Brahim Darri: “We zijn echt één team”

Na de twee pittige trainingen van de dag ervoor stond er voor de derde en laatste dag van dit trainingskamp één oefensessie op het programma. En om die goed te kunnen invullen, begonnen de jongens van trainers Erik van der Ven en Paul Beekmans met een wederom heerlijk ontbijt in de zaal van het Radisson Blu Palace Hotel.

Daarna vertrokken spelers en staf op de fiets naar het complex van VV Noordwijk. Daar werd na een korte warming-up een groot positiespel gespeeld. Aan het einde van de training was het tijd voor ‘Koningskoppel’, een spelvorm waarbij je de bal vanaf de zijkant voorzet en afrondt op goal.

Maar het gesprek van de dag ging na afloop enkel en alleen over een ander onderdeel van de training: de ‘Olympische Spelen’. Per tweetal moesten de spelers zo vaak mogelijk een parcours afleggen. Onder meer latje trappen, de bal vanaf de achterlijn in één keer in het doel draaien, een bal precies van grote afstand tussen 4 pionnen krijgen, een bal tussen twee goals die bijna tegen elkaar aan stonden schieten, en bidonkratjes van afstand weten te raken. Elk duo mocht pas naar het volgende onderdeel sprinten als één van beide spelers het succesvol had afgelegd. De winnaars waren diegenen die het hele parcours het vaakst hadden afgelegd. Het werd dus een uiterst rumoerige, maar zeer succesvolle training.

“Na het harde werk van gisteren is zo’n training goed voor de sfeer en onbewust zijn ze toch heel veel aan het lopen”, lichtte Van der Ven zijn keuze voor dit vermakelijke spel toe.

Team Danny bleek de beste van het stel, oftewel Verbeek en Holla. Hoewel Brahim Darri daar anders over dacht. “Acht keer het parcours rond? Hoe kan dat nou?’ dachten Jort en ik. Het was moeilijk te controleren. Wij zijn met vijf keer rond in de middenmoot geëindigd, maar wij hebben het wel eerlijk gedaan. Dus virtueel zijn wij de koploper, haha!’’

De reactie van Darri en de onderlinge lol en grappige discussies tijdens de lunch daarna over de eerste plaats van ‘Team Danny’ zijn tekenend voor de sfeer tijdens het trainingskamp in deze ploeg. De buitenspeler daarover: “Ik heb echt genoten, een hele leuke training om de trip mee af te sluiten. Na de sessies van gisteren was iedereen vrij vermoeid. Ik voelde zelf ook met name de strandtraining echt wel in mijn benen door het afzetten in het zand. Dan is dit de dag erna echt een leuke trainingsvorm. Voor de sfeer is dit geweldig en die zat er goed in. Iedereen is fanatiek en houdt van spelletjes. Ik vond niet alleen deze training leuk, het waren drie hele gezellige dagen. Ook samen Ajax kijken woensdag, was – ondanks dat resultaat – echt top. Ik heb gezien dat we echt één team zijn. Ik merk dat aan alles. De Ramadan is begonnen en de jongens die daaraan doen, waaronder ik, worden echt gesteund door de andere spelers. Zo helpen ze ons te ontlasten door spullen te sjouwen en ze tonen interesse. Op de training merk ik ook dat er een goede sfeer hangt. Er wordt heel veel positief gecoacht onderling. En we kunnen elkaar ook op de kop geven zonder dat het een conflict wordt.”

Van der Ven voelt dat ook zo : “We hebben een prima trainingskamp gehad. Ik heb de indruk dat we nog dichter naar elkaar zijn toegegroeid. De basis is hierbij gelegd voor komende week, waarin we ons echt op Go Ahead Eagles richten en nog wedstrijdgerichter zullen gaan trainen.”