Sven Blummel: ‘De sfeer zit er goed in’

Bij het opendoen van de gordijnen in de spelerskamers in het Radisson Blue Palace Hotel in Noordwijk was het donderdagochtend meteen duidelijk. De tweede dag van het trainingskamp van FC Den Bosch zou een hele mooie worden. De zon scheen volop aan de kustplaats en dus vertrokken de boys van trainer/coach Erik van der Ven na een heerlijk ontbijt naar het strand.

Nicolàs Romat liet in de korte wandeling naar de kuststrook weten dat alles prima is geregeld voor de voetballers. “In Argentinië zijn we gewend om voor elke wedstrijd in een hotel te overnachten. En niet alleen vanwege de verre afstanden, maar ook als je in dezelfde stad een tegenstander treft. In Nederland is dat minder gebruikelijk. Daarom is het mooi dat wij als FC Den Bosch hier een aantal dagen kunnen zijn en nog verder naar elkaar kunnen toegroeien.”

Onder leiding van trainer Paul Beekmans en keeperstrainer John Vos startte de training met een duurloop in de branding. Een prachtig plaatje om de Bosschenaren aan het werk te zien in en langzaam te zien verdwijnen aan de Hollandse horizon.

Van der Ven nam ondertussen de tijd om op het strand bij te praten met adviseur Willem van Hanegem en diens maat en clubicoon Wim van der Horst, die deze dag speciaal naar Noordwijk waren afgereisd. “Normaal zouden de jongens nu individuele trainingen afwerken. Maar we zijn hier met zijn allen en het weer was schitterend, dus – ook in het kader van teambuilding – hebben we ervoor gekozen om gezamenlijk naar het strand te gaan.”

Na de duurloop heeft de groep in het zand de wendbaarheid getraind. “We hebben de belasting vandaag opgevoerd en de training afgesloten met diverse spelvormen.” Van der Ven is positief over de inzet van zijn selectie. “Iedereen is zich ervan bewust dat we op de juiste momenten op het trainingsveld hard moeten werken. Door middel van de spelvormen brengen we op gezette tijden ontspanning in de trainingen.”

Het was tijdens de ochtendsessie niet alleen genieten van zon, zee, strand en voetbal. Ook werd het wederom duidelijk hoe gedreven en hecht deze spelersgroep is. “Het straalt er vanaf. En niet alleen tijdens de trainingen”, beaamde Van der Ven.

“In het hotel zie je die saamhorigheid ook terug. Ik merkte het bij de wedstrijd van Ajax gisterenavond en vanochtend ook weer bij het ontbijt. De sfeer is goed. En ook op momenten dat de spelers vrij zijn, trekken ze zich niet terug op hun kamer. Maar iedereen zoekt elkaar juist op. In de lobby bijvoorbeeld om een potje te kaarten Of om samen koffie te drinken en te praten. Niemand zondert zich af of valt buiten deze groep.”

Na de lunch en de nodige rust stond er ’s middags – wederom in een heerlijk zonnetje – een veldtraining op het programma bij VV Noordwijk. “Deze training was besloten om 11 tegen 11 te spelen en om accenten te leggen in de speelwijze”, verklaarde de oefenmeester.

Sven Blummel was na afloop moe, maar eveneens voldaan. In de lobby van het hotel vertelde hij na het diner: “Het was een pittige dag met twee intensieve trainingen. Ter afwisseling was het strand erg leuk, zeker met het mooie weer. In de middag was het zwaar met 11 tegen 11 en nog eens 8 tegen 8. Maar het is belangrijk dat er hard getraind is. En de drive en spirit zat er bij iedereen erg goed in. We hebben het erg leuk samen. Ik vind dit echt een hechte ploeg. We kunnen goed met elkaar opschieten. Dat in combinatie met het harde werken belooft wat.”

Morgen is de laatste dag van het trainingskamp in Noordwijk live te volgen via Instagram, Twitter en Facebook!