Vrijdag 12 april speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Om 20.00 uur trappen we af in het Yanmar Stadion. Met aanvoerder Danny Verbeek blikken we vooruit op dit duel. Eerder dit seizoen werd het 1-4 in Stadion De Vliert in het voordeel van Almere. 

In de laatste fase van de competitie zijn een aantal dingen belangrijk: Zorgen dat je de eerste rondes van de play-offs vrij bent, maar daarnaast fysiek en mentaal klaar zijn voor de play-offs.
“Het is duidelijk dat we even in een mindere periode zaten. Als je kijkt naar de laatste weken, met op papier lastige tegenstanders, dan denk ik dat we die periode goed zijn doorgekomen. Er zat misschien wel meer in maar het spel was nu in ieder geval beter en dat geeft wel een goed gevoel.”

Is dan het toverwoord: ‘vertrouwen’ ?
“Dat is altijd zo. Iedereen speelt beter als hij zichzelf goed voelt en vertrouwen heeft. En het is heel simpel, vertrouwen krijg je alleen door resultaten te behalen.”

Als je dan kijkt naar het mentale aspect, richting de play-offs, draagt het er aan bij dat de tegenstanders die je treft allemaal play-off tegenstanders zijn?
“Jazeker, je weet in ieder geval wat je kan verwachten in de play-offs. Het is wel lekker wanneer je in ieder geval in een flow zit naar de play-offs toe. Met Almere City FC staat er deze vrijdag ook al zo’n tegenstander op het programma. Het is een goede ploeg en vooral de laatste tijd doen ze het erg goed. Ze hebben veel diepgang en loopvermogen in het elftal zitten. Dus het wordt een mooie uitdaging voor ons maar ik heb er wel zin in. Almere City FC heeft wat jongens die wat langer meelopen in de Eerste Divisie. Zij weten dus wel wat er gevraagd wordt. Altijd fris en aanvallend. Het is voor ons een test is om te kijken hoe we er echt voor staan en om hen het eerste puntverlies te bezorgen in die goede reeks. Wat ik zeg, het wordt een mooie pot.”