Theo Teelen wordt de tijdelijke opvolger van Paul van der Kraan. Van der Kraan vertrok onlangs naar FC Twente, waardoor FC Den Bosch sinds 1 april met een vacante directeurspositie zat. De Raad van Commissarissen (RvC) van FC Den Bosch heeft voormalig algemeen manager Theo Teelen bereid gevonden om de honneurs tijdelijk waar te nemen. Voor zijn verdiensten voor de club werd Teelen vorige maand nog tot Zilveren Held benoemd. Teelen zal zich tijdelijk en vooral gaan richten op de interne organisatie en de operationele activiteiten. De verantwoordelijkheid voor het overnamedossier, de beroepszaak bij de KNVB en de woordvoering, blijven in handen van de RvC. Teelen is per direct bij FC Den Bosch begonnen.

Jan-Hein Schouten, voorzitter RvC: “Toen Paul zijn vertrek aankondigde zijn we uiteraard een wervingsprocedure opgestart voor een opvolger. We hebben diverse kandidaten gesproken en zijn uiteindelijk tot een zogenaamde shortlist gekomen. Met deze kandidaten zijn we de diepte in gegaan, maar door de late, en uiteindelijk negatieve, beslissing vanuit Zeist waren we genoodzaakt de opvolgingsprocedure tijdelijk te staken. Iedereen die erin stapt wil ook weten waar hij aan toe is en die duidelijkheid kunnen wij op dit moment nog niet geven. We hadden voor de korte termijn daarom iemand nodig die de club kent, want in de fase waarin we zitten is er geen tijd om iemand in te werken. De RvC is een controlerend orgaan dat zich niet te veel met de dagelijkse leiding moet bemoeien. Theo kennen wij als een FC’ er die meteen klaar staat als dat nodig is. De vorige keer dat hij de dagelijkse leiding had bevond de club zich ook in een uitdagende periode. Daarom vinden wij Theo de ideale man voor dit moment Collega RvC-lid Rob Kleijzen en ik ondersteunen Theo waar nodig en zullen regelmatig op de club zijn om ook de medewerkers en vrijwilligers te faciliteren bij hun werk.”

Theo Teelen: “Ik was wel even verrast toen de RvC bij mij aanklopte met de vraag of ik tijdelijk mijn oude functie bij FC Den Bosch wilde oppakken, maar lang hoefde ik er niet over na te denken. Als de club waar je hart voor klopt je vraagt om te helpen, dan doe je dat. Ik heb alles aan de kant geschoven en ben inhoudelijk bijgepraat over de stand van zaken, zodat ik meteen aan de slag kan. Een kennismakingsrondje is niet nodig, want ik ken iedereen en heb met veel collega’s en clubvrijwilligers eerder samengewerkt. April en mei zijn in het voetbal essentiële maanden. Niet alleen omdat dan de prijzen worden verdeeld, maar ook in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe. Alle aandacht wordt nu gericht op het voetbal, de kern van ons bestaan. Wij moeten zorgen voor de randvoorwaarden, zodat de spelers op het veld tot goede prestaties kunnen komen. Daarnaast brengt de fase waarin de club zich bevindt in- en extern onduidelijkheid en daardoor onzekerheid en onrust met zich mee. Een belangrijke taak is dan ook om niet alleen de interne organisatie, maar ook de achterban geïnformeerd en betrokken te houden.”

Jan-Hein Schouten: “FC Den Bosch is een club van vallen en opstaan, waar je je nooit hoeft te vervelen. De komende weken staan in het teken van het beroep tegen de beslissing van de Licentiecommissie en – in het verlengde daarvan – de toekomst van de club. Wij schaken op meerdere borden, zodat we op alle mogelijke scenario’s kunnen anticiperen. Zodra we hier duidelijkheid over hebben, pakken we ook de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur weer op. Het schip heeft door de langdurige overname procedure te lang in de haven gelegen en daar is een schip niet voor bedoeld. Maar we moeten de successen op het veld ook niet vergeten. Met een periodetitel en een Winterkampioenschap op zak hebben we sportief een grote stap gezet. Het is fantastisch te zien wat een relatief geringe investering teweeg kan brengen. Dit inspireert ons richting volgend seizoen en verder. Het doel is nog steeds stabiliteit voor FC Den Bosch. Uiteindelijk gaat het er niet om hoe vaak je valt, maar dat je weer opstaat.”