De thuiswedstrijd tegen Helmond Sport van aanstaande vrijdagavond heeft een speciale betekenis voor Wouter van De Steen. De 29-jarige Vughtenaar keepte tien jaar voor de Helmonders. De sluitpost wil – net als in de laatste drie thuiswedstrijden – ook tegen zijn oude club de nul houden in Stadion De Vliert.

Ben je een beetje tevreden met het seizoen tot nu toe?
“We hebben in totaal zeventien tegengoals gekregen in de eerste twaalf competitieduels. Dat is vooral te danken aan de 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Het is als keeper wel heel pijnlijk om op zo’n avond vijf doelpunten te moeten slikken. Gelukkig deden we het de andere wedstrijden over het algemeen een stuk beter. In de laatste drie thuiswedstrijden hielden we zelfs de nul, net als afgelopen vrijdag bij Go Ahead Eagles.”

Er werd pas twee keer gewonnen, dat schiet niet echt op.
“Het aantal overwinningen is inderdaad te laag, maar ik vind dat we alleen tegen Utrecht en Telstar heel zwak gespeeld hebben. De rest van de wedstrijden was het spel in orde, maar kwamen we te vaak, zeven keer, niet verder dan een gelijkspel. Wel zijn we al zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Dat moet ons vertrouwen geven om het goede spel ook in meer winstpartijen om te gaan zetten.”

Het kon niet op vorig seizoen. Hoe voelt het om nu terug te zijn in de harde werkelijkheid?
“Dat was geweldig om mee te maken. Het heeft vooral in de voorbereiding wel even moeite gekost om de omschakeling naar nu te maken. Maar op dit moment kijk ik vooral met trots terug op vorig jaar. En tegelijkertijd ben ik heel gemotiveerd om ook met deze ploeg stappen te maken.”

Ga je ooit alsnog met FC Den Bosch of met een andere club de Eredivisie in?
“Het zou geweldig zijn als dat met Den Bosch lukt. Maar wat de toekomst brengt, is altijd afwachten in de voetballerij. Ik richt me op het nu. En dat doe ik met heel veel plezier bij FC Den Bosch.”

Tot slot: jouw oude club komt op bezoek. Dat moet ongetwijfeld speciaal voelen?
“Helmond Sport is voor mij inderdaad bijzonder. Ik heb daar toch tien jaar rondgelopen en heb nog steeds goed contact met mensen van de club. De wedstrijd betekent natuurlijk ook een weerzien met trainer Wil Boessen. Maar naderhand is het pas tijd om gezellig te doen. Hopelijk hebben we dan drie punten op zak. En de nul gehouden natuurlijk.”