geen minuut later moest Van der Steen reddend optreden. Paco van Moorsel kon van dichtbij inkoppen, maar Wouter wist deze goed te pakken.

 

Het spel ging verder en in de 18eminuut kreeg FC Den Bosch een kans om uit te breken. Khammas bracht de bal vanaf de linkerflank voor op Van der Sande. De spits kon de bal inkoppen en deze vloog over Verhulst bij de tweede paal en zette hiermee de Bossche ploeg op voorsprong, 0-1!

 

Go Ahead Eagles ging wat aanvallender spelen en dat resulteerde in een aantal corners en vrije trappen. In de 30eminuut viel er een voorzet prompt bij de tweede paal binnen. Hierdoor zette de thuisploeg de stand weer gelijk, 1-1.

 

In de 33eminuut kwam er nog een domper voor FC Den Bosch. Stefano Beltrame moest geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Rauno Sappinen. Vlak voor rust waren er nog twee kansen. De eerste, voor Go Ahead Eagles, kwam na chaos voor het Bossche doel op de lat terecht. Aan de andere kant van het veld was het Sam Kersten met een schot in de korte hoek, maar deze werd nog maar net gestopt.

 

In de eerste helft bleef het hierbij. Met een 1-1 gelijkspel zochten beide ploegen de kleedkamer op.

 

 

In de tweede helft begonnen beide ploegen zonder wijzigingen in de formatie. Al vroeg dacht Go Ahead Eagles op voorsprong te komen. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel. Vervolgens ging FC Den Bosch in de aanval. Via korte combinatie tussen Felida en Verbeek kwam de bal uiteindelijk bij Brouwers terecht. Hij kon de bal hard inschieten en zette de Bossche ploeg weer op voorsprong, 1-2! FC Den Bosch nam weer de leiding! In de momenten daarna moest Wouter van der Steen weer een aantal keer reddend optreden. Een pegel van Navratil, een vrije trap van Veldmate en een hard schot van Langedijk, hij pakte ze allemaal!

 

Na een kleine 70 minuten gespeeld te hebben kwam Go Ahead Eagles helaas weer op gelijke hoogte. Navratil kon uitbreken en de bal vervolgens binnenschieten, 2-2. Zes minuten later kreeg de thuisploeg ook nog eens een penalty. Velkov haalde Navratil in het zestienmetergebied neer en de bal werd op de stip gelegd. Van Moorsel nam de aanloop, schoot ik de rechterbenedenhoek... en Van der Steen pakte 'm! Wouter van der Steen zorgt er voor dat de stand gelijk blijft!

 

Het spel ging vervolgens nog op en neer. Een aantal aanvalspogingen van Eagles werd nog goed gestopt door de Bossche verdediging. In de 90+3 kreeg FC Den Bosch nog een vrije trap. Holla gaf een voorzet, maar Verheydt kon de bal wegwerken.

 

Met vijf minuten blessure tijd op de klok floot de scheidsrechter de wedstrijd af, eindstand 2 tegen 2!

 

Op woensdag 22 mei (aftrap: 18.30 uur) staat de return gepland in Stadion De Vliert!

 

  • 0153045607590

Statistieken

Corners

0

0

Balbezit

0%

0%

Overtredingen

0

0

Schoten naast

0

0

Buitenspel

0

0

Schoten op doel

0

0

Toeschouwers

 

9,467

Scheidsrechter

Jochem Kamphuis

Opstelling

Opstelling Go Ahead Eagles

Wisselspelers

Opstelling FC Den Bosch

Wisselspelers

Kaartverkoop

Op zondag 19 mei 2019 speelt FC Den Bosch in de tweede ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst zal er om 12.15 uur worden afgetrapt. Voor supporters van FC Den Bosch is bij deze wedstrijd een buscombiregeling van kracht. De kaartverkoop start op woensdag 8 mei om 10.00 uur! De kaartverkoop loopt tot en met vrijdag 17 mei 17.00 uur. 

Buscombi

Club- en seizoenkaarthouders met 15 loyaliteitspunten of meer kunnen vanaf woensdag 8 mei, 10.00 uur via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen.

Club- en seizoenkaarthouders met 10 loyaliteitspunten of meer kunnen vanaf 10 mei, 16.00 uur via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen.

Club- en seizoenkaarthouders met 5 loyaliteitspunten of meer kunnen vanaf 13 mei, 16.00 uur via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen.

Club- en seizoenkaarthouders met 0 loyaliteitspunten of meer kunnen vanaf 16 mei, 16.00 uur via ‘Mijn FC Den Bosch’ of via de FC Den Bosch App één omwisselbiljet voor de buscombi kopen.

De prijs voor een omwisselbiljet voor de buscombi bedraagt € 30,00. Dit omwisselbiljet is niet overdraagbaar en bij het instappen van de bus zal op legitimatie gecontroleerd worden. Het is ook mogelijk om een omwisselbiljet te kopen via de administratie van de club tijdens kantooruren.

Loyaliteitspunten

Indien je de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles hebt bezocht, ontvang je 1 loyaliteitspunt. Op basis van de bezochte uitwedstrijden krijgen supporters loyaliteitspunten toegewezen. Mocht je vragen hebben over het aantal loyaliteitspunten dat je hebt opgebouwd kun je mailen naar supporters@fcdenbosch.nl.

Vertrektijden

Op de wedstrijddag vertrekt de bus om 10.00 uur vanuit de bussluis bij de Noordtribune.

Supportersclub

Ook bij dit duel zal de Supportersclub weer met een bus afreizen. Kijk voor meer informatie op www.scfcdb.nl. Alleen leden kunnen zich aanmelden door een telefoontje of appje te sturen naar Danny via: 06-53315504. Vergeet niet je lidnummer te vermelden.

Namens de club een prettige wedstrijd toegewenst.

www.fcdenbosch.nl maakt gebruik van cookies.