Na de eerste uitoverwinning in Almere stond er voor FC Den Bosch een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht op het programma. Gezien de ranglijst en het aantal punten een duel die gewonnen moet worden. De ultieme mogelijkheid om weer aansluiting te vinden met de middenmoot.

De thuisploeg nam direct het initiatief in eigen stadion. Desondanks was het maar liefst dertig minuten wachten op het eerste schot tussen de palen. Aanvoerder Danny Verbeek probeerde het na een individuele actie in de korte hoek, maar wist daarmee keeper Stošković niet in verlegenheid te brengen. Ook doelpogingen van Van Moorsel en Rodrigues kwamen niet in aanmerking voor de openingstreffer. Toch was het FC Den Bosch dat de voorsprong wist te pakken vlak voor het rustsignaal; Paco van Moorsel tikte simpel binnen op aangeven van Oussama Bouyaghlafen.

De thee was nog amper afgekoeld of de tweede treffer lag al in het net. Klungelig balverlies van Dordrecht-middenvelder Thomas Kok leidde de treffer van Rodrigues in. De middenvelder, die de laatste weken flink op schot is, pikte simpel op en schoof met zijn linkerbeen binnen (0-2). Waar het in de lijn der verwachting lag dat FC Den Bosch zou proberen door te drukken waren het de gasten uit Dordrecht die wat meer uit de schulp kropen. Spits Pedro Marques profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Jens van Son, omspeelde keeper Van der Steen die aan de noodrem trok en hiermee een penalty veroorzaakte. De Portugese spits ging zelf achter de bal staan en pakte het cadeautje uit. Van der Steen zat er nog wel aan maar kon zijn hand niet voldoende achter de bal krijgen. Nog geen twee minuten later lag de bal er aan de andere kant alweer in. Oussama Bouyaghlafen schoot de bal hard binnen in de verre hoek na een prima individuele actie en zette hiermee de 3-1 op het scorebord.

Met het inbrengen van Anass Achabar aan Dordtse zijde begon de ploeg van trainer/coach Claudio Braga wat meer uit haar schulp te kruipen. De spits kreeg direct de kans op de aansluitingstreffer maar zag Van der Steen keren. Een Dordts slotoffensief bleef echter uit. In de extra tijd tekende invaller Dwayne Greene nog wel voor de tweede treffer voor de gasten en bracht daarmee de Bossche defensie nog flink aan het wankelen. Uiteindelijk kwam de tweede Bossche overwinning op rij niet in gevaar. Mede door deze driepunter steeg de ploeg van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven naar de twaalfde positie op de ranglijst.