Lorenzo Soares Fonseca sluit per direct aan bij de A-selectie van FC Den Bosch. De Kaapverdische international is afkomstig van Sparta Rotterdam en is in elk geval tot het einde van het lopende seizoen in het blauwwit te bewonderen.

Jan Gösgens: “Centraal achterin zijn we wat kwetsbaar. Een aantal van onze verdedigers keert terug van langdurige blessures. Week in week uit volle bak belasten op trainingen en in wedstrijden is dan niet wenselijk. De komst van Lorenzo zorgt ervoor dat zij wat meer ruimte en tijd hebben om volledig wedstrijdfit te worden en te herstellen na een wedstrijd. Ook hebben we  zo meer opties voor de twee centrale posities achterin. Lorenzo kan daarnaast op de rechtsbackpositie uit de voeten. Hij heeft vooral ervaring opgedaan in Jong Sparta en kwam al twee keer in actie voor de Rotterdamse hoofdmacht. Met het Kaapverdiaanse elftal deed hij bovendien internationaal ervaring  op. Kortom, een welkome aanvulling voor de komende maanden en op de verdedigers die we al in huis hebben.”

Soares Fonseca is blij om bij FC Den Bosch aan te sluiten: “Dit is voor mij een prima stap. Ik kan hier laten zien wat ik in huis heb.” De verdediger trainde dinsdagochtend voor het eerst mee met de groep. “Ik ben goed opgevangen door de jongens en de mensen binnen de club. Ik merk nu al dat dit een warme club is”, aldus Lorenzo Soares Fonseca.