Fanatieke Danny Verbeek: “Nu komen de echt belangrijke weken eraan en iedereen moet weten waar het om gaat!”

In aanloop naar de have finale van de Keuken Kampioen Play-Offs bereidt FC Den Bosch zich van woensdag 8 mei tot en met vrijdag 10 mei voor in Noordwijk aan Zee. Het team van trainer/coach Erik van der Ven is op trainingskamp aan de Zuid-Hollandse kust en verblijft in het Radisson Blue Palace Hotel.

Voor Van der Ven is de trip ideaal. “We willen de trainingsintensiteit gaan opvoeren hier. In de komende drie dagen gaan we vier groepstrainingen op het veld doen. Vandaag hebben we eerst gefietst. In de middag zijn we op de velden van VV Noordwijk gaan trainen. Na een uitgebreide warming-up en een paar rondo’s zijn we 6 tegen 6 gaan spelen in partijvorm. De andere spelers gingen ondertussen afwerken op doel. Daarna werd er geswitcht. Morgen gaan we ‘groter’ trainen, 11 tegen 11.”

Naast het ophogen van de trainingsintensiteit is teambuilding het andere doel van het trainingskamp. De trainer daarover: “Omdat we de eerste ronde van de Play-Offs mogen overslaan, hebben we geruime tijd om naar de wedstrijd toe te werken. Deze week is daarom ideaal voor een trainingskamp, waarbij het groepsgevoel dus centraal staat. Er is naast de trainingen tijd om bij elkaar te zijn en gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Er is ruimte om gesprekjes te voeren met de spelers. Het moet immers een teamprestatie worden om uiteindelijk promotie af te dwingen naar de Eredivisie.”

Voorafgaand aan dit trainingskamp kregen de spelers vier dagen vrijaf. Luuk Brouwers en Jort van der Sande benutten deze tijd om naar Berlijn af te reizen. “Gedurende de competitie heb je als speler nooit 4 dagen achter elkaar vrij. Dus zaterdag na het gewonnen duel met Go Ahead Eagles hebben we deze reis geboekt. Een bijzondere stad met veel historie.”, vertelt Jort van der Sande in de lobby van het spelershotel.

Luuk Brouwers vult aan: “Het was vanochtend erg leuk om na 4 dagen vrijaf de groep weer te zien. De fietstocht was goed. Even rustig aan beginnen. In Berlijn hebben Jort en ik ook een fiets gehuurd, dus we konden de lijn doortrekken.” Aan zo’n fietstochtje zitten ook nadelen. “Keeperstrainer John Vos nam de leiding en dus zijn we vier keer omgedraaid en hebben we drie keer dezelfde rotonde gepakt”, grapt de middenvelder tekenend voor de prettige sfeer in deze groep.

Van der Sande beaamt dat: “We hebben het hele seizoen intensief samengewerkt met deze groep jongens. Daardoor is er een hechte band. “

Danny Holla kijkt tevreden terug op de eerste training, vanmiddag bij VV Noordwijk. “Het kunstgras was prima. We zijn ook gewend om daarop te trainen. Goed om te zijn begonnen.”, aldus Holla. Ook Danny Verbeek nam na afloop van de training bij terugkomst in het mooie hotel het woord: “Het kunstgras was vooral snel. We hebben lekker getraind.”

Opvallend was hoe fanatiek de aanvoerder met name tijdens de partijtjes was. “Haha, ja het vuurtje moet worden opgestoken. Nu komen de echt belangrijke weken eraan en iedereen moet weten waar het om gaat!”

Na een warm bad in het hotel was het tijd voor ontspanning. De geblesseerde spelers Leo Väisänen, Jordy van der Winden, Konrad Sikking en Mats Deijl, die deze dagen in Den Bosch aan hun herstel werken, kwamen naar het hotel om samen met hun ploeg van het diner te genieten. Selectie en staf keken vervolgens gezamenlijk naar de halve finale in de Champions League.

Tijdens het trainingskamp zal het team op de voet te volgen zijn via Instagram, Twitter en Facebook.