In een heel bijzondere periode heeft de sfeergroep Den Bosch FC het idee opgepakt om de thuiswedstrijd van FC Den Bosch in het teken te stellen van vrijheid. Het is immers 75 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch werd bevrijd. Dat herdenken en vieren we. Want vrijheid is niet overal ter wereld een vanzelfsprekendheid. In de afgelopen jaren hebben duizenden veteranen elders in de wereld gestreden voor die vrijheid. Reden voor FC Den Bosch en de gemeente ’s-Hertogenbosch om de veteranen van onze gemeente vrijdag uit te nodigen bij de wedstrijd.

75 jaar vrijheid is ook het thema van de Bossche bevrijding. Om 18:30 is er een herdenking en toespraak door burgemeester Jack Mikkers bij het monument (53rd Welsh Divisionplein). Vervolgens lopen de veteranen en coryfeeën gezamenlijk richting Stadion De Vliert. De veteranen zijn te herkennen aan een speciale herinneringspin. Bij het stadion is een gezellig voorplein ingericht met onder meer een horeca-punt, springkussens, een pannaveld, voetbaltunnel en camper van de gemeente. Voor aanvang van de wedstrijd, bij opkomst van de spelers, worden (door professionals) fakkels ontstoken en wordt er vanaf de M-Side een groot doek onthuld.

Het thuisshirt van FC Den Bosch wordt speciaal voor deze wedstrijd voorzien van een embleem met het Liberation-logo. Na afloop van het duel tegen Roda JC worden deze wedstrijdshirts als collectors-items verkocht. Je kunt een wedstrijdshirt reserveren door na het laatste fluitsignaal een mail te sturen naar info@fcdenbosch.nl. De reserveringen voor de shirts worden op volgorde van binnenkomst na het laatste fluitsignaal behandeld. In week 43 wordt contact opgenomen met degenen die zich het eerst hebben gemeld. Wees er snel bij, op is op. De prijs voor dit unieke verzamel-item is € 99,95. De opbrengst komt ten goede aan de jeugdopleiding van FC Den Bosch.

FC Den Bosch bedankt Den Bosch FC, en in het bijzonder Djoi van Alebeek, voor het initiatief en hun medewerking. Ook zijn wij dank verschuldigd aan de gemeente ’s-Hertogenbosch, Addix concept & creatie voor de herdenkingspinnen, en natuurlijk alle veteranen die aanwezig zullen zijn in ons stadion.