Een aanvallend ingesteld FC Den Bosch trof vandaag opnieuw een beloften ploeg als tegenstander. Jong AZ was bij winst te passeren op de ranglijst. Wouter van der Steen ontbrak wegens een blessure, waardoor Konrad Sikking onder de lat mocht plaatsnemen. De aanvoerdersband werd gedragen door Paco van Moorsel. Romano Postema en Ringo Meerveld keerden ook terug in de basis en ook voor Dhoraso Moreo Klas was er een basisplaats ingeruimd door Erik van der Ven. De aanvallende intenties van FC Den Bosch werden direct duidelijk maar tegelijkertijd moest er waakzaamheid worden geboden om niet dezelfde defensieve fouten te maken als de week ervoor. In de twaalfde minuut was Paco van Moorsel, die vorige week al een werelddoelpunt maakte, ook nu met een schitterende treffer belangrijk voor zijn ploeg: 1-0. De voorsprong gaf FC Den Bosch vertrouwen.

De Bosschenaren hielden Jong AZ in de greep en creƫerden steeds meer kansen. Jizz Hornkamp was gretig op zoek naar een treffer, maar zag twee keer doelman Bakker redding brengen. Nadat FC Den Bosch niet de trekker over kon halen om de 2-0 te maken, waren het de gasten die (in het zadel geholpen door de scheidsrechter, die niet floot voor een overtreding op Christophe van Zutphen) wel die trekker wisten over te halen: 1-1. De wedstrijd kantelde, waardoor de kansen nu opeens voor de bezoekers waren. De paal voorkwam de 1-2 van Taabouni vlak voor rust.

 

In de tweede helft begon de thuisploeg goed en raakte via een vrije trap van Hornkamp de onderkant lat, maar de bal stuiterde aan de verkeerde kant van de lijn terug het veld in. Het overwicht was weer voor FC Den Bosch maar het was wachten op nieuwe mogelijkheden. Eerst wist Sikking zijn ploeg met een sublieme reflex nog te behoeden voor een achterstand, maar later sloeg Jong AZ opnieuw toe waardoor er 1-2 op het scorebord stond. Vlak erna mocht Hornkamp opnieuw aanleggen voor een vrije trap, maar ook die belandde op de lat. Met man en macht ging FC Den Bosch nog op zoek naar de gelijkmaker maar ook debutant Roy Kuijpers en de ingevallen Lars Miedema konden een nieuwe nederlaag niet voorkomen.